Franţa acuză Rusia că vrea o "cortină de sânge" între ea şi Europa

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie 2022

Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky. Foto credit: Evgeniy Maloletka, Slava Ratynski, Maranie R. Staab, Oleg Petrasiuk.

Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky. Foto credit: Evgeniy Maloletka, Slava Ratynski, Maranie R. Staab, Oleg Petrasiuk.

Prin războiul din Ucraina, Rusia vrea să creeze "o cortină de sânge" cu vecinii săi europeni, a declarat ieri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Laurence Boone, potrivit AFP.

Domnia aa a salutat acordarea statutului de ţări candidate la aderarea la UE pentru Ucraina şi Republica Moldova, "vital" pentru aceste ţări.

"Nu pot exista jumătăţi de măsură când Rusia alege să creeze o cortină de sânge între ea însăşi şi vecinătatea sa", a adăugat Laurence Boone, notează Agerpres.

Ucraina, scena unor "crime de nedescris" comise de forţele ruse, este prinsă "într-un război pe care trebuie să îl câştige, deoarece este în joc viitorul său şi al nostru", a declarat Laurence Boone în cadrul unei dezbateri despre preşedinţia franceză a Consiliului UE, care s-a încheiat la finalul lunii iunie.

Secretarul de stat a salutat faptul că cele 27 de state membre "au răspuns colectiv prin sancţiuni inedite, fără precedent prin amploarea lor", la invazia rusă.

Obiectivul, a continuat Laurence Boone, este "de a face ca războiul să devină nesustenabil din punct de vedere economic, financiar şi militar pentru Rusia".

Domnia sa a mai spus că UE "a depăşit un tabu major" prin finanţarea de armament pentru Kiev. Pentru UE, "vremea inocenţei strategice a trecut", a concluzionat Laurence Boone.

Zelenski: "Nu vom ceda!"

Rusia nu va reuşi să-i intimideze pe cetăţenii ucraineni prin teroarea atacurilor cu rachete, a declarat ieri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu ocazia Zilei statalităţii ucrainene, sărbătoare marcată pentru prima oară în Ucraina, în plină invazie rusă, în condiţiile în care forţele ruse au lansat la primele ore ale dimineţii cel puţin 20 de rachete dinspre Belarus numai asupra regiunilor Cernigov şi Kiev, relatează agenţiile de presă Unian şi DPA.

"A fost o dimineaţă nelinştită. Din nou teroarea rachetelor, dar Ucraina nu va ceda. Nu ne vom lăsa intimidaţi!", a subliniat Zelenski, adugând: "Ucraina este un stat independent, liber şi indivizibil. Şi aşa va fi pentru totdeauna!".

Volodimir Zelenski a lansat un apel la coeziune către ucraineni, subliniind că numai dacă ei vor fi uniţi vor putea păstra statalitatea Ucrainei, potrivit Unian.

Rusia continuă să-şi concentreze eforturile militare în Donbas (est) pe lângă menţinerea controlului asupra districtelor capturate în sudul Ucrainei, menţionează Statul Major ucrainean într-un buletin informativ despre situaţia de pe front, potrivit EFE.

Moscova îşi concentrează principalele eforturi pe stabilirea unui control total asupra regiunilor Lugansk şi Doneţk (est), pe menţinerea controlului asupra regiunii Herson (sud) şi asupra unor zone din regiunile Harkov (nord-est) şi Zaporojie (sud), unde a trimis unităţi suplimentare, ţinând sub presiune Nikolaev (Mikolaiv), conform aceleiaşi informări, citate de Ukrinform, transmite Agerpres.

Forţele ruse, potrivit înaltului comandament ucrainean, încearcă să creeze condiţii favorabile pentru reluarea ofensivei şi blocarea comunicaţiilor maritime ale Ucrainei în Marea Neagră.

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a publicat pe contul său de Telegram o hartă a Europei, unde cea mai mare parte a Ucrainei aparţine altor state, relatează publicaţia rusă Vedomosti.

În postarea sa, Medvedev susţine că ar exista analişti occidentali - fără să-i nominalizeze - care ar vedea în acest fel viitorul stat ucrainean, notează cotidianul citat.

Pe una din hărţile publicate de fostul preşedinte rus, şapte regiuni ucrainene sunt trecute la Polonia, una la Ungaria, două la România şi 13 regiuni plus Peninsula Crimeea la Rusia, notează Agerpre.

Astfel, Ucraina ar rămâne doar cu regiunea Kiev, conform hărţii publicate de Medvedev în ziua în care Ucraina sărbătoreşte, pentru prima oară, Ziua statalităţii.

"Unii analişti occidentali consideră că aşa va fi în realitate", scrie sub această hartă Dmitri Medvedev.

-----------------------

Ucraina a confirmat ieri desemnarea experimentatului procuror Oleksandr Klimenko în funcţia de şef al Biroului procurorului specializat anticorupţie, dând astfel curs unei recomandări Uniunii Europene, în perspectiva aderării ţării est-europene la blocul comunitar, informează Reuters.

Preşedintele Volodimir Zelenski a scris pe aplicaţia Telegram că prima decizie importantă a noului procuror general al Ucrainei, Andrii Kostin, a fost numirea lui Klimenko, potrivit Agerpres.

"Lupta contra corupţiei este o prioritate pentru statul nostru, întrucât atragerea investiţiilor şi libertatea afacerilor depind de succesul ei", a menţionat Andrii Ermak, şeful de Cabinet al preşedintelui Zelenski.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Foarte DEMOCRATIC faptul ca occidentul

    NU CONSULTA POPULATIA in aceasta decizie,

    dar care va suporta consecintele (mai ales oamenii de rand).  

    1. Organizarea referendumurilor dureaza si nu au prea mare valoare politica daca participarea este redusa iar rezultatele ies in jurul a 50%. Democratiile europene isi pot penaliza conducatorii la alegeri daca nu le place ce au decis pentru ei.

      Pe de alta parte Mareta Rusie care se pregateste de cativa ani de razboi cu occidentul si-a consultat populatia daca vrea un razboi sa ocupe Ucraina? Da de unde, chiar s-a interzis cuvantul razboi. Consecintele razboiului si in Rusia sunt resimtite tot de oamenii de rand si nu pot face nimic pentru ca daca comenteaza sunt imediat arestati. 

      elvetienii te contrazic

      Deocamdata elvetienii se tin neutrii pe acest subiect si nu toate tarile au legislatia referendumurilor ca in Elvetia.

      Dar ce opreste tarile sa faca legislatie a referendumurilor similara?

      In ziua de azi toate lumea e conectata. Poti da o lege azi cu aplicabilitate de maine (vezi in pandemie cum s-a dirijat societatea ora cu ora) dar, vezi Doamne, nu poti face un referendum ca e prea complicat. 

      Nu se face ca nu se vrea. Lumea ar putea vota pe telefon la un referendum pe zi. Dar atunci nu ar mai putea "reprezentativii" sa face ce vor ei 4 ani dupa ce au fraierit lumea cu o campanie de 6 luni. 

      Teoretic se pot face multe, doar ca practica ne omoara iar in democratii toata lumea are o parere si nu se intampla nimic peste noapte. Fiecare vrea in felul lui si in unele tari divergentele treneaza mai mult mai ales daca sunt zgandarite..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb