Goldman Sachs va elimina mii de locuri de muncă la jumătatea săptămânii

G.D.
Companii / 9 ianuarie 2023

Goldman Sachs va elimina mii de locuri de muncă la jumătatea săptămânii

Goldman Sachs va elimina mii de locuri de muncă începând de miercuri, au declarat două surse familiare cu subiectul, în timp ce se pregăteşte pentru un mediu economic dificil pentru acest an, relatează Reuters.

Reducerea locurilor de muncă este posibil să fie puţin peste 3,000, dar numărul nu a fost încă determinat, a spus una dintre surse.

Sursele nu au putut fi numite, deoarece informaţiile nu au fost încă dezvăluite public. Goldman Sachs a refuzat să comenteze.

Bloomberg News a raportat ieri că Goldman va elimina aproximativ 3.200 de poziţii.

Goldman avea 49.100 de angajaţi la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, după ce a angajat multe persoane în timpul pandemiei.

Este posibil ca disponibilizările să afecteze majoritatea diviziilor băncilor, dar ar trebui să se concentreze pe divizia de investiţii bancare a lui Goldman Sachs, a spus una dintre surse. Băncile instituţionale au suferit o încetinire majoră a activităţii de încheiere a tranzacţiilor corporative ca urmare a pieţelor financiare globale volatile.

Directorul executiv al băncii, David Solomon, a trimis personalului o notă informativă de sfârşit de an în care avertizează cu privire la o reducere a numărului de angajaţi în prima jumătate a lunii ianuarie, au declarat două surse separate. Goldman Sachs a refuzat să comenteze informaţia.

Disponibilizările au loc înaintea plăţilor anuale de bonus ale băncii, care sunt de obicei livrate mai târziu în ianuarie şi se aşteaptă să scadă cu aproximativ 40%.

Banca şi-a reluat programul anual de reducere a locurilor de muncă în septembrie, care a fost suspendat doi ani în timpul pandemiei.

Gigantul de pe Wall Street îşi reduce de obicei aproximativ 1% până la 5% din personal în fiecare an. Aceste noi reduceri vin pe lângă acele concedieri.

Taxele bancare din investiţii aproape s-au înjumătăţit în 2022, cu 77 de miliarde de dolari câştigate la nivel global de bănci, în scădere faţă de 132,3 miliarde de dolari din 2021, au arătat datele Dealogic.

Valoarea totală a fuziunilor şi achiziţiilor la nivel global a scăzut până la 3,66 trilioane de dolari până pe 20 decembrie, arată datele Dealogic, după ce a atins un maxim istoric de 5,9 trilioane de dolari anul trecut.

Băncile au executat tranzacţii de pe pieţele de capital (ECM) în valoare de 517 miliarde de dolari până la sfârşitul lunii decembrie 2022, cel mai scăzut nivel de la începutul anilor 2000 şi o scădere de 66% faţă de tranzacţiile din 2021, potrivit datelor Dealogic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inca nu este o problema,

    dar perspectivele nu arata bine de loc ptr. USA 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb