Grevă generală la Prefectura Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 10 aprilie 2023

Grevă generală la Prefectura Buzău

Actualizare Anagajţii din Prefectura Buzău vor continua greva şi în zilele următoare.

"Toate serviciile au activitatea suspendată, cu excepţia primirii corespondenţei de care se va ocupa Cancelaria Prefectului. Registratura, Apostila, Serviciul Juridic, Serviciul financiar-contabil, serviciile pentru deconcentrate, situaţii de urgenţă, afaceri europene, toate sunt blocate. Toţi angajaţii sunt în grevă. Greva continua şi mâine şi va înceta când va decide sindicatul, în urma negocierilor ce se vor purta la Minister", a mai spus Stelică Bordea, lider sindical în Instituţia Prefectului Buzău.

Daniel Ţiclea, prefectul judeţului Buzău, s-a declarat solidar cu sindicaliştii şi a vorbit despre exodul angajaţilor care au ales să îşi dea demisia în favoarea altor instituţii publice unde câştigurile sunt mai mari. Cea mai gravă situaţie este la Serviciul Juridic din cadrul Prefecturii Buzău.

"În ultimele trei săptpmâni am mai pierdut doi jurişti de la Instituţia Prefectului şi un al treilea ne-a anunţat recent că se va transfera la Primăria comunei Valea Râmnicului. La momentul acesta din 14 posturi, inclusv şef de serviciu, avem 7 posturi vacante. Asta înseamnă că avem un deficit normat de 50%, ceea ce în plan operativ ajunge pe la 70% având în vedere că mai sunt situaţii de concedii de odihnă sau concedii medicale. Aşa stă situaţia şi, din păcate, Serviciul Juridic nu poate să apere cu toate forţele interesele statulul român dacă nu ne gândim că pentru a atrage resursă umană este nevoie de un pachet salarial atractiv", a spus Daniel Ţiclea.

---

Funcţionarii publici din Prefectura Buzău declară grevă generală, astfel că astăzi, 10 aprilie, vor întrerupe activitatea pe tot parcursul zilei.

"Sindicatul va desfăşura o grevă generală. Greva generală va începe luni dimineaţa la ora 8.00, vom fi prezenţi la serviciu toţi angajaţii dar cu încetarea lucrului. Serviciul Apostilă este în grevă, Registratura este în grevă cu excepţia primirii corespondenţei de care se va ocupa personalul cabinetului prefectului.Sper să fim luaţi în seamă de către conducerea ministerului şi să reuşim în acest demers" a declarat Stelică Bordea, liderul Sindicatului din Instituţia Prefectului Buzău, grup afiliat Sindicatului "Egalitatea", al funcţionarilor publici şi personalului contractul din administraţia publică.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Sindicatul "Egalitatea" al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică, aceeaşi formă de protest va fi adoptată, în acelaşi timp, de 1800 de funcţionari publici din toată ţara.

"Funcţionarii publici şi personalul contractual din instituţiile prefectului din ţară, declară grevă generală în data de 10 aprilie 2023. La această acţiune vor participa 1800 salariaţi prin incetarea colectivă şi voluntară a lucrului la sediul instituţiei prefectului" se arată în comunicatul de presă semnat de Cosmin Enescu.

Funcţionarii solicită trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Asta pentru ca, spun sindicalistii, în prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât cel al unui angajat din consiliul judeţean, din primării sau alte servicii publice deconcentrate.

"Salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

Începând cu anul 2017, anul adoptării Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, toate categoriile de salariaţi au beneficiat de majorări salariale.

Amintim aici cu titlu de exemplu: ANAF (agenţii judeţene şi vămi), OCPI, OPC, APIA, AFIR etc., acestea fiind asimilate funcţiilor de stat. Instituţia prefectului din instituţia numărul 1 a ajuns cenusăreasa administraţiei publice.Cât să mai suportăm umilinţa de a fi plătit la nivelul unui muncitor de la o primărie de comună?!", se arata în comunicatul de presa semnat de preşedintele sindicatului.

De asemenea, ei cer ca prefecturile să treacă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne la Secretariatul General al Guvernului.

În cazul în care revendicările acestora nu vor fi soluţionate, funcţionarii vor continua greva pe termen nelimitat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ar trebui sa nu mai fie angajati functionari publici fara o vechime minima in sectorul privat de 10 ani. Ar intelege ce inseamna munca, retribuirea muncii, clientul, disciplina muncii s.a. pe care nu ai cum sa le inveti decat in sectorul privat.

    După cei din prefecturi,prin rotație vor intra în grevă în sezonul cald profesorii,angajații din primării,polițiștii etc....prin rotație măririle vor fi acordate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb