Chicago Stock Exchange, ţintă de preluare pentru un grup de investitori americani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 octombrie 2017

Chicago Stock Exchange, ţintă de preluare pentru un grup de investitori americani

Investitorii vor să blocheze înstrăinarea acestei pieţe către un consorţiu chinez

Un grup de investitori din SUA, care speră să cumpere Chicago Stock Exchange (CHX), face lobby în Congresul american, urmărind să împiedice înstrăinarea acestei pieţe de acţiuni către un consorţiu chinez.

Anul trecut, Chicago Stock Exchange a anunţat că va fi achiziţionată de un grup de investitori conduşi de "Chongqing Casin Enterprise Group" din China, ceea ce a generat temeri în rândul politicienilor.

Politicienii care se opun tranzacţiei de înstrăinare susţin că SEC ar trebui să fie atentă la această afacere deoarece este posibil ca autoritatea de reglementare să nu poată monitoriza acţionariatul chinez.

Acum, lobbyiştii care reprezintă Exchange Capital LLC - vehiculul special creat pentru grupul de investitori privaţi din SUA -, au declarat că au contribuit la redactarea unei scrisori de către republicanul Robert Pittenger, în 26 septembrie, prin care parlamentarul a atras atenţia autorităţii americane a pieţei de capital (SEC) cu privire la "temerile serioase" legate de achiziţia CHX.

Cei care se ocupă de această acţiune de lobby, Adam Olsen de la Sconset Strategies şi Chas Thomas de la Thorn Run Partners, au declarat că le-au cerut membrilor Comisiei bancare din Senatul SUA să îşi exprime temerile cu privire la vânzarea CHX în cadrul unei audieri a preşedintelui SEC, Jay Clayton.

Olsen şi Thomas au refuzat să identifice investitorii rivali pentru CHX, spunând doar că aceştia sunt americani.

"Eu reprezint un grup de investitori americani importanţi care sunt interesaţi de o potenţială achiziţie a Chicago Stock Exchange", a afirmat Olsen, adăugând: "Am lucrat cu membri marcanţi ai comisiilor parlamentare pentru promovarea acestui obiectiv".

În februarie anul trecut, un grup de 46 de parlamentari americani au îndemnat administraţia de atunci, condusă de Barack Obama, să supună preluarea CHX unei analize privind securitatea naţională.

Recent, Wall Street Journal (WSJ), informa, citând surse apropiate situaţiei, că Administraţia de la Washington l-a îndemnat pe preşedintele autorităţii pieţei de capital din Statele Unite ale Americii (Securities and Exchange Commission - SEC) să pună în aştepare vânzarea Chicago Stock Exchange, iar drept urmare noul preşedinte al SEC, Jay Clayton, a decis, în august, să îngheţe planul responsabililor din cadrul autorităţii de a aproba vânzarea.

SEC a avut termen până în 9 august să aprobe sau să respingă tranzacţia de preluare a Bursei din Chicago, însă a decis să prelungească acest termen după ce, în luna precedentă, unsprezece politicieni republicani şi democraţi americani le-au cerut autorităţilor federale de reglementare să respingă planul.

Înainte să primească această solicitare, SEC recomandase aprobarea tranzacţiei care, dacă se va realiza, va reprezenta prima preluare a unei burse americane de către investitori din China. Dar, ulterior, secretarul SEC, Brent Fields, a transmis o scrisoare către CHX, în care arată că avizul privind tranzacţia este amânat, în aşteptarea unei revizuiri a normelor în materie.

Bursa din Chicago, subsidiară a CHX Holdings Inc., a fost înfiinţată în 1882. Acţionarii minoritari ai Bursei din Chicago sunt E Trade Financial Corp., Bank of America Corp., Goldman Sachs Group Inc. şi JPMorgan Chase & Co.

Dacă planul de înstrăinare va fi aprobat, atunci aceştia îşi vor vinde deţinerile către Chongqing Casin Enterprise Group. La Bursa din Chicago se derulează aproape 0,5% din tranzacţiile cu acţiuni din SUA, conform Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb