Gabriela Firea: "Pachetul nostru pentru creşterea natalităţii este gata"

T.B.
Politică / 18 mai 2023

Gabriela Firea: "Pachetul nostru pentru creşterea natalităţii este gata"

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat, joi la Ploieşti, că pachetul pregătit de instituţie privind creşterea natalităţii este finalizat şi în proces de avizare la celelalte ministere de linie, conform news.ro. "Familia e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, de a avea copii, de a simţi că statul sprijină natalitatea, nu doar prin sprijinirea cuplurilor care suferă de infertilitate, ci şi prin sprijinirea femeilor însărcinate, a familiilor care întâmpină dificultăţi în a-şi duce copiii la creşă sau grădiniţă", a mai spus prim-vicepreşedinta PSD.

"Pentru că văd şi doamne în sală şi mă bucur că sunt destule faţă de alte locuri unde doamnele nu prea au loc printre domni şi vă apreciez şi vă felicit, domnule preşedinte, că lăsaţi loc şi doamnelor atât în prezidiu, cât şi în sală, vreau să vă spun faptul că pachetul nostru pentru creşterea natalităţii este gata. A plecat către ministerele de linie pentru avizare. Ne dorim să sprijinim familiile pentru a avea curajul de a îşi întemeia o familie. Familia e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, de a avea copii, de a simţi că statul sprijină natalitatea, nu doar prin sprijinirea cuplurilor care suferă de infertilitate, ci şi prin sprijinirea femeilor însărcinate, a familiilor care întâmpină dificultăţi în a-şi duce copiii la creşă sau grădiniţă", a declarat Gabriela Firea joi la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Prahova.

Ministrul Familiei a adăugat că, potrivit unei prime analize furnizate de Ministerul Educaţiei, sunt aproape 15.000 de familii care nu au putut să îşi înscrie anul trecut copiii la grădiniţă, din lipsă de locuri.

"Chiar citeam ieri o statistică de la Ministerul Educaţiei şi doar aşa la o primă privire şi analiză sunt aproape 15.000 de familii cărora li s-a refuzat din lipsă de locuri să îşi înscrie copiii anul trecut la grădiniţă, ceea ce e un număr foarte mare pentru o ţară care sprijină familia, sprijină copiii, tinerii. De aceea prin acest pachet de stimulare a natalităţii, vom asigura şi o sumă importantă de bani tocmai pentru ca aceste familii să poată merge măcar în sistemul privat, să acopere o parte din sumă, dacă sistemul de stat nu mai găseşte locuri", a mai explicat Firea, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. cineva are gradinite private ha ha

    La treaba baieti!.

    Doamna Firea pare a fi in toata firea. 

    Deci auzi aici: lipsa de locuri cu populatie in cadere; cu aparitie gradinite private cu duiumul; cu gradinite de stat mai mult goale; lipsa de locuri.

    Da am vazut ca acum sunt pretentii mari la numarul de angajati in raport cu cati copii. 

    Stimularea natalitatii nu se face dupa “asumare risc de intemeiere familie si sau in timpul nasterii”; stimularea natalitatii se face exact cu politici economice cand avem “youth” in piata. 

    Youthul trebuie incurajat si sprijinit sa aibe de munca in tara + venituri care sa ii dea incredere ca poata accesa o locuinta si sa poata inclina spre un partener + partener sa aibe incredere in sistemul bancar ca formele contractuale si dobanzile percepute nu sunt de tip “hoate”; Cuplul format sa poata pune in tihna capul pe perna lor fara grija de mai e a executarii locuintei cand risc de 1 persoana sa isi piarda locul de munca sau cand tre sa nasca. 

    Politici de sprijinite si formare familii: dati creditee pentru persoane ce tre sa nasca in 6 luni cu 50% sub ratele prezente din piata; sa isi asume o parte din diferential de dobanda si statul; sa le blocheze rata oamenilor din prima pe 5-8-10 ani minim fara mizerii de variabile si tizer etc rate… Sa poata avea oamenii o predictibilitate a costurilor cu ipoteca; Sa le dati carduri de ajutor plata electricitate si mancare la fiecare copil nascut in familii cu venit minim sau mediu; sa intemeiat programe de scostere familii cu copii din chirii si plasare in locuinte “relativ sociale/capitaliste/compensate ” suportate parte din cost de stat! 

    Terminati cu specula imobiliara de alungati popolatie din tara! 

    Romania are nevoie urgenta de politici corecte de bagat tanara generatie in CASE si nu CHIRII ca pondere din PIB!! 

    Aveti grija: avem 2 mil de youth… este ultima speranta a Romaniei ca statul roman sa isi indeplineasca rolul constitutional de: “sa duca la proparsirea neamului si la buna starea lui”… asa buna stare avem ca te doare capul in unele orase. 

    Daca cei 2 mil de youth reusesc sa aibe, cu ajutorul statului si politicilor de formare familii, o samanta de incredere in potentialul intern economic ca sa se formeze familii si sa nasca cel putin 2 copii per familie .. atunci Romania mai are o speranta. 

    Daca guvernul si localul continua cu politicile lor ciorditoare… arunci ne luam gandul de la reglarea piramidei populatiei si a ratei de crestere negativa. 

    Plus ca PIBul nostru sufera in termeni reali foarte foarte mult… familiile sunt cele care dau impuls real economic! 

    Pe termen scur di youthul da impuls prin consum mai mare ca productivitatea; dar formarea de familie + mers la munca + facut de ale casei + copil nascut = asta este pibul corect al unei economii. 

    Parintii vor muncii cu spor pentr plata ipotecilor - de unde si gov castiga + cresterea copiilor - unde si capitalistii castiga + pentru momente si amintiri in familie + renovare case + plata taxe si utilitati cantitativ mai mult + pentru ocuparea stocurilor imobiliare tinute artificial goale. 

    Prea multu parinti caruntiti ave in piata! 

    Parca suntem o fatie de parinti batrani! 

    Este foarte foarte trist sa vezi asta! 

    Este dezolant sa vezi in mal oameni peste 35 de ani ce imping caruturi; le citesti pe chip chinurile si ridurile trase in tineretea lor ca sa poata ajunge macar la 35 de ani sa faca 1 copil si cu 1 ipoteca! La 35-40 de ani iamenii cu nou nascuti… 

    Foarte trist! 

    O natie nu are nevoie ca oamenii sa nasca dupa 35 de ani! Aici este pierdut pe veci foarte mult potential economic - cultural - esucstional - politic - investitional - comportamental - social din pib. 

    s c cret 

    1. Cel mai mult imi plac pensionatii speciali reangajati la stat. Dupe ce ca iau o gramada de bani, de multe ori nemeritati (aduca bonus dupa o viata de spaga) mai si ocupa locul de munca al unui tanar care ar avea si el din ce sa isi intretina familia. Neavand loc de munca tanarul pleaca in alta tara si face copii acolo. Asta e stimularea natalitatii. Statul roman protejeaza gerontocratia bugetara si nu tinerele familii.

      Statul roman se preface ca stimuleaza natalitatea: 

      - subventioneaza copii facuti cu mana la clinicile FIV, adica de fapt stimuleaza profitul clinicilor 

      - dau bani pt. toate prostiile: desen, dansuri, cursuri de balet, etc. 

      In realitate nu vrea nimeni sa stimuleze nimic. Din contra, vor reducerea populatiei. 

      Familiile cu copii sau care vor copii au nevoie de 2 lucruri mari si late: 

      1) O casa decenta, nu garsoniera la 50.000 euro 

      2) Un loc de munca decent pentru macar unul dintre parinti

      In rest toate vrajelile de la stat sunt abureala pentru fraierii care merg la vot. 

      Stimate domn, presupuneti in mod eronat ca guvernul Romaniei doreste binele tarii. Ce spuneti dvs este de bun simt si ar functiona. Politicienii romani nu sunt atat de prosti ca sa nu intelegea lucruri elementare. Problema e ca nu lucreaza pentru tara asta, ei urmaresc interesele altor tari. Asta e problema reala.

    "Ministrul Familiei a adăugat că, potrivit unei prime analize furnizate de Ministerul Educaţiei, sunt aproape 15.000 de familii care nu au putut să îşi înscrie anul trecut copiii la grădiniţă, din lipsă de locuri."

    Vad aici un potential bun de spaga pentru niste contracte cu statul. E de praduit ceva cascaval aici. 

    dati bani la tigani si la boschetari care fac copii pentru bani , in acest fel se umplu puscariile de hoti si strazile de cersetori pe care tot noi ii platim . in tarile civilizate sint sprijiniti cei care fac dovada unei educatii si cresteri decente .

    1. Aveti dreptate, e plin de IT-sti cu 5 copii.

      Si toti bogatii din Romania au cate 5 copii. 

      Am o veste proasta pentru dvs.: nici minoritatile conlocuitoare nu mai fac copii pentru ca si ei traiesc in Romania. Nici ei nu au casa. Si ei pot pleca in Germania cu buletinul unde au beneficii mai mari.

      Deci...mai bine aducem din Africa si Bangladesh, nu? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb