Germania îşi reduce prezenţa militară din nordul Afganistanului

A.P.
Internaţional / 25 noiembrie 2020

Germania îşi reduce prezenţa militară din nordul Afganistanului

Germania îşi reduce prezenţa militară în provincia Kunduz din nordul Afganistanului, controlată de talibani, unde trupele germane au oferit ani de zile consultanţă forţelor afgane în luptele cu insurgenţii, transmite Reuters.

Măsura a fost planificată de misiunea NATO din Kabul încă de la sfârşitul verii şi nu este o reacţie la anunţul de săptămâna trecută al Statelor Unite, referitor la reducerea forţele din Afganistan, de la 4.500 la 2.500 de militari, până la jumătatea lunii ianuarie, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului pentru Operaţiuni Mixte al Germaniei.

Retragerea forţelor străine, chiar dacă negocierile de pace sunt blocate, ar putea însemna o influenţă mai mare a talibanilor în Afganistan, marcând noi dificilutăţi pentru o ţară sfâşiată de război în ultimele două decenii şi afectată grav şi de epidemia de Covid-19.

Germania a început să îi redistribuie pe cei aproximativ 100 de militari de la tabăra din Kunduz în urmă cu o săptămână, a spus purtătorul de cuvânt.

Dacă în viitor va fi nevoie de consiliere militară în Kunduz, trupe germane vor fi trimise aici de la o bază mai mare din Mazar-i-Sharif, unde sunt staţionaţi circa 1.000 de militari germani.

Cu un efectiv de 1.200 de militari, Germania a desfăşurat în Afganistan al doilea cel mai mare contingent după Statele Unite.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. TALIBANII , CA SI PARTIZANII LUI TITO , SI CEI SOVIETICI , DIN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL , NU POT FI INVINSI !!! NU VOR FI INVINSI , NICIODATA !!! SANT EXACT , CA UN MUSUROI DE ALBINE FURIOASE !!! POTI SA OMORI DIN EI !!! POTI SA-I IMPRASTII !!! VOR APAREA DIN NOU !!! IN SPATELE TAU !!! IN STANGA TA !!! IN DREAPTA TA !!! PESTE TOT , IN JURUL TAU !!! CAT VOR EI , ATAT MAI AI TU DE TRAIT , DACA LE ESTI DUSMAN !!! AU DEJA , MII SI MII DE UNITATI DE LUPTA !!! FOARTE BINE ORGANIZATE , SI ECHIPATE !!! MAI MARI , S-AU MAI MICI , IN FUNCTIE DE FIECARE ASEZARE !!! AU FEMEI , SI FETE TINERE , CARE ABIA ASTEAPTA SA DEVINA ''''''' KAMIKAZE '''''' !!! SA SE ARUNCE IN AER , INCARCATE CU EXPLOZIVI , CU UNICUL GAND , FOARTE PLACUT , CA SA UCIDA CAT MAI MULTI DIN AMERICANII SI BRITANICII TICALOSI , PE CARE-I URASC DE MOARTE !!! FIECARE AMERICAN MORT , E UN PRILEJ DE SARBATOARE , PENTRU EI !!! SINGURII STRAINI , CARE O DUC BINE , MINT , FOARTE BINE ACOLO , SANT CEI CATEVA SUTE DE ROMANI DISLOCATI , PE NU STIU UNDE !!! DE CE ??? PENTRU CA , ROMANII AU FOST , SI SANT ''''''' OAMENI '''''' !!! ISCOADELE PARTIZANILOR TALIBANI , SANT PESTE TOT , 24 DE ORE , DIN 24 !!! INCLUSIV , CA MILITARI CAMUFLATI , IN ARMATA AFGANA !!! AUD , VAD , INREGISTREAZA SI RAPORTEAZA TOT CE MISCA , IN ACEASTA TARA , SUPERIORILOR LOR !!! TOATE UNITATILE MILITARE , ALE PARTIZANILOR , STIU CAT DE UMAN SI DE FRUMOS , S-AU PURTAT , SI SE POARTA , CU POPULATIA CIVILA , ROMANII NOSTRII !!! CHIAR NU SE VEDE , CA PE ROMANI , NU-I DERANJEAZA , DEOBICEI , NIMENI , CU NIMIC ??? CA MAI NIMERESTE ACCIDENTAL , CATE UN TAB , PESTE O MINA MAGNETICA , PUSA ACOLO , IN DRUM , SUB ASFALT , CA SA MAI UCIDA NISTE AMERICANI , ASTA E ALTA POVESTE !!! IN SCHIMB , ANGLO-AMERICANII , AU '''''' BINECUVANTAT ''''''' POPULATIA CIVILA AFGANA , CU BOMBE SPECIALE , DE TIP '''''' MOAB '''''', DE 8 TONE , SI DE 10 TONE , FACUTE SA DARAME CAVERNELE PESTE EI , CA SA EXTERMINE PE CAT DE MULTI , INDIFERENT DACA SANT FEMEI , S-AU COPII MICI !!! NU CONTEAZA !!! AVIATORII AMERICANI , SE DISTREAZA TRAGAND DIN AVIOANE , CU RACHETE ASUPRA ORICARUI GRUP ADUNAT , PENTRU O INMORMANTARE , UNDE ESTE OBICEIUL , SA SE TRAGA IN AER , CU AUTOMATELE , IN CINSTEA MORTULUI !!! HAI , SA MAI OMORAM , CATEVA LACUSTE !!! ZIC , EI !!! INCET-INCET , TALIBANII , VOR CUCERII INTREAGA TARA !!! NU-I POATE OPRII , NIMENI PE PAMANT !!! CUM ERA , VORBA AIA ??? SA TE FEREASCA D-ZEU , DE RAZBUNAREA AFGANULUI !!! ROMANII , SANT EXACT , IN MIJLOCUL LOR , INCERCUITI DE EI , SI LA CHEREMUL LOR !!! DE CE MAI TRAIESC ??? DE CE NU-I DERANJEAZA NIMENI , CU NIMIC ??? PENTRU CA , ROMANII SANT OAMENI !!!!!!!!!!!

    1. SI , APROPO : CUNOASTE CAREVA , PIERDERILE MILITARE , ALE AMERICANILOR , SI BRITANICILOR , NU CELE OFICIALE , CI CELE REALE ??? NICI POMENEALA !!! TOTUL , E TINUT LA SECRET !!! IN HARTUIELI MICI , DAR NUMEROASE , PIERZI CEI MAI MULTI MILITARI !!! CU CAT VOR MAI RAMANE ACOLO , MAI MULT TIMP , CU ATAT MAI MULTI AMERICANI , SE VOR INTOARCE ACASA , IN COSCIUGE !!! DE CE ??? PENTRU CA '''''' NU SANT OAMENI '''''' !!! SANT EXACT , CA SS-ul LUI HITLER , IN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL !!! NU CEI CARE PAZEAU LAGARELE DE CONCENTRARE , CI CEI , CARE AU LUPTAT PE FRONT !!! SI , AU FOST , CEI MAI SANGEROSI , CU POPULATIA CIVILA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb