Ginerele lui Vasile Blaga a fost reţinut

Anticorupţie / 21 mai 2015

Ginerele lui Vasile Blaga a fost reţinut

Actualizare 20:44

Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, a fost reţinut de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro, potrivit surselor din presă.

Andrei Rudeanu va fi prezentat mâine, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

(Alexandru Costea)

--------------

Actualizare 13:52 Ionuţ Rudeanu, adus la Parchetul CAB pentru audieri

Ionuţ Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, a fost adus astăzi la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru a fi audiat în dosarul în care au fost efectuate percheziţii la firme de protecţie şi pază.

---

Procurorii fac percheziţii în această dimineaţă la mai multe firme de pază, printre care se află, potrivit unor surse juridice citate de presă, şi firma ginerelui lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu, care a câştigat, în ultimii ani, mai multe contracte cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Potrivit comunicatului IGPR, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române desfăşoară o operaţiune pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Hunedoara ce vizează 5 societăţi comerciale, implicate în comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive.

În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.

Acţiunea se desfăşoară sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Blaga rezista. Nimeni nu il intreaba decat la televizor, el zice nu.... si toate se incheie. Blaga a fost un pilon al politicii post decembriste asa cazon cum pare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb