Mii de sindicalişti au protestat la Guvern

R. R.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 5 octombrie 2017

Mii de sindicalişti au protestat la Guvern

Executivul şi sindicatele iau în calcul mai multe soluţii pentru rezolvarea problemei transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat

Premierul Mihai Tudose: "Căutăm o metodă prin care angajaţii din mediul privat să nu aibă de suferit"

Mii de sindicalişti au protestat ieri, în faţa Palatului Victoria, faţă de măsura transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, planificată să intre în vigoare anul viitor, manifestanţii exprimându-şi nemulţumirile şi în legătură cu Legea 62/2011, privind dialogul social.

În urma protestelor, Guvernul a anunţat că nu va renunţa la trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar va lua în calcul soluţii de compensare a efectelor produse de legea salarizării, a declarat, ieri, premierul Mihai Tudose, după ce a discutat cu sindicaliştii.

Tot ieri, liderul "Cartel ALFA", Bogdan Hossu, a precizat, însă, că se analizează anularea transferului acestor contribuţii sociale: "Legat de cele două revendicări, a rămas stabilit să se ia în analiză anularea trecerii taxei de la angajator la angajat, respectiv implicaţia acestei măsuri asupra legii de salarizare bugetară şi să se găsească soluţii legate de acest lucru".

Potrivit domnului Hossu, printre soluţiile discutate ieri, cu premierul, se numără şi eventuala garantare a faptului că angajatorii din mediul privat vor majora salariile brute ale angajaţilor, în concordanţă cu costurile impuse de transferul contribuţiilor, în măsura în care acest lucru va fi posibil.

În acest sens, premierul Tudose a afirmat: "Vom găsi o soluţie de compensare. Nu se renunţă la transferul contribuţiilor sociale, însă trebuie ca toate sindicatele să fie de acord cu soluţia pe care o vom propune în final. Căutăm o metodă prin care angajaţii din mediul privat să nu aibă de suferit şi să le crească şi lor salariile".

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, membrii CNS "Cartel ALFA" au afirmat că transferul contribuţiilor sociale este o măsură unică în Europa, nejustificată, care afectează angajatul şi deresponsabilizează total angajatorul faţă de acesta.

Sindicaliştii susţin că vor relua protestele dacă problema contribuţiilor sociale nu va fi rezolvată şi subliniază că nu vor ca aceste taxe să fie plătite din banii lor.

Atât Tudose, cât şi Hossu au afirmat, ieri, după încheierea negocierilor, că vineri se va întruni un grup de lucru, format din reprezentanţi ai Guvernului şi sindicatelor pentru găsirea de soluţii referitoare la Legea 62/2011 privind dialogul social.

Bogdan Hossu a menţionat: "Vineri, de la ora 10:00, ne vom întâlni din nou cu premierul şi cu reprezentanţi ai Guvernului. Vom avea un grup de lucru pentru finalizarea unui proiect de act normativ pentru modificarea Legii 62/2011, privind dialogul social".

Domnul Hossu ne-a explicat că guvernanţii vor avea la dispoziţie un termen de o lună de zile ca să întocmească proiectul de modificare a Legii 62/2011, menţionând: "Cel mai probabil va fi o lege nouă, pentru că sunt multe modificări de făcut, iar dacă se alterează mai mult de 30% din corpul unei legi, se consideră o lege nouă".

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi, de asemenea, de scăderea veniturilor prin aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi prin intenţia Guvernului de a creşte impozitarea salariului de bază.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb