"Danone" îşi reduce costurile cu 200 de milioane de euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 decembrie 2012

"Danone" îşi reduce costurile cu 200 de milioane de euro

"Danone" SA, cel mai mare producător mondial de iaurt, a decis să-şi diminueze costurile cu 200 de milioane de euro în următorii doi ani, în Europa, ca urmare a degradării conjuncturii economice în regiune.

Economiile vor fi realizate prin reduceri ale cheltuielilor generale şi administrative, respectiv prin schimbarea structurii managementului companiei în Europa, conform anunţului făcut ieri de "Danone". Oficialii societăţii nu au oferit detalii, spunând doar că "planul se va baza pe măsuri voluntare şi se va concentra pe mobilitatea internă".

Directorul "Danone", Laurent Sacchi, a afirmat: "Este prea devreme să evaluăm acum care va fi impactul acestui plan, care priveşte 9.000 de angajaţi europeni. Vrem să simplificăm anumite proceduri de muncă şi de luare a deciziilor". Sacchi a subliniat că planul nu prevede nici o închidere de uzine.

Vânzările ajustate ale "Danone" au crescut cu 5% în trimestrul al treilea din acest an, ritmul fiind inferior estimărilor analiştilor (6,1%) din cauza declinului cererii de lactate în Spania şi Italia. În aceste două ţări, vânzările companiei s-au redus cu peste 10% în perioada amintită.

Oficialii "Danone" afirmau, la momentul anunţului privind rezultatele financiare, că situaţia din Europa - unde vânzările companiei au scăzut cu 1,5% în trimestrul al treilea - "va rămâne dură în lunile viitoare".

Cifra vânzărilor "Danone" a sporit cu 9,3% în perioada iulie - septembrie 2012, la 5,26 miliarde euro. Cele mai bune rezultate au fost consemnate în America Latină, SUA şi Africa - Orientul Mijlociu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb