Grevă de patru zile la "Lufthansa"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 februarie 2010

Grevă de patru zile la "Lufthansa"

Piloţii "Deutsche Lufthansa" AG, a doua companie aeriană din Europa, au lansat, în noaptea de duminică spre luni, o grevă care poate dura până joi. Mişcarea, calificată drept cea mai mare din istoria transportului aerian, a fost lansată la apelul sindicatului Cockpit, care reprezintă aproape 4.500 de piloţi. Greva a fost generată de faptul că managementul companiei germane şi sindicaliştii acesteia nu au reuşit, în week-end, să ajungă la un acord privind modalităţile de reluare a negocierilor pe marginea salariilor. Negocierile privind salariile şi condiţiile de lucru au intrat în impas în decembrie anul trecut.

Sindicaliştii cer aceeaşi convenţie salarială pentru toţi piloţii companiei, inclusiv pentru cei din filialele din străinătate, ceea ce conducerea respinge. În plus, sindicaliştiii cer managementului să promită că nu va utiliza pe rutele "brand" ale companiei avioanele şi echipajele de zbor de la societăţile de profil nou achiziţionate. Şi această cerere a fost respinsă de "Lufthansa".

Sindicaliştii, care au organizat, ieri, şi manifestaţii pe aeroporturile din Frankfurt şi München, mai solicită garantarea locurilor de muncă.

"Lufthansa" şi diviziile sale regionale au anulat 1.200 de zboruri din cele 1.800 derulate zilnic, potrivit anuţului făcut de Stefanie Stotz, purtător de cuvânt al operatorului de transport aerian. Din cele 1.800 de zboruri pe care "Lufthansa" le asigură zilnic, 160 sunt intercontinentale.

La finele săptămânii trecute, "Lufthansa" a anunţat că anulează două treimi din zborurile sale până joi, şi se aşteaptă la pierderi de 100 de milioane de euro din cauza întreruperii lucrului.

Ultima mare grevă a piloţilor "Lufhansa" a fost declanşată în 2001, când avioanele au rămas la sol timp de trei zile, provocând paralizarea traficului companiei.

Referitor la greva de acum, conducerea "Lufthansa" susţine că aceasta este "disproporţionată", iar juriştii companiei analizează dacă mişcarea este conformă legii. În plus, Klaus Walther, purtător de cuvânt al companiei "Lufthansa", a precizat: "Aşteptăm un impact major al grevei asupra imaginii noastre".

Piloţii au votat în proporţie de 94% în favoarea grevei. Sindicaliştii îşi rezervă dreptul să acţioneze în continuare, respectiv şi după încheierea grevei, la data de 25 februarie.

Serviciile "Lufthansa" au fost anulate în proporţie de 67% de greva declanşată ieri.

Acţiunile "Lufthansa" au scăzut cu peste 6% anul acesta. Valoarea de piaţă a companiei aeriene este de 5,04 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb