ÎN PRIMELE OPT LUNI DIN 2017 Tranzacţiile futures din China au scăzut cu 30%

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 octombrie 2017

Tranzacţiile futures din China au scăzut cu 30%

Volumul tranzacţiilor futures cu materii prime la bursele din China a scăzut cu 30% în primele opt luni ale anului curent, după ce guvernul a înăsprit normele din domeniu ca să domolească pieţele supraîncălzite, anunţă asia.nikkei.com.

Potrivit sursei, la Shanghai Futures Exchange, cea mai mare bursă de materii prime din China, volumul total al tranzacţiilor s-a diminuat cu 24% în intervalul ianuarie-august 2017, la 936 de milioane de contracte. Pe pieţele din Dalian şi Zhengzhou, tranzacţiile au scăzut cu 34%, respectiv 37%.

Asia.nikkei.com scrie că tranzacţiile futures cu materii agricole au scăzut cel mai puternic. Astfel, tranzacţiile futures cu făină de soia, seminţe de rapiţă şi zahăr s-au redus cu 50-70% pe pieţele din Dalian şi Zhengzhou, iar cele cu bare de oţel, nichel şi cupru - cu 30-40% la Shanghai. Volumul tranzacţiilor cu minereu de fier de la Dalian s-a diminuat cu 24%.

În vara aceasta, Shanghai Futures Exchange a majorat de cinci ori comisioanele pentru tranzacţiile futures cu bare de oţel, după ce, anul trecut, crescuse cerinţele privind depozitele pentru oţel şi metale neferoase. Tot în 2016, Dalian Commodity Exchange a majorat aceste cerinţe pentru minereu de fier. În 2017, piaţa din Dalian a anunţat că participanţii care au încălcat normele vor fi sancţionaţi.

De menţionat că, măsurile au venit după ce, în noiembrie 2016, preţul futures al barelor de oţel era, la Bursa din Shanghai, cu 70% mai mare decât la începutul anului.

Una dintre cele mai mari pieţe de consum din lume, China, încearcă să devină "price setter" pentru bursele internaţionale ale materiilor prime.

Observatorii japonezi declară că autorităţile din China încearcă să izoleze de speculaţii pieţele de mărfuri din ţară, astfel încât să poată stabili indicii majori ai preţurilor din domeniu.

În 2016, Shanghai Futures Exchange a fost a şasea mare bursă de mărfuri din lume, după volumul tranzacţiilor, conform Asociaţiei Industriei Futures din SUA, piaţa din Dalian - a opta, iar cea din Zhengzhou - a 11-a.

Acestea sunt cele mai mari pieţe futures din Asia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb