DUPĂ UN AN RECORD 2016 IEA şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea energiilor regenerabile

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 octombrie 2017

Agenţia Internaţională a Energiei (IEA) şi-a îmbunătăţit, miercuri, estimările privind creşterea energiilor regenerabile în următorii cinci ani, după un an record în 2016, susţinut în principal de o creştere explozivă a capacităţilor fotovoltaice în China, India şi SUA, informează Reuters.

Conform noilor prognoze ale IEA, capacitatea globală de producţie a energiei din surse regenerabile va creşte cu peste 920 de Gigawaţi, sau 43%, până în anul 2022 graţie politicilor de susţinere a regenerabilelor şi reducerii costurilor pentru instalaţiile de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene. Noile estimări sunt cu 12% mai mari decât cele formulate anul trecut de IEA, potrivit Agerpres.

În 2016, noile capacităţi de producţie a energiei regenerabile (hidrocentrale, fotovoltaice, eoliene, bioenergie şi maree) au înregistrat o creştere record de 165 de Gigawaţi, cu 6% mai mult decât în 2015. Cea mai mare creştere s-a înregistrat în cazul panourilor fotovoltaice, în cazul cărora noile capacităţi instalate au crescut cu 50%, comparativ cu 2015 până la 74 Gigawaţi. În plus, 2016 a fost primul an în care noile capacităţi fotovoltaice au crescut mai rapid decât orice alt tip de combustibil.

"Estimăm că regenerabilele vor creşte cu aproximativ 1.000 de Gigawaţi până în 2022, adică aproape jumătate din capacitatea mondială actuală de producţie de energie pe bază de cărbune, care a fost construită în decursul a 80 de ani. Asistăm la o nouă eră în domeniul energiei solare. Ne aşteptăm ca ritmul de creştere al capacităţilor fotovoltaice să fie mai mare decât orice altă tehnologie regenerabilă până în 2022", a declarat directorul general al IEA, Fatih Birol.

Dacă în anii anteriori IEA a fost criticată de organizaţiile de mediu pentru că subestimează creşterea regenerabilelor, în ultimele sale prognoze IEA susţine că acestea vor creşte cu mai mult de o treime ajungând la 8.169 Terawaţi - oră până în 2022, de la aproximativ 6.012 Terawaţi - oră în 2016, adică echivalentul consumului combinat de electricitate al Chinei, Indiei şi Germaniei. În plus, IEA susţine în prezent că regenerabilele vor fi responsabile pentru 29% din mixul energetic global peste cinci ani, faţă de 24% cât preconiza anul trecut.

"Chiar dacă cărbunele va rămâne cea mai importantă sursă pentru producţia de electricitate în 2022, regenerabilele se vor apropia puternic din urmă. Dacă în 2016 producţia de electricitate din surse regenerabile era cu 34% în urma cărbunelui, în 2022 decalajul se va reduce la jumătate, până la 17%", susţine raportul IEA.

China va fi responsabilă pentru cea mai mare parte din creşterea capacităţilor mondiale de producţie a energiei regenerabile, graţie obiectivelor guvernamentale, stimulentelor economice şi îngrijorărilor legate de poluarea aerului. În pofida incertitudinilor cu privire la politicile guvernamentale, SUA vor rămâne a doua mare piaţă mondială pentru creşterea capacităţilor regenerabile. De asemenea, creşterea capacităţilor regenerabile din India ar putea să le devanseze pe cele din Uniunea Europeană până în 2022, ceea ce ar permite acestei ţări asiatice să devină a doua piaţă mondială, la egalitate cu SUA.

Agenţia Internaţională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenţia a fost înfiinţată ca răspuns la primul şoc petrolier din 1973-1974 pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb