ZIARUL BURSA

05 octombrie 2017
ROBOR nu a fost arestat, a fost doar plasat sub supraveghere judiciară

ROBOR nu a fost arestat, a fost doar plasat sub supraveghere judiciară

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 5 octombrie 2017

CĂLIN RECHEA

În economiile de piaţă din zilele noastre nimic nu este mai normal decât manipularea deschisă a celor mai importante preţuri de pe piaţă, aşa cum sunt dobânzile şi cursurile de schimb.

Cu toate acestea, băncile centrale, inclusiv BNR, continuă să promoveze neîncetat iluzia pieţelor funcţionale, o justificare cum nu se poate mai convenabilă pentru eşecul tot mai evident al politicilor monetare ultrarelaxate.

După ce au forţat scăderea dobânzilor dincolo de orice prag al normalităţii şi au creat condiţiile pentru "dezvoltarea" unei structuri economice nesustenabile, băncile centrale trebuie să găsească acum mijloacele pentru temperarea angoasei existenţiale generate de orice mişcare în sus a costurilor de finanţare.

OPCOM - singura bursă de gaze

COMISIA PENTRU INDUSTRII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR A VOTAT: OPCOM - singura bursă de gaze

ANCUŢA STANCIUPiaţa de Capital / 5 octombrie 2017

70% din volumele de gaze vor fi tranzacţionate, exclusiv, pe platforma OPCOM, 30% prin contracte bilaterale, iar Bursa Română de Mărfuri va fi scoasă din această piaţă angro de gaze naturale, potrivit proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, votat, ieri, de Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

Senatorii au aflat cât cere Isărescu pentru Arenele BNR: 35.000.000 de euro!

Senatorii au aflat cât cere Isărescu pentru Arenele BNR: 35.000.000 de euro!

OCTAVIAN DANMiscellanea / 5 octombrie 2017

Actualizare 13:13 BNR face precizări cu privire la situaţia Arenelor BNR

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României (BNR) au precizat, în contextul reluării discuţiilor legate de subiectul Arenele BNR, pentru corecta informare a opiniei publice, că odată cu aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, legislaţia europeană obligă BNR să se canalizeze pe obiectivele strict specifice unei bănci centrale, respectiv stabilitatea preţurilor şi, în paralel, stabilitatea financiară, ceea ce limitează capacitatea BNR să se implice financiar în activităţi care exced acestor obiective, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

-------

Comisia Economică a Senatului i-a audiat ieri pe omul de afaceri Ion Ţiriac, pe ministrul Tineretului şi Sporturilor, Marius Dunca şi pe preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, subiectul fiind unul economico-sportiv: soarta Arenelor BNR.

UE trece la ofensivă împotriva Amazon şi Apple

UE trece la ofensivă împotriva Amazon şi Apple

Internaţional / 5 octombrie 2017

Comisia Europeană i-a cerut, ieri, grupului american Amazon să plătească taxe de 250 milioane de euro datorate Luxemburgului, ca urmare a facilităţilor fiscale incorecte de care cel mai mare grup de distribuţie online din lume ar fi beneficiat după 2003, şi, separat, a trimis în judecată Irlanda la Curtea Europeană de Justiţie pentru că nu a recuperat ajutoarele de stat ilegale în valoare de 13 miliarde de euro acordate producătorului informatic american Apple, informează Reuters şi AFP, conform Agerpres.

DUPĂ CE CJUE S-A PRONUNŢAT ÎN CAZUL ANDRICIUC Piperea: "Intuiesc o schimbare de jurisprudenţă la Curtea de Apel Bucureşti"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 5 octombrie 2017

Opinia exprimată de Curtea Europeană de Justiţie (CJUE) în cazul Andriciuc - care priveşte îngheţarea cursului francului elveţian (CHF) - va conduce la o schimbare de jurisprudenţă la Curtea de Apel Bucureşti, intuieşte avocatul Gheorghe Piperea, apărătorul clienţilor în dosarul Andriciuc versus Banca Românească, de la Oradea.

Mii de sindicalişti au protestat la Guvern

Mii de sindicalişti au protestat la Guvern

R. R.Miscellanea / 5 octombrie 2017

Mii de sindicalişti au protestat ieri, în faţa Palatului Victoria, faţă de măsura transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, planificată să intre în vigoare anul viitor, manifestanţii exprimându-şi nemulţumirile şi în legătură cu Legea 62/2011, privind dialogul social.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 5 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 5 Octombrie 2017

Internaţional / 5 octombrie 2017

Producţia industrială din Brazilia şi-a accelerat creşterea anuală în august 2017, până la 4%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%, după un avans de 0,7% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo