Geoană: Actuala politică economică nu dă rezultate

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 1 iulie 2009

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, susţine că ţara noastră trăieşte a treia recesiune din ultimii 20 de ani.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, susţine că ţara noastră trăieşte a treia recesiune din ultimii 20 de ani.

Actuala politică economică nu dă rezultate, iar Guvernul şi Alianţa PSD+PC au obligaţia să vină cu soluţii concrete pentru ieşirea din criză, pentru că altfel, economia românească va intra într-o zonă în care relansarea va fi mult mai grea, iar costul social este mult mai dur, a declarat, ieri, preşedintele PSD, Mircea Geoană, ce deţine şi funcţia de preşedinte al Senatului.

Liderul social-democrat a atras atenţia că România trăieşte a treia recesiune din ultimii 20 de ani.

"Aceasta este cea mai profundă dintre cele trei recesiuni şi asistăm la aceeaşi lipsă de reformă structurală, la aceeaşi lipsă de dezvoltare strategică a României şi aceleaşi improvizaţii", a afirmat Mircea Geoană, citat de Agerpres, care a criticat din nou politica instituţiilor financiare internaţionale, între care FMI şi Comisia Europeană, "care impun României o politică prociclică, care nu mai dă rezultate în Europa".

Preşedintele Senatului consideră că politica generală a României trebuie schimbată ""în mod dramatic, pentru a nu fi prea târziu"", atrăgând atenţia că economiile emergente vor suferi o criză mult mai aprofundată în anii următori.

"Este momentul unei analize lucide înainte să fie prea târziu, la fel ca şi în cazul unui pacient, este mai greu să resuscitezi economia, decât să iei măsuri", a spus Geoană. Potrivit liderului social-democrat, din punct de vedere al modului în care s-a răspuns la criza economică, o parte dintre problemele structurale mai vechi continuă să fie un handicap pentru ţară.

Liderul PSD a explicat: "În continuare, administraţia şi ministerele sunt incapabile să cheltuie bruma de bani de la buget, iar campionul în acest sens este Ministerul Transporturilor, care de ani de zile nu a fost capabil să aducă o brumă de coerenţă. Ne trebuie, totodată, măsuri extraordinare de atragere a fondurilor europene, pentru că, deşi lucrurile s-au îmbunătăţit, rata de absorbţie a acestora este modestă. Politica economică pe care o consider profund greşită nu este doar a celor de la Bucureşti, ci şi a celor care guvernează instituţiile financiare internaţionale".

Geoană a mai atras atenţia asupra a două probleme care se remarcă în sistemul bancar, legate de convingerea băncilor privind reluarea creditării şi, în cazul în care aceasta se va întâmpla, de riscul lipsei de încredere pentru mediul de afaceri.

Geoană: Guvernul să nu facă exces de ordonanţe

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a criticat, ieri, Guvernul pentru faptul că ar utiliza excesiv ordonanţele de urgenţă şi a făcut un apel la membrii Executivului să emită astfel de acte normative numai în cazurile în care acestea se impun şi să respecte prerogativele principale de legiferare pe care le are Parlamentul. În prima sesiune a acestei legislaturi, Senatul a dezbătut 132 de proiecte de lege şi 250 de propuneri legislative, adoptând 216 proiecte de lege şi 15 propuneri legislative.

În context, Mircea Geoană a remarcat că "este pentru prima oară când numărul propunerilor legislative dezbătute îl depăşeşte cu mult pe cel al proiectelor de lege înaintate de Guvern", în care sunt incluse şi proiectele de lege pentru aprobarea ordonanţelor. Geoană a mai precizat că şi în sesiunea următoare controlul parlamentar asupra Guvernului se va manifesta prin audieri punctuale ale miniştrilor la comisiile permanente din Senat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb