Global Volunteer este un produs oferit de AIESEC, o organizaţie de tineri ce sprijină tinerii în găsirea soluţiilor pentru provocările globale actuale. Prin acest program, tinerii cu vârste între 18 şi 30 de ani au oportunitatea de a participa la un schimb de experienţă internaţional, timp de 6-8 săptămâni, în calitate de voluntari. Ceea ce face ca voluntariatul oferit de AIESEC să se distingă de alte iniţiative similare este accentul pus pe dezvoltarea abilităţilor de leadership în rândul participanţilor, în timp ce acţiunile lor contribuie la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.
Vara aceasta, în Bucureşti, prin intermediul produsului Global Volunteer, au ajuns 100 de tineri, având şansa de a contribui la dezvoltarea comunităţii, lucrând în proiecte pe teme precum educaţia, protecţia mediului şi sănătatea.
Verachaya, în vârstă de 22 de ani, a venit din Thailanda într-o oportunitate de voluntariat în România, unde a participat la proiecte care vizau educarea tinerilor şi dezvoltarea abilităţilor lor de leadership, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU. Ea consideră că experienţa a avut un impact profund atât asupra sa, cât şi asupra celor cu care a lucrat: "Participarea la acest schimb nu doar că mi-a permis să-mi dezvolt abilităţile de leadership, dar mi-a oferit şi o perspectivă mult mai largă asupra lumii. Conectându-mă cu românii şi alţi voluntari din întreaga lume, am reuşit să aflu mai multe despre diverse culturi şi perspective. Deşi proveneam din medii foarte diferite, am reuşit să fim uniţi, să ne bucurăm de experienţă şi, în acelaşi timp, să transmitem obiectivele ONU de dezvoltare durabilă către următoarea generaţie."
Şi Oussema, în vârstă de 21 de ani, a ajuns din Tunisia în România într-o oportunitate de voluntariat, participând la proiecte ce vizau educaţia: "Am participat la proiect în Ploieşti pentru şase săptămâni, proiect care îşi propune să atingă SDG #4, educaţie de calitate. Am fost implicat în dezvoltarea abilităţilor cognitive pentru oamenii de toate vârstele prin activităţi şi ateliere legate de producţia de artă, inclusiv pictură, sculptură, muzică, teatru şi fotografie."Această experienţă, din punctul său de vedere, i-a schimbat percepţia sa despre lume şi l-a scos din zona de comfort: "Doar du-te şi caută discomfortul, pentru că este o experienţă care îţi schimbă viaţa. Am întâlnit foarte multă lume din toată lumea şi chiar mi-a plăcut acest schimb multicultural."
Printre alţi voluntari care au ajuns în România se numără şi Selen, în vârstă de 18 ani, din Turcia. Ea şi-a desfăşurat proiectul în oraşul Azuga, unde a coordonat activităţi educaţionale pentru copii, învăţându-i despre importanţa reciclării şi a protejării mediului înconjurător. În cadrul acestor activităţi, Selen a organizat ateliere interactive în care copiii au învăţat să sorteze corect deşeurile, să reutilizeze materiale reciclabile şi să reducă consumul inutil de resurse. Ea a povestit cu entuziasm despre impactul pe care l-a avut această experienţă asupra ei: "Pe parcursul şederii mele în România, am realizat cât de important este să reciclezi în mod responsabil. În locul în care am stat, am avut grijă să reducem la minimum deşeurile şi să reciclăm fiecare material posibil. Mi-a fost clar cât de mult poate schimba comportamentul nostru în comunitate, şi am fost mândră să văd că cei mici au început să aplice ceea ce au învăţat, fiind conştienţi de impactul lor asupra mediului."