Gladius 2.0, sistemul care echipează "soldatul viitorului", va fi prezentat la BDSA 2018

D.I.
Companii / 21 februarie 2018

Gladius 2.0, sistemul care echipează "soldatul viitorului", va fi prezentat la BDSA 2018

Compania germană Rheinemetall, specializată în echipamente de apărare, anunţă primirea a numeroase comenzi de modernizare a forţelor canadiene şi germane de infanterie cu aşa numitul sistem Argus, respectiv Gladius 2.0 prin care practic infanteristul devine un "soldat al viitorului", se arată într-un comunicat Rheinmetall, remis astăzi Redacţiei.

Conform documentului, sistemul va fi prezentat la Bucureşti, în cadrul Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA), evenimentul care reuneşte cele mai puternice companii din industria aeronautică, cea de apărare şi din domeniul securităţii.

Thorsten Heinzen, director executiv Rheinmetall Defence (Eastern Markets), a declarat: "Suntem în discuţii şi tatonări pentru a găsi un partener local cu care să putem personaliza sistemul Gladius 2.0 pentru forţele de infanterie ale armatei române. Sperăm într-un parteneriat similar cu cel pe care-l avem deja la Moreni în vederea dezvoltării vehiculului blindat AGILIS".

Comanda pentru armata germană pentru Gladius 2.0 (un upgrade al sistemului IdZ-ES, testat deja în teatre de război precum Afganistan) este în valoare de 310 milioane de euro, sistemul urmând să echipeze 68 de plutoane de infanterie (aproape 2.500 de soldaţi).

Potrivit sursei citate pe 19 februarie, un consorţiu format din parteneri din nouă state europene condus de Rheinmetall a câştigat primul contract privind cercetări în domeniul apărării finanţate de Uniunea Europeană a Apărării. Consorţiul va face studii pentru dezvoltarea unor sisteme standardizate (va include partea electronică, voce, software şi senzori) pentru Uniunea Europeană care să echipeze forţele militare ale statelor membre în cadrul proiectului de creare a unei forţe europene comune de apărare.

Reprezentanţii Rheinemetall afirmă Gladius 2.0 face parte din acele tehnologii moderne care permit îmbunătăţirea a cinci aspecte pe care le implică aproape orice gen de conflict actual - protecţie, comandă, control, eficienţă şi mobilitate.

"Scopul Rheinmetall este să ofere un sistem integrat de protecţie şi armament soldatului, perminţându-i să aibă o imagine clară a situaţiei tactice şi cele mai bune soluţii pentru a comunica atunci când se află în misiune", precizează oficialii companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb