G.E.R, produs pilot în strategia Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

A.C
Macroeconomie / 19 februarie 2018

Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM

Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunţă lansarea G.E.R.- Garantarea Economiei Rurale, o soluţie de finanţare pentru proiectele de dezvoltare propuse de beneficiarii publici locali, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Noul produs de garantare armonizează două facilităţi de spijin destinate beneficiarilor publici care propun proiecte la nivelul Grupurilor de Acţiune Locală : garanţia FNGCIMM pentru plata avansului prevăzut în contractele de finanţare încheiate cu AFIR în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 şi garanţia creditului bancar pe care beneficiarii îl pot accesa pentru finanţarea investiţiei.

În ambele cazuri, garanţia FNGCIMM poate acoperi până la 100% valoarea finanţării, devenind astfel o pârghie de impulsionare a dezvoltării economice la nivel local.

Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM a declarat: "Susţinerea ecosistemului antreprenorial românesc, a economiei în general, presupune o abordare personalizată a potenţialilor beneficiari. Am identificat o serie de oportunităţi la nivelul segmentului public local şi am dezvoltat noul mecanism de garantare pentru a facilita implementarea proiectelor ce pot beneficia de finanţarea AFIR. Estimăm un potenţial de peste 2000 de proiecte la nivel naţional, ce pot genera atragerea a peste 180 de milioane de euro, fonduri destinate dezvoltării rurale".

Mecanismul de garantare G.E.R. a fost dezvoltat ca răspuns la nevoile de sprijin ale beneficiarilor publici identificate la nivel local, fiind în acelaşi timp un catalizator pentru absorbţia fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, conform sursei citate.

Prin sustinerea în procesul de finanţare a beneficiarilor publici din acest sector, FNGCMM contribuie la creşterea calitatii vieţii din mediul rural românesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb