GM se delistează de la Toronto Stock Exchange

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 august 2017

GM se delistează de la Toronto Stock Exchange

"General Motors" Co. (GM) a solicitat şi obţinut aprobarea autorităţii pieţei de capital pentru delistarea voluntară a acţiunilor sale comune de la Toronto Stock Exchange (TSX) din Canada, potrivit anunţului făcut de compania auto americană.

Delistarea de la TSX nu va afecta listarea de la New York Stock Exchange (NYSE) a titlurilor GM.

Tranzacţiile cu titluri GM la NYSE şi pe alte platforme alternative reprezintă marea majoritate a volumului curent de transferuri cu acţiuni ale gigantului auto din SUA. GM menţionează că decizia de delistare a fost determinată de volumul relativ mic de tranzacţii cu titluri GM la TSX, respectiv de faptul că listarea de la NYSE le asigură acţionarilor o lichiditate suficientă. Astfel, spun oficialii GM, costurile asociate menţinerii listării duale nu mai sunt justificate.

În consecinţă, acţiunile GM nu vor mai fi tranzacţionate la TSX după închiderea sesiunii burisere din 30 noiembrie 2017.

După delistarea de la TSX, acţiunile comune ale companiei auto vor continua să fie tranzacţionate la NYSE, sub simbolul GM. Acţionarii vor putea să continue să-şi tranzacţioneze titlurile pe alte pieţe decât cea din Canada, iar cei care doresc acest lucru, trebuie să-şi contacteze brokerul ori managerul investiţiei, pentru detalii.

"General Motors", subsidiarele sale şi societăţile mixte în care compania este parte produc şi vând vehicule sub brandurile Chevrolet, Cadillac, Baojun, Buick, GMC, Holden, Jiefang şi Wuling.

În trimestrul al doilea din 2017, GM a obţinut un profit de 1,66 miliarde de dolari, cu 42,1% mai mic decât cel din perioada similară a anului precedent, declinul fiind generat, în mare parte, de o pierdere de 770 de milioane de dolari din vânzarea diviziei sale din Europa şi a unor costuri speciale de 600 de milioane de dolari, determinate de decizia de restrângere a operaţiunilor din India şi Africa de Sud.

Dacă se exclud operaţiunile din Europa, GM a obţinut un profit de 2,4 miliarde de dolari, în scădere cu 11,3% faţă de anul anterior.

Cifra vânzărilor GM s-a diminuat cu 1,1% în perioada amintită, la 37 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb