Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, şi-a exprimat dezamăgirea că Uniunea Europeană nu a ajuns încă la un acord privind interzicerea importurilor de petrol din Rusia, adăugând că Berlinul este dispus să renunţe la participarea Ungariei pentru a accelera propusa interdicţie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
"Dacă preşedintele Comisiei Europene spune că facem asta 26 de ţări, fără Ungaria, atunci este o cale pe care o vom sprijini întotdeauna", a declarat oficialul la postul de radio Deutschlandfunk.
"Dar nu am auzit încă asta de la UE", a adăugat Habeck.
În rândul celor 27 de state membre UE, Ungaria este cel mai vocal critic al planificatei interziceri a importurilor de petrol din Rusia.
SUA şi Marea Britanie s-au angajat să interzică importurile de petrol din Rusia, în timp ce UE discută măsuri similare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2022, 14:22)
Mai bine fara Ungaria...oricum nu reprezinta nimic la nivelul UE
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2022, 23:31)
Germanii ii tin in brate pe unguri de 1000 de ani, sunt divergente de opinie numai in public pentru fraieri. Intere timp, afacerile comune prospera.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2022, 11:24)
Nemtii nu dau doi bani pe unguri ca tara propriuzis. Economie mica, piata de desfacere mica. Ce este de interes pentru nemti este faptul ca Ungaria este condusa dictatorial de Orban. Intotdeauna vestul a preferat sa-si constriasca capacitati de productie in tari cu regimuri (semi)dictatoriale. Vezi, China, Rusia, Ungaria, Romania in perioada de dinainte de 1989. In astfel de tari negociezi cu o singura persoana, presedintele sau PM si ai incheiat discutia. Nu mai ai surprize ca negocieri sindicale, greve, mariri de salarii, drepturi si alte nonsens-uri ca in democratiile vestice. Ai stabilit un pret si niste parametrii de productie si gata, profituri "fara numar", program de trei schimburi, lucrat in weekenduri, etc. Asa si cu ungurii, cand industria auto germana gaseste alti faliti mai ieftini au disparut in secunda 2. La noi nu au venit exact din motivul descris. La ce "entropie politica" este la noi nu aveau garantia ca ce discuta azi ramane stabilit si maine. Culmea este ca ei invocau "drepturile omului, ordonanta 114" si alte povesti cand ei tocmai un "Dragnea" in fata caruia nimeni sa nu comenteze ar fi vrut. Sa negocieze cu un singur om. Basescu-petrov rar era treaz si ce zicea seara nu-si mai amintea dimineata, iohannis este decor, nu decide nimic, serviciile decid ce si cum, deci pe cale de consecinta...ungaria and orban...decocamdata. Cand insa sluga crede ca poate sa stea la masa stapanilor si sa comande, va avea o surpriza...si orban este pe cale sa afle asta cum a aflat si Putler