GERMANIA: Cancelarul Olaf Scholz doreşte să extindă numărul de imigranţi indieni cu înaltă calificare

D.T.
Internaţional / 27 februarie 2023

Cancelarul Olaf Scholz doreşte să extindă numărul de imigranţi indieni cu înaltă calificare

Germania doreşte să extindă substanţial numărul de imigranţi indieni cu înaltă calificare, în special în sectorul IT, a anunţat ieri cancelarul german Olaf Scholz, în a doua zi a vizitei sale în India, transmite Agerpres.

''Dorim să simplificăm procedura de emitere a vizelor'', a spus Scholz în timpul unei vizite în Bengaluru (sudul Indiei), supranumit şi 'Silicon Valley' a Indiei. ''Intenţionăm să modernizăm întregul proces birocratic, în plus faţă de modernizarea juridică'', a adăugat el.

În timp ce Germania are nevoie urgentă de lucrători cu calificare înaltă, India duce parţial lipsă de locuri de muncă pentru numeroşii săi tineri. Potrivit planului Berlinului, ar urma să fie simplificată procedura prin care lucrătorii calificaţi de care Germania are nevoie vor putea veni în această ţară cu familiile lor. Acest lucru va fi posibil, iniţial, fără a exista o ofertă concretă de muncă, adaugă sursa citată.

De asemenea, Olaf Scholz s-a referit la faptul că lucrătorii înalt calificaţi din India vorbesc mult mai probabil engleza decât germana, ceea ce face din Canada, de exemplu, un loc mai uşor în care ei emigrează. ''Este clar că orice persoană care vine în Germania ca specialist IT poate întâi conversa uşor cu toţi colegii săi în engleză, pentru că mulţi oameni din Germania pot vorbi engleza. Limba germană poate fi învăţată ulterior'', a explicat şeful executivului german.

Ambasada Germaniei la New Delhi a anunţat că anul trecut a emis vize pentru 2.500-3.000 de lucrători calificaţi, printre ei numeroşi specialişti IT. În acest an este de aşteptat o creştere a numărului acestor vize.

Scholz urma să viziteze compania indiană Sun Mobility, care produce baterii pentru vehicule electrice. Compania germană Bosch deţine 25% din acţiunile Sun Mobility.

India, ţară unde activează aproximativ 1.800 de companii germane, se plasează pe locul 4 în privinţa emisiilor de gaze cu efect de seră, după SUA, China şi Uniunea Europeană. Totuşi, raportat la populaţie, în India o persoană consumă mult mai puţină energie decât una în Germania, informează sursa.

Numeroşi oameni în India încă nu au acces la electricitate, iar în unele zone accesul este limitat. Pentru a răspunde cererii interne de energie electrică, India se bazează tot mai mult pe sursele regenerabile în mixul energetic, dar şi pe importuri sporite de cărbune şi petrol din Rusia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai bine ar pune milioanele de migranti primit la studiu

    sa nu traiasca numai din ajutoare si sa voteze politic cum trebuie 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb