Fundaţia Metropolis construieşte cea mai mare clinică de psihiatrie pediatrică din România

A.D.
Comunicate de presă / 10 octombrie

Sursa foto: Fundatia Metropolis

Sursa foto: Fundatia Metropolis

Creşterea alarmantă a cazurilor de afecţiuni mintale în rândul copiilor şi adolescenţilor din România a devenit o urgenţă naţională. Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Metropolis la redacţie, datele OMS arată că în România, numărul tinerilor afectaţi de tulburări psihice este în creştere.

Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" a tratat doar în 2022 peste 5.000 de copii. Din păcate, capacitatea actuală a instituţiilor nu răspunde adecvat acestei cereri crescânde, se arată în comunicat.

Mai mult, în România, rata sinuciderilor la adolescenţii sub 15 ani este de 2,3 ori mai mare decât media europeană. Statisticile locale arată că 1 din 2 adolescenţi români a avut cel puţin o dată gânduri de suicid, semnificativ mai mult decât media europeană. Depresia şi tulburările de dispoziţie sunt principalii determinanţi ai suicidului la tineri.

Proiectul de construcţie a noii clinici de psihiatrie pediatrică

Fundaţia Metropolis, prin iniţiativa sa, "Spitale Publice Din Bani Privaţi" a demarat un proiect ambiţios de construcţie a unei noi clinici de psihiatrie pediatrică în cadrul Spitalului Obregia, cu o investiţie totală estimată la peste 7 milioane de euro. Aceasta va fi cea mai mare clinică de acest tip din România şi va include facilităţi moderne pentru tratamente complexe, terapii de grup, evaluări psihologice şi tratamente pentru tulburările cauzate de consumul de substanţe psihoactive.

Termenul de finalizare este 2026, iar fondurile necesare vor acoperi atât construcţia propriu-zisă, cât şi facilităţile esenţiale pentru funcţionarea clinicii.

,,Am renovat, utilat, făcut acţiuni în 33 de spitale din ţara asta. Acum plecăm la un nou drum, construim un spital de la zero. De început, ştim cum începem. Neavând întreaga sumă, nu ştim când o sa terminăm. Să ne ajute Dumnezeu" a declarat Codin Maticiuc, iniţiatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privaţi.

Odată cu finalizarea lucrărilor, clădirea va fi integrată în structura spitalului public şi va contribui semnificativ la îmbunătăţirea serviciilor medicale de sănătate mintală pentru copii.

,,Adevărul crud este că afecţiunile psihiatrice ucid. Inclusiv copii şi adolescenţi. Tineri care aleg să dispară, pentru că nu văd altă scăpare. Ei sunt cei pe care îi vedem la ştiri, atunci când dramele s-au produs deja. Când tragedia loveşte, ne întrebăm cum a fost posibil, cum de nu a văzut nimeni semnele suferinţei lor. Batem în lemn, spunem "Doamne fereşte" Apoi uităm...

În spatele unor gratii care amintesc mai mult de închisori decât de spitale, condamnaţi la izolare şi singurătate pentru "vina" de a purta afecţiuni invizibile, sunt copii care au nevoie de înţelegere, de acceptare, de tratament. Pentru ei a ales Fundaţia Metropolis să construiască un loc de vindecare. Un spital nou", spune Monica Althamer, Director de Program în cadrul Fundaţiei Metropolis.

Campania are scopul de a sensibiliza publicul cu privire la importanţa sănătăţii mintale şi de a mobiliza resursele necesare pentru construirea unei noi clinici de psihiatrie pediatrică.

Dezvoltată în parteneriat cu agenţia Jam Session Agency, campania doreşte să ajungă la un public cât mai larg. Tocmai pentru aceasta, abordarea este multi-canal şi include spoturi TV, video-uri digitale, reclame radio, outdoor, parteneriate cu influenceri şi o prezenţă constantă pe reţelele de socializare.

Fundaţia Metropolis şi agenţia Jam Session Agency invită companiile, ONG-urile şi cetăţenii să se alăture efortului colectiv de a sprijini această cauză vitală.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb