Franţa nu exclude posibilitatea unor sancţiuni contra Arabiei Saudite

V.T.
Internaţional / 31 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Franţa nu exclude posibilitatea unor sancţiuni contra Arabiei Saudite dacă se va descoperi că autorităţile saudite au fost implicate în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, a anunţat ministrul de Externe francez, Jean-Yves Le Drian, astăzi, scrie Reuters.

"Câtă vreme numele celor responsabili şi circumstanţele asasinatului nu sunt făcute publice şi evaluate, vom continua să cerem adevărul. Deocamdată nu îl avem", a declarat Le Drian pentru postul de radio RTL.

"Vom lua măsurile necesare împotriva celor responsabili", a afirmat Le Drian, adăugând că Franţa nu exclude impunerea unor sancţiuni contra Arabiei Saudite, ţară care este unul dintre cei mai importanţi cumpărători de arme din Franţa. Ţările occidentale au devenit din ce în ce mai critice la adresa Arabiei Saudite, iar Germania a declarat că va opri vânzările de arme către Riad.

Le Drian a susţinut că Germania a acţionat prea devreme: "Cred că trebuie să aşteptăm ca investigaţia să îi găsească pe cei vinovaţi". El a declarat că armele vândute Arabiei Saudite nu sunt atât de relevante, reprezentând doar 7% din totalul exporturilor de arme din Franţa. "Nu suntem dependenţi de Arabia Saudită în această privinţă", a completat el.

Moartea lui Khashoggi a creat o criză diplomatică pentru Arabia Saudită şi prinţul Mohammed bin Salman, despre care multă lume crede că a fost implicat în operaţiune. Procurorii turci au pregătit o cerere de extrădare pentru 18 suspecţi arestaţi de Riad ca parte a investigaţiei saudite, deşi ministrul de Externe saudit a declarat, sâmbătă, că bărbaţii vor fi puşi sub acuzare în Arabia Saudită, relatează News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb