Grecia amână vânzările de active din cauza pandemiei

S.B.
Internaţional / 6 mai 2020

Grecia amână vânzările de active din cauza pandemiei

Grecia va obţine în 2020 doar o mică parte din veniturile estimate din privatizări deoarece criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) a forţat autorităţile să amâne planificatele vânzări de active pentru a evita ofertele scăzute, transmite Reuters, potrivit Agerpres.Autorităţile de la Atena se aşteaptă ca veniturile din privatizări să se situeze anul acesta între 350 şi 400 milioane de euro, a declarat pentru Reuters şeful Agenţiei de privatizare, Aris Xenofos, mult sub ţinta iniţială de 2,4 miliarde de euro.

Până la finalul anului, ar urma să se finalizeze contractul de leasing pentru fostul aeroport din Atena, cunoscut ca proiectul Hellenikon, pentru 300 milioane de euro.

Alte licitaţii au fost abandonate pentru a se evita o evaluare scăzută a proiectelor, pe fondul turbulenţelor de pe pieţe şi a încetinirii economiei globale.

Anul acesta ar fi urma să fie vândută o participaţie de 30% în cel mai mare aeroport al ţării, reţeaua de gaze naturale DEPA şi o participaţie majoritară în furnizorul de gaze DEPA Commercial.

"În acest moment turbulenţele de pe pieţe ar fi în mod inevitabil reflectate de ofertele pe care le-am primi", a declarat Xenofos. Acesta a adăugat că şi măsurile de distanţare socială afectează privatizările, deoarece în mod normal ar fi nevoie de vizite şi întâlniri la obiectivele vizate.

Autorităţile de la Atena se aşteaptă în acest an la un declin al economiei între 4,7% şi 8,9%.

Conform unui document al Agenţiei pentru Privatizare din Grecia (HRADF) consultat recent de Reuters, Grecia intenţionează să vândă participaţii majoritare la patru porturi, ca parte a planului convenit cu creditorii săi după încheierea în 2018 a celui de-al treilea pachet de asistenţă financiară.

Vor fi vândute participaţii majoritare la porturile Alexandropolis, Igoumenitsa, Heraklion şi Volos, a anunţat HRADF pe site-ul său.

În 2016, grupul chinez COSCO a cumpărat o participaţie de 51% la portul Pireu, cel mai mare din Grecia. Un consorţiu condus de o firmă germană a achiziţionat de asemenea 67% din portul Salonic, în 2018.

Guvernul de la Atena promisese că va accelera privatizările, o condiţie cheie inclusă în programul convenit de Grecia cu creditorii săi, în ideea de a atrage investiţii şi a stimula creşterea economică, într-o ţară care începe să îşi revină după mai mulţi ani de criză.

Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.642 de cazuri de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus, şi 146 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb