Gallant publică un document al unui comandant Hamas care îi avertizează pe fraţii Sinwar în legătură cu ''pierderile dezastruoase''

R.S.
Internaţional / 12 septembrie

Gallant publică un document al unui comandant Hamas care îi avertizează pe fraţii Sinwar în legătură cu ''pierderile dezastruoase''

Ministrul apărării israelian Yoav Gallant a dat publicităţii miercuri un document atribuit unui înalt comandant al grupării islamiste palestiniene Hamas în care acesta îi avertizează pe fraţii Sinwar - Yahya şi Muhammad - lideri ai Hamas, în legătură cu "pierderile dezastruoase" suferite de grupare în cursul războiului cu Israel, relatează postul de televiziune israelian i24News.

Gallant atribuie acest document - adresat fraţilor Sinwar - lui Rafa'a Salameh, fostul comandant al brigăzii Hamas din Khan Yunis (sud), care descrie o situaţie critică pentru gruparea teroristă.

Conform extraselor date publicităţii, Hamas ar fi pierdut până la 95% din capacitatea sa de rachete, 60% din armele personale şi 70% din lansatoarele sale antitanc.În plus, gruparea palestiniană ar fi pierdut 50% din luptătorii săi, în timp ce restul de 25% sunt descrişi ca fiind "frânţi din punct de vedere mental şi fizic".

Ministrul israelian al apărării a interpretat acest document drept o dovadă a "dificultăţilor reale" care afectează gruparea Hamas, inclusiv înalţii săi comandanţi.

El a subliniat că Salameh, eliminat în iulie de o lovitură israeliană, "implora ajutorul fraţilor Sinwar". Ministrul a declarat că efortul militar israelian, iniţiat în octombrie trecut, continuă metodic şi va ajunge la "toţi liderii de rang înalt ai Hamas", inclusiv la fraţii Sinwar.

Yahya Sinwar, considerat "creierul" atacului fără precedent din 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului, ceea ce a dus la actualul război în Fâşia Gaza, a fost numit în august în funcţia de şef al biroului politic al grupării palestiniene, în locul lui Ismail Haniyeh, după asasinarea acestuia în Iran.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb