Grecia vrea să achite anticipat mai multe împrumuturi de la FMI

Ziarul BURSA #Internaţional / 19 decembrie 2019

Grecia vrea să achite anticipat mai multe împrumuturi de la FMI

Grecia ia în considerare să achite anticipat, anul viitor, mai multe împrumuturi de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), pentru a-şi reduce povara datoriei, şi vrea să-şi convingă creditorii oficiali să reducă ţintele fiscale, a declarat pentru Reuters ministrul de Finanţe, Christos Staikouras, conform Agerpres.

În noiembrie, Grecia a plătit 2,7 miliarde de euro din creditul primit de la FMI. Achitarea anticipată permite Atenei să-şi scadă costurile cu serviciul datoriei, deoarece împrumuturile de la FMI au o dobândă mai ridicată decât cea plătită în prezent de Grecia pe pieţele de obligaţiuni.

"Este posibilă o nouă achitare anticipată a unor împrumuturi de la Fondul Monetar Internaţional în 2020", a afirmat oficialul elen, fără să dea detalii despre suma avută în vedere. Grecia datorează FMI 5,5 miliarde de euro.

"Noua achitare anticipată se va situa la un anumit nivel, care să permită FMI să-şi păstreze prezenţa în Grecia până la finalul perioadei de supervizare", a explicat Staikouras.

Grecia, a cărei datorie publică se ridică la 180% din PIB, a primit ajutoare financiare în valoare de 280 miliarde de euro începând din 2010.

În timpul crizei datoriilor din perioada 2010-2015, Grecia s-a aflat în imposibilitatea de a accesa împrumuturi de pe pieţele de obligaţiuni şi a fost nevoită să apeleze la credite masive de la FMI şi de la guvernele din zona euro. Anul trecut, Grecia a finalizat al treilea pachet de asistenţă financiară şi de atunci randamentele sale se îmbunătăţesc, mai ales că în 25 octombrie agenţia de evaluare financiară S&P a revizuit în creştere ratingul de credit la "BB minus", cu perspectivă pozitivă, ceea ce înseamnă că ar putea urma o nouă îmbunătăţire a calificativului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb