Franţa se aşteaptă la un declin record al producţiei de vin în acest an, din cauza vremii nefavorabile

G.T.
Internaţional / 23 iulie 2017

Franţa se aşteaptă la un declin record al producţiei de vin în acest an, din cauza vremii nefavorabile

Producţia de vin a Franţei se va situa anul acesta la un nivel scăzut record, după ce îngheţul şi grindina din primăvară, combinate cu seceta din timpul verii, au afectat viile din mai multe regiuni, arată estimările publicate vineri de Ministerul Agriculturii, potrivit agenţiei Reuters.

Oficialii francezi se aşteaptă la un declin al producţiei de 17%, pe fondul pagubelor semnificative înregistrate la viile din celebra regiune Bordeaux, care riscă să piardă jumătate din producţie.

În prima estimare privind situaţia din acest an, Ministerul Agriculturii apreciază că producţia de vin a Franţei, al doilea producător mondial, se va situa la 37 - 38,2 milioane de hectolitri, în scădere faţă de 45,5 milioane de hectolitri în 2016.

Nivelul mediu, de 37,6 milioane de hectolitri, reprezintă un declin de 17% faţă de producţia de anul trecut şi de 16% faţă de nivelul mediu al producţiei.

Acesta va fi un nivel scăzut record şi un nivel mai redus decât în 1991, când viile au fost de asemenea afectate de îngheţ.

"Acest declin al producţiei este provocat, în principal, de îngheţul sever din primăvară, care a afectat, în diverse proporţii, toate zonele în care există podgorii", a explicat Ministerul Agriculturii, potrivit Agerpres.

Producţia de vin a Franţei scăzuse încă de anul trecut, din cauza vremii nefavorabile. Cea mai afectată a fost regiunea Champagne, unde producţia a înregistrat un declin de 20% faţă de 2015. Anul acesta, producţia în Champagne urmează să se redreseze uşor, înregistrând un avans de 8%, dar sub media de 9% din perioada 2012 - 2016.

Îngheţul din aprilie a afectat semnificativ podgoriile din regiunea Bordeaux, care riscă să piardă anul acesta jumătate din producţie, cu 40% sub nivelul mediu din ultimii cinci ani, a estimat Ministerul Agriculturii.

Zonele Bourgogne şi Beaujolais, care au avut de suferit anul trecut din cauza vremii nefavorabile, au înregistrat o evoluţie mai bună anul acesta, producţia urmând să consemneze un avans de 14%.

Vinul este principalul produs agricol exportat de Franţa, cu o valoare a exporturilor de 8,27 miliarde de euro anul trecut. Băuturile spirtoase au fost responsabile pentru exporturi în valoare de 3,95 miliarde euro, în frunte cu renumitul Cognac, distilat din strugurii cultivaţi în regiunea Charentes.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nicio problema; le dam noi vin de Jidvei, ca-i mai bun decat al lor. 

    Nu are nimic! Producatorii vor majora preturile,astfel incat nu numai ca vor recupera dar s- ar putea sa fie profituri mai mari decat in 2016. Lumea a bagat la cap ca drojdeala e mai putina si se va buluci sa cumpere....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb