George Simion susţine răscumpărarea "la justa valoare" a pachetului majoritar al companiei Petrom şi stoparea exporturilor de gaz

R.S.
Politică / 14 august

George Simion susţine răscumpărarea "la justa valoare" a pachetului majoritar al companiei Petrom şi stoparea exporturilor de gaz

Preşedintele AUR, George Simion, propune "recuperarea companiilor naţionale şi resurselor naturale" ca măsură pentru reindustrializarea României. În acest context, Simion anunţă că susţine răscumpărarea "la justa valoare" a pachetului majoritar al companiei Petrom şi ca "nicio moleculă de gaz nu trebuie să părăsească România", conform News.ro.

George Simion este de părere că reindustrializarea României este "o problemă de securitate naţională" iar în acest context planul său prevede, "ca prioritate strategică, recuperarea companiilor naţionale şi resurselor naturale".

"Din punctul nostru de vedere, pentru viitorul economiei româneşti este important să investim în petrochimie, în siderurgie şi în industria alimentară. (...) Avem nevoie de petrochimie, de metalurgie şi avem nevoie de industrie alimentară. Avem nevoie de petrochimie pentru că bitumul îl importăm din Ungaria şi din Austria. Avem nevoie de petrochimie, astfel încât construcţia de drumuri, de autostrăzi, să se facă cu materiale româneşti. Avem nevoie de oţel beton, care nu se mai produce în momentul ăsta în România şi se poate produce în cantităţi suficiente la Târgovişte. Avem nevoie de exploatarea tuturor materiilor prime care se regăsesc în România, şi se regăsesc din belşug. Dau exemplu cuprului, avem cupru şi în Apuseni, şi la Moldova Nouă şi în alte zone din ţară. (...) Avem grafit pentru toată Europa în Gorj. Cheia acestor exploatări, de la gazele naturale de la Caragele şi Marea Neagră, până la cupru, grafit şi sare, pentru că am auzit discuţii despre falimentarea Salrom, cheia este ca statul român să deţină pachetul majoritar", afirmă George Simion, potrivit News.ro.

În planul pe care oficialul AUR l-a prezentat public, acesta "îşi manifestă dorinţa de a răscumpăra la justa valoare pachetul majoritar pentru Petrom" se arată într-un comunicat al formaţiunii conduse de Simion.

"Nu putem realiza industrie petrochimică dacă un alt stat îşi realizează planurile strategice pe seama românilor şi a resurselor naturale deţinute de România. Nicio moleculă de gaz nu trebuie să părăsească România. Dacă vrem agricultură performantă avem nevoie de îngrăşăminte. Sunt mai scumpe azi când nu mai sunt produse în România, de combinate, când locuri de muncă la Zimnicea, de exemplu, sau Slobozia nu mai sunt asigurate românilor", a declarat preşedintele AUR.

Acesta reclamă că "a existat un plan sistematic de a înstrăina resursele naţionale ale României şi de a anula orice producţie care se putea realiza în România şi de a trimite peste hotare 5-6 milioane de români".

Oficialii AUR critică de asemenea faptul că mare parte din alimentele consumate de români provin din import şi îi îndeamnă pe consunatori că cumpere produse româneşti, arătând că "chiar dacă ele costă cu 2-3 lei mai mult decât cele importate trebuie să ne gândim că acei bani se vor întoarce la noi, prin locuri de muncă şi bani care nu părăsesc ţara, ci rămân în România pentru dezvoltare".

În cadrul prezentării planului său pentru reindustrializarea României, George Simion a anunţat că Petrişor Peiu se va ocupa de componenta de economie, energie şi reindustrializare în viitorul guvern condus de AUR, mai transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Eu nu vand! Cel putin nu unuia cum e conationalul asta!

    Simion, ce zici de Rompetrol ? Cea mai mare rafinarie din Romania. Statul detine deja 45%.

    asta nu a aflat ca suntem parte din UE

    1. Inainte de răscumpărare, sa susțină anchetarea furturilor din omv petrom .Redevente sub evaluate, plătite la nivel de extracție necunoscuta( știe Da...la exact), bani dați în plus pe importuri( știe C....u exact), vânzare fier vechi provenit din tăieri instalatii( știe Be....a exact)...

      Sunt date exacte cu număr de facturi și sume . 

      Dar nu se dorește, ptr ca sunt amestecați oameni politici. 

      Și nu numai...

    Stai bai asa ca nu e bine, nu e cinstit deloc, pai vrei sa iei de la apartamentele noastre de 35k euro ca sa cumperi niste petrol?!

    1. Stie cineva daca Georgica are ani lucrati la vreo firma din Romania?

      Sau poate a absolvit vreo universitate prestigioasa din strainatate?

      Nu, Rusia nu se pune! 

    comunism.. parca nu s-a mai incercat experimentul in Romania.

    1. Am mai auzit lozinca asta, un Iliescu reloaded, "Nu ne vindem țara!".

    Un idiot.

    1. Unul mare.

    cat ar da simion pe snp? sa vad dc se merita sa le tinem

    1. 0,5

      kgb ul poate mai mult de atat

    Georgică, somn ușor!

    Cu idei au venit și comuniștii în 6 martie 1945 și au făcut o balega din proprietatea privata pe care vrei tu acum sa o renationalizezi mascat. 

    Vezi ca Putin este pe ducă asa ca vei rămâne fără sprijin.

    De unde bani, Simioane?

    De unde bani pentru locuințele promise? 

    De unde specialiști pentru promisiunile deșarte dinaintea alegerilor?

    Simioane, Kremlinul te așteaptă acasă. Du-te acolo ca în România ti-a apus steaua. 

    1. da pt ca putin asa a dat ordin. sa ramanem fara aparare. partid kgb ist

    Pretul la benzina si motorina este mai mic in Austria fata de Romania pentru ca ei au petrol. Noi salarii de mizerie si preturi la toate mai mari ca in Austria. Asta ne-a adus UE. NATIONALIZAM PETROM! La puscarie cu toti care au dat pe gratis la straini resursele Romaniei.

    1. Pretul la benzina e foarte mare din cauza accizelor, taxelor, si redeventelor.

      mai mult de jumate ia statul din fiecare litru.

      Si daca nationalizam petrom pe cine punem sef la Petrom, pe Tarziu din Aur sau pe fratele lui Tarziu, un scriitor ratat dar plin de aere aur-iste?

      Si nu se va mai fura cum se fura pe vremea lui Popa, dir general Peco? 

      E vremea prostilor, deschide calea, Simion &co.

    justa valoare inseamna de o suta de ori cat am luat pe el ?

    1. nu va fi nici o nationalizare. 20% din petrom e a statului , si inca 29% e a romanilor, inclusiv a fondurilor de pensii. 51% e a OMW, care a venit cu expertiza, si mai vine, a venit cu management performant. si o femeie CEO. Si inca unul foarte bun. Mai mult femeia manager, Cristina Verchere cred ca-l oftica pe vesnicul somer Simion.

      vesnicul somer sa -si cumpere actiuni la bursa dc vrea sa fie proprietar pe ceva ca de Cotroceni nu se va apropia.

      Nu vreau sa ia decizii pt milioane de romani un somer pana la 37 de ani. Mai bine prefer si un covrigar sau un fost general. Sau o femeie lol. 

      Simion n-a avut un job de pus benzina in masina la oameni, el vorbeste de nationalizat Petrom. Du-te ma de-aicea!

      Votez Elena Lasconi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb