ZIARUL BURSA

29 iulie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Digitalizare în două viteze - statul se târăşte, mediul privat a luat startul

VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Digitalizare în două viteze - statul se târăşte, mediul privat a luat startul

George MarinescuCompanii / 29 iulie 2022

Pandemia a oferit oportunitatea accelerării transformării digitale, forţând instituţiile statului să digitalizeze anumite servicii publice, dar odată cu ridicarea ridicarea restricţiilor, autorităţile au încetinit brusc viteza transformării, în timp ce mediul privat continuă să îşi digitalizeze activitatea sau o parte importantă din aceasta, pentru a rămâne competitiv în piaţa europeană şi globală.

"Dacă Rusia vrea să taie gazul UE, nu va aştepta toamna"

ŞEFUL DIPLOMAŢIEI EUROPENE, JOSEP BORRELL: "Dacă Rusia vrea să taie gazul UE, nu va aştepta toamna"

A.V.Internaţional / 29 iulie 2022

Agenţia Internaţională a Energiei: "Consumul mondial de cărbune se va apropia de nivelul maxim istoric în acest an" 

Dacă Rusia doreşte "să taie gazul" Uniunii Europene, nu va aştepta să vină toamna sau iarna, a estimat ieri şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, care mai crede că este puţin probabil să survină o întrerupere "brutală" a furnizării gazului natural rusesc, transmite AFP.

Sebastian Burduja

VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" / SEBASTIAN BURDUJA, MINISTRUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII: "Pandemia a creat oportunitatea accelerării transformării digitale a României"

A.V.Companii / 29 iulie 2022

"Orice criză înseamnă o oportunitate" 

Orice criză înseamnă o oportunitate, iar pandemia a determinat oportunitatea accelerării transformării digitale a României şi am văzut că instituţiile statului au fost, practic, forţate să se deschidă către cetăţeni, să adopte proceduri de lucru în mediul online, să digitalizeze anumite servicii publice, declară Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Dragoş Preda

VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" / DRAGOŞ PREDA, FOST SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL TELECOMUNICAŢIILOR: "Deja se vorbeşte de 6G, iar la nivelul analizei tehnologice se operează 7G şi 8G este în testare"

E.O.Companii / 29 iulie 2022

În domeniul digitalizării, arhitectura trebuie adaptată ceriţelor pieţei şi cerinţelor fiecărui client în parte, iar aceste lucruri trebuie coordonate astfel încât să se răspundă fiecărei nevoi din piaţă, este de părere Dragoş Preda, fost secretar de stat în Ministerul Telecomunicaţiilor şi fost CEO al RADIOCOM, care consideră că doar în aceste condiţii vom vorbi de investiţii şi nu de simple achiziţii.

Marius Humelnicu

VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" / MARIUS HUMELNICU, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI DIN SENAT: "Toate instituţiile publice trebuie să aibă datele în cloud-ul guvernamental"

George MarinescuCompanii / 29 iulie 2022

Deşi perioada pandemiei ne-a obligat să ne digitalizăm mai mult şi la finalul primei sesiuni din acest an Parlamentul a adoptat legea interoperabilităţii sistemelor de date, este nevoie ca toţi actorii publici să înţeleagă că implementarea dispoziţiilor legii este necesară pentru dezvoltarea societăţii şi nu numai, susţine Marius Humelnicu, preşedintele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din Senat.

Călin Rangu

VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" / CĂLIN RANGU, VICEPREŞEDINTELE CIO COUNCIL: "Toate componentele transformării digitale sunt non-tehnologice

V.R.Companii / 29 iulie 2022

"Transformarea digitală nu înseamnă digitalizare" 

Transformarea digitală nu înseamnă digitalizare, ci introducerea tehnologiilor - care nu sunt un scop în sine, ci un mijloc - în partea de organizare a companiilor, a structurilor, în educaţia oamenilor, spune Călin Rangu, vicepreşedintele CIO Council. Domnia sa adaugă: "Toate aceste componente ale transformării digitale sunt non-tehnologice. Nu poţi să ai succes cu un proiect dacă nu îl implementezi conform unor proceduri, nu îl integrezi în structurile organizatorice" etc.

Dan Zaharescu

VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" / DAN ZAHARESCU, DIRECTORUL EXECUTIV AL ARPIM: "Ca industrie, suntem la un nivel extrem de ridicat de digitalizare"

A.I.Companii / 29 iulie 2022

"România nu a avut înţelepciunea să înţeleagă că industria farmaceutică are o mare valoare adăugată" 

Industria farmaceutică este la un nivel extrem de ridicat din punctul de vedere al digitalizării, lucru ce a fost generat pe de o parte de evoluţiile apărute în industrie de-a lungul anilor dar şi datorită unor constrângeri legislative ce au fost introduse de Uniunea Europeană, a spus Dan Zaharescu, Director Executiv în cadrul Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). Domnia sa a afirmat: "Vă prezint un studiu de caz foarte interesant şi foarte puţin cunoscut în România.

Răzvan Rusu

VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" / RĂZVAN RUSU, ANTREPRENOR ŞI FONDATOR LEADER TEAM BROKER: "60% din companiile mici şi mijlocii care sunt atacate cibernetic dau faliment"

M.G.Companii / 29 iulie 2022

Peste 60% din companiile mici şi mijlocii care sunt atacate dau faliment din simplul motiv că nu mai au bani să-şi refacă infrastructura IT şi nu dispun nici de resursa umană pentru a acţiona extrem de rapid în a pune totul la loc, a declarat Răzvan Rusu, antreprenor şi fondatorul Leader Team Broker. Potrivit acestuia, digitalizarea este într-adevăr viitorul, iar acest lucru este demonstrat de numărul mare al companiilor româneşti şi din străinătate care au făcut pasul către digitalizare.

Eduard Dumitraşcu

VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" / EDUARD DUMITRAŞCU, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ROMÂNE PENTRU SMART CITY: "Trebuie să înţelegem care sunt principalele oportunităţi ale digitalizării, unde se află România şi încotro ne îndreptăm"

M.G.Companii / 29 iulie 2022

Trebuie să încercăm să înţelegem care sunt principalele oportunităţi ale digitalizării, unde se află România din această perspectivă şi încotro ne îndreptăm, a spus Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARS).

Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury Properties şi Alexandru Manea, fondator ANG Luxury Properties.

Piaţa imobiliară din Dubai, tot mai atractivă pentru români

Sabin S. BrandiburuCompanii / 29 iulie 2022

Val de achiziţii imobiliare făcute de investitori români în Dubai Zilişteanu: "Banii sunt deştepti, ştiu unde să se ducă, iar românii încearcă destinaţii în care fiscalitatea şi birocraţia sunt mai prietenoase"  

Dubai, perla Emiratelor Arabe Unite, devine o destinaţie tot mai atractivă pentru investitorii români, în ur­ma unui val recent de achiziţii imobiliare pornite dintr-un trend care a început să circule în România imediat după ridicarea restricţiilor împotriva COVID-19.

Inflaţia accelerează şi în iulie, în Germania

Inflaţia accelerează şi în iulie, în Germania

M.G.Macroeconomie / 29 iulie 2022

Economia americană s-a contractat în trimestrul al doilea din acest an 

Indicele armonizat al preţurilor de consum (HICP) din Germania, cea mai mare economia a zonei euro, a crescut cu un ritm lunar în accelerare puternică în luna iulie, de 0,8%, împingând ritmul anual de creştere al preţurilor de consum la 8,5%, potrivit datelor publicate ieri de Destatis, oficiul german de statistică. În luna mai, rata de creştere anuală a preţurilor, pe indicele armonizat, a fost de 8,7%, nivel record pentru ultimii 40 de ani, după un avans lunar de 1,1%.

Preşedintele băncii centrale americane, Jerome Powell, a crescut miercuri ratele dobânzilor de referinţă cu 75 de puncte de bază, ducând aşa-numita rată efectivă a fondurilor federale în intervalul 2,25% - 2,5%.

BANK OF AMERICA: "Economia Statelor Unite va intra probabil oficial în recesiune, până la finalul anului"

Andrei IacomiInternaţional / 29 iulie 2022

Ultimele date arată că este posibil ca SUA să fie deja în recesiune, dar în mod oficial recesiunea este declarată de către Biroul Naţional de Cercetare Economică, conform Business Insider  

Rezerva Federală "merge pe sârmă" în încercarea de a reduce inflaţia fără a duce economia Statelor Unite în recesiune, iar Bank of America (BofA) se aşteaptă ca Fed-ul să eşueze până la finalului anului, scrie Business Insider.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER 29 iulie 2022

Macroeconomie / 29 iulie 2022

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în iunie 2022, până la 10,9%, de la 10,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 1,9%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo