GABRIEL PURICE, BRM: "Vom ataca legea care oferă exclusivitate OPCOM la tranzacţionarea gazelor"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 octombrie 2017

"Este vorba de prima naţionalizare care are loc în România după anul 1990", consideră preşedintele BRM

Bursa Română de Mărfuri va contesta amendamentele votate, ieri, la Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, în Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor, care oferă exclusivitate OPCOM la tranzacţionarea gazelor şi exclud BRM din piaţă.

Gabriel Purice, preşedintele BRM, ne-a declarat, ieri: "Evident, vom contesta prevederile abuzive ale amendamentelor la Legea 123/2012 trecute astăzi (n.r ieri) prin vot de către domnul Iulian Iancu în Comisia de Industrii şi Servicii într-un stil de şedinţă de partid, stil pe care îl credeam uitat de mai bine de 28 de ani.

Vom ataca legea prin toate mijloacele, atât în ţară la Curtea Constituţională şi în instanţe cât şi la Comisia Europeană, la Bruxelles. Având în vedere că este vorba de prima naţionalizare care are loc în România după anul 1990, va fi o speţă interesantă.

Încă nu ne este clar cum poate fi retrasă o licenţă acordată pentru 30 de ani, care a condus la operaţionalizarea unei pieţe benefice pentru toţi participanţii şi, în ciuda dezinformărilor domnului Iulian Iancu, şi pentru consumatorii finali. Evident, mijloacele specifice inchiziţiei de care s-a dat dovadă până acum nu au limită, dar vom acţiona în consecinţă la momentul potrivit. Suntem însă în continuare optimişti că înţelepciunea parlamentarilor României şi a conducătorilor acestuia va duce la respingerea amendamentelor în discuţie".

Domnul Purice ne-a spus că le mulţumeşte clienţilor BRM pentru încrederea acordată până în prezent şi le transmite că, în momentul de faţă, BRM operează conform unei licenţe al cărei titular este, astfel încât îi aşteaptă în continuare să îşi desfăşoare tranzacţiile pe platformele BRM, aşa cum este firesc.

Comisia Europeană a transmis, în vară, că propunerea ca producţia de gaze să fie tranzacţionată în totalitate pe OPCOM este problematică.

Comisia aprecia, atunci, că nu este recomandată mutarea tranzacţionării pe OPCOM, în condiţiile în care, în prezent, BRM este o piaţă mai lichidă, iar acordarea unor drepturi exclusive OPCOM pune probleme de concurenţă. De asemenea, Comisia aprecia că tranzacţionarea unei proporţii de 100% din producţia de gaze pe bursă poate fi excesivă.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Golani ca Purice pentru un comision btinut la tranzactionare considera legitim sa creasca cat pot pretul gazelor. Tranzactionarea prin BRM nu are nici un alt scop in afara ridicarii artificiale a pretului de tranzactionare al gazelor si comisionul derbedeilor de la BRM. Este greu sa descrii in termeni neinjuriosi comportamentul acestor indivizi. Ei stiu ca UE este interesata sa ia gazul din Romania, ca americanii si austriecii vor sa vanda gazul pe care il exploateaza din romania cat mai scump asa ca isi fac calcuulele ca se bazeaza pe aliati puternici. Pe noi nu exista nimeni care sa ne apere de indivizi ca Purice desi platim o groaza de parchete, finante si servicii.

    1. [Fragment modificat conform regulamentului.] dl Purice si asta este prea putin spus. E un adevarat trdator de tara care se indoapa cu banii din preturile exagerate pretinse de americai si austrieci. Ar trebui intr-adevar sa nationalizam Petromul si chiar si perimetrele din MN. Romania de principiu se pricepe suficient de bine in ale petrolului. Ar trebui doar sprijin si ceva finante care pana la urma se pot obtine.

      postacii analfabeti pesedisti a lu' dragnea, chirita, iancu s-au apucat de treaba ?

      mai bolshevicilor !

      va cauta baba iliescu cu coasa pe acasa si voi stati pe net ??? 

      Inainte de a incepe sa aruncati cu noroi ar fi bine sa va documentati si sa incercati sa intelegeti niste mecanisme finaciare simple (cred ca un copil de clasa a8a le stie deja), deci ....avem o tranzactie de 10.000 MWh intre un producator si un furnizor de gn, valoarea gazului tranzactionat = 72 leix10.000 = 720.000 lei, atunci comisionul BRM =0,10417% din valoarea gn, respectiv 750 lei. Am luat in calcul cantitatea de 10.000 MWh pt ca reprezinta consumul dvs. personal PENTRU UN AN DE ZILE.

      Concluzie: furnizorul dvs cumpara prin BRM gn de 720.000 lei, la care se adauga un comision, iar valoarea gazului devine 720.750 lei......de aici creste pretul gazului??!! Vorbiti serios?? 

      Mai departe, referitor la UE, vreau sa va atrag atentia ca gazul este al ROMANIEI, iar “americanii si austriecii” sunt partenerii cu care ROMANIA s-a asociat in vederea explorarii/exploatarii/vanzari i, deci ROMANIA vrea sa vanda aceste gaze, iar dupa parerea mea este normal sa le vanda cat mai scump (cunoasteti un vanzator care vrea sa vanda ieftin/in pierdere???) 

      Parchetele, finantele si serviciile la care faceti referire ar trebui sa-i controleze pe cei care vor sa vanda ieftin, dar repet ar trebui sa intelegeti mecanisme finaciare, inainte sa va dati cu parerea.

      Cred ca cel mai bine pt dvs. ar fi sa-l dezgropati pe ceausescu si sa nationalizati toata economia Romaniei, iar sprijin si finante gasiti la “pretenii” lui, de exemplu : Fidel Castro, datorie catre Romania de 1,285 miliarde de ruble transferabile=cca 1,2 mld. $ ;Saddam Hussein, datorie catre Romania de 977,1 milioane $; Muammar Gaddafi datorie catre Romania de 45 de milioane $; Nimeiri (Sudan) 170 de milioane $.

      Dupa ce luati acesti bani mergeti la colegul dvs. cel cu "parchete si servicii" si raportati-i ca serviciile si-au facut datoria!!

      ....Cine ti-a dat acea cifra de 0.10417 ;;;...d-l Purice ??? N-am inteles pana la urma ce vrei ?...Aici este vorba de o lipsa de concurenta pe piata care duce la o posibila crestere a pretului.

      care ajunge in final la NOI la consumator. 

      Circuitul gazului prin operatori participanti si pozitia lor pe piata este:producator=duopol,,transp ortator=monopol,,distribuitor= duopol,,furnizori=oligopoli. 

      Ce ec.de piata se poate construi cu astfel de operatori in piata ??? Ai inteles acum ???

       

      PUTZIN SPUS "CEAUSECU"

      ERAU DEMULT EXECUTATZI DES'TEA D-ALDE IANCU, TOMA, CUCU, D R A G N E A CARE SUBNINEAZA ECONOMIA NATIONALA !

      esti de la OPCOM ?

      aia de ne faceti sa platim energia electrica precum in tarile Saharine ?

      Copilu' lu' Ionescu (sau orice rahat cu ochi comunist) = ciocu mic ! 

      mai propagandist de 2-bani ce esti

      treci inapoi la distribuit galeti, sacose, si multe umbrele cu sigla PSD ! 

      eventual, luti exemplu si distribuiti hartie igienica ! 

      vor veni vremuri cacacioase !

      Bravo, ai citat corect din manualul de propaganda coloniala. Iti meriti simbria de la stat cu prisosinta. In alte scenarii, SUA asigura firmelor americane materii prime ieftine, infrastructura, mediu de afaceri corect si justitie echitabila ca parte a responsabilitatilor statului. Statul roman la care faci tu referire si care presupui in mod eronat ca are interesul sa vand gazul metan la export prin intermediul unor parteneri externi, este de fapt o mana de oameni cu nume, prenume si (din nefericire) datorita protectiei juridice , fara numar de dosar penal. Dupa calcului pe care il faci, si care priveste gazul metan doar din unghiul comisionului incasat de bursa, probabil ca esti un fel de avocat sau amploaiat al bursei. Tabloul este mai larg si se refera la pretul incorect stabilit pe o bursa unde concurenta este imperfecta, cu putini actori care prin bursa doar isi legalizeaza furtul. Parerea ta ca statul are interesul sa-si vanda resursele si materiile prime cat mai scump este o abordare primitiva, coloniala opusa celei moderne in care statul isi foloseste toate resursele pentru dezvoltarea economiei proprii. Vanzarea materiilor prime ca atare, este o crima economica !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb