Gazprom confirmă că Ucraina a achitat factura pentru gazul natural rusesc livrat în luna iulie

A.G.R.
Macroeconomie / 6 august 2009

Grupul rus OAO Gazprom a confirmat joi că societatea ucraineană Naftogaz a achitat, în întregime, factura pentru gazul natural rusesc livrat în luna iulie, informează Reuters.

"Naftogaz a achitat, în întregime, livrările pentru luna iulie" a informat Gazprom într-un comunicat, fără a oferi detalii.

Miercuri seară, prim-ministrul ucrainean, Iulia Timoşenko, a anunţat şi ea că Ucraina a achitat în întregime factura pentru gazul natural rusesc livrat în luna iulie, în valoare de 605 milioane de dolari. "Astăzi guvernul a vărsat 605 milioane de dolari pentru plata gazului natural rusesc pompat în facilităţile de stocare din Ucraina", a declarat Iulia Timoşenko.

Purtătorul de cuvânt al Naftogaz Ukrainy, Valentin Zemlyansky, a informat că în luna iulie Ucraina a cumpărat 3,2 miliarde metri cubi de gaze naturale ruseşti pentru care a plătit 605 milioane de dolari.

Ucraina trebuie să-şi umple rezervoarele de stocare a gazelor naturale în perioada verii, în pregătire pentru sezonul de iarnă. Aceste stocuri permit asigurarea tranzitului gazului natural cumpărat de Uniunea Europeană din Rusia.

Vineri s-a ajuns la un acord între autorităţile de la Kiev şi mai multe instituţii financiare internaţionale, pentru a finanţa reforma sectorului energetic din Ucraina şi a permite umplerea facilităţilor de stocare şi a evita o nouă criză. Pe lângă fondurile de la FMI, Naftogaz a obţinut o finanţare de 800 milioane de dolari de la Banca Mondială şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). La rândul său, Fondul Monetar Internaţional a deblocat cea de a treia tranşă, în valoare de 3,3 miliarde dolari, din acordul de împrumut în valoar de 16,4 miliarde dolari acordat Ucrainei. O parte din aceste fonduri vor fi utilizate de Ucraina pentru umplerea stocurilor de gaze naturale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb