Grecia suplimentează ajutorul financiar oferit afacerilor afectate de pandemie

A.P.
Internaţional / 5 aprilie 2021

Grecia suplimentează ajutorul financiar oferit afacerilor afectate de pandemie

Grecia va furniza mai mult ajutor financiar afacerilor afectate de restricţiile impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunţat luni ministrul de Finanţe, Christos Staikouras, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Luni s-au redeschis unele magazine din Grecia, chiar dacă rata infectărilor cu noul coronavirus este deosebit de ridicată iar sistemul medical este sub presiune.

Măsura anunţată nu vizează însă marile magazine şi centrele comerciale. De asemenea, ea nu se aplică în două dintre cele mai mari oraşe ale Greciei după Atena, Salonic şi Patras.

Restricţiile impuse în noiembrie au provocat un grad sporit de nemulţumire şi multe afaceri se luptă să supravieţuiască, dar capacitatea Greciei de a se împrumuta de pe pieţele financiare va permite Guvernului să ofere ajutor suplimentar, a explicat Staikouras.

Un pachet suplimentar de asistenţă financiară, de 130 de milioane de euro (150 milioane de dolari), va ajuta aproximativ 100.000 de afaceri, inclusiv 10.800 de retaileri, iar sumele acordate sunt între 1.000 şi 4.000 de euro, în funcţie de numărul angajaţilor, a precizat ministrul de Finanţe.

"Folosim fondurile obţinute de pe pieţe în lunile trecute pentru a sprijini afacerile şi gospodăriile", a declarat Staikouras.

De la începutul pandemiei, Grecia a înregistrat 275.414 de cazuri de SARS-CoV-2, care au provocat 8.380 de decese, din care 78 au fost raportate duminică.

Şi premierul Kyriakos Mitsotakis anunţa săptămâna trecută că Grecia va oferi restaurantelor şi barurilor afectate în ultimele luni de restricţii finanţare suplimentară în valoare de aproximativ 330 milioane de euro pentru le ajuta să se redeschidă în următoarele săptămâni.

Peste 70.000 de restaurante, baruri şi cafenele au fost închise din noiembrie, când au fost impuse restricţii dure pentru a stopa al doilea val al pandemiei. Asociaţiile din industria ospitalităţii estimează că unul din cinci localuri nu va putea să se redeschidă înaintea sezonului turistic de vară.

"Obiectivul nostru este clar ... să sprijinim redeschiderea afacerilor", a declarat Mitsotakis în timpul unei întâlniri cu miniştrii şi reprezentanţi ai industriei ospitalităţii.

Oficialii guvernamentali au anunţat luna trecută că restaurantele s-ar putea deschide spre finalul lunii aprilie, înainte de planificata deschidere a sezonului turistic de vară, la mijlocul lunii mai.

Guvernul de la Atena a sprijinit sectorul turismului cu împrumuturi ieftine şi alte granturi, evaluate la un miliard de euro.

Pe măsură ce campania de vaccinare face progrese, Guvernul de la Atena intenţionează să permită luarea mesei în aer liber în luna aprilie şi de asemenea să repornească sectorul turistic, care este responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut al Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Modul cum va evolua sectorul turistic va fi crucial pentru Grecia, o ţară care iese cu greu dintr-un deceniu de criză a datoriilor şi a cărei economie s-a prăbuşit dramatic din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb