Goldman Sachs a redus probabilitatea de recesiune în SUA la 20%

S.B.
Macroeconomie / 20 august

Goldman Sachs a redus probabilitatea de recesiune în SUA la 20%

Goldman Sachs a redus probabilitatea pentru o recesiune în SUA la 20%, la scurt timp după ce o crescuse, deoarece datele proaspete referitoare la piaţa muncii au declanşat o reevaluare a opiniilor pieţei asupra economiei, informează news.ro.

La începutul acestei luni, economiştii băncii Goldman Sachs şi-au crescut probabilitatea de recesiune pe 12 luni în SUA de la 15% la 25%, după ce raportul de locuri de muncă din iulie a arătat că posturile din sectorul non-agricol au crescut cu 114.000 mai puţin decât erau aşteptările. Acesta a fost în scădere faţă de numărul de 179.000 revizuit în jos din iunie şi sub estimarea Dow Jones de 185.000.

Raportul a declanşat îngrijorări larg răspândite cu privire la cea mai mare economie din lume şi a contribuit la vânzările bruşte - dar în cele din urmă de scurtă durată - pe piaţa de valori, la începutul lunii. De asemenea, a declanşat "regula Sahm", un indicator istoric care arată că faza iniţială a unei recesiuni a început atunci când media mobilă pe trei luni a ratei şomajului din SUA este cu cel puţin jumătate de punct procentual mai mare decât minimul din 12 luni.

Goldman a citat iniţial acest lucru drept motiv pentru creşterea probabilităţii unei scăderi economice - dar şi-a schimbat direcţia sâmbătă, când a scris într-o notă că a redus probabilitatea la 20%, deoarece datele publicate începând cu 2 august nu au arătat "nici un semn de un recesiune."

Acestea au inclus vânzările cu amănuntul pentru iulie - care au crescut cu 1%, faţă de o estimare de 0,3% - şi cererile săptămânale de ajutor de şomaj, care au fost mai mici decât erau aşteptările.

Cifrele au determinat o schimbare a dispoziţiei, care s-a reflectat într-o creştere a acţiunilor la nivel global, la sfârşitul săptămânii trecute.

"Continuarea creşterii ar face ca SUA să arate mai asemănătoare cu alte economii din G10, unde regula Sahm a rezistat mai puţin de 70% din timp", au declarat sâmbătă economiştii Goldman, menţionând că mai multe economii mai mici, inclusiv Canada, au înregistrat creşteri considerabile ale ratei şomajului în ciclul actual fără a intra într-o recesiune.

Claudia Sahm, economist-şef la New Century Advisors şi inventatorul regulii, a declarat pentru CNBC că nu crede că SUA se află în prezent într-o recesiune, dar că o slăbire în continuare a pieţei muncii ar putea presa această regulă.

Un raport privind locurile de muncă în 6 septembrie ar stimula "probabil" Goldman să-şi reducă probabilitatea de recesiune înapoi la 15%, unde fusese cu aproape un an înainte de luna august, au spus economiştii băncii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb