VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" / DRAGOŞ TOHĂNEAN, VICEPREŞEDINTELE ADR: "Colaborarea statului cu mediul privat este foarte importantă pentru digitalizarea ţării"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 iulie 2022

Dragoş Tohănean

Dragoş Tohănean

Termenul de transformare digitală este tot mai des folosit şi, de aceea, aşteptările în acest sens cresc foarte mult, atrage atenţia Dragoş Tohănean, Vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).

Printre altele, domnia sa evidenţiază că, potrivit studiilor de specialitate, România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte implementarea solutiilor digitale: "Chiar dacă suntem lideri în anumite domenii din ITC, stăm mai greu cu adoptarea acestor soluţii, dar sigur în 2030 România va fi 100% digitalizată".

Este foarte important ca toate activităţile să fie desfăşurate în paralel, este de părere domnul Tohănean. Acesta a precizat: "Educaţia este pilonul principal care poate grăbi procesul de digitalizare. Educaţia este baza pentru orice viitor şi trebuie să fie pilonul principal în ceea ce priveşte viitorul digilat al României. (...) Societatea civilă poate fi un exemplu bun în acest sens, pentru că este o entitate mult mai mare decât statul. (...) Schimbările pot veni şi din punct de vedere educaţional, dar şi economic şi digital, însă trebuie să fim cu toţii uniti. Colaborarea cu mediul privat este foarte importantă şi cele mai bune practici vin din acest domeniu".

ADR are proiecte în derulare sau în implementare, vârful de lance al instituţiei fiind implementarea şi dezvoltarea platformei ghiseul.ro, care este în continuă dezvoltare, a mai subliniat Dragoş Tohănean. Potrivit reprezentantului ADR, un alt proiect este platforma de softwere centralizat pentru identificarea digitală pe SCIP, care se află în implementare. Perioada de finalizare a acestuia este prevăzută în 2023. "Sunt hotărâri legislative unde contribuţia ADR s-a văzut. Putem vorbi de Legea 179 din 2022 privind datele deschise şi reutilizarea informaţiei din sectorul public. În 9 iunie Parlamentul a adoptat această lege care vizează schimbul de date între sisteme informatice şi crearea platformei naţionale de interoperabilitate. Vorbim de câteva ordonanţe în colaborare cu Ministerul Cercetării. De asemenea, Legea cloud-ului este dezbătută, iar shimbările prevăzute de aceasta sunt necesare", a mai spus sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu ce se intelege. Colaborare din-aia cu mediul privat gen megacorporatie gen Oracle sa ia banii pentru o solutie sau colaborare pe orizontala cu mediul privat in general, care efectiv nu exista din partea statului. Statul ordona si mediul privat trebuie sa execute, nu exista notiunea de colaborare. Tinand cont de prezentul militarizat, e chiar potrivit intr-un fel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb