Groupama Asigurări a înregistrat o creştere cu 50% a numărului de daune property în această perioadă

C.P.
Comunicate de presă / 26 august 2020

Groupama Asigurări a înregistrat o creştere cu 50% a numărului de daune property în această perioadă

Groupama Asigurări a înregistrat o creştere de 50% a numărului de dosare de daună pe linia Property în această perioadă, comparativ cu anul trecut. Majoritatea daunelor au avut loc pe perioada verii, având ca motiv cauze naturale şi incendii.

"Să nu cădem în capcana de a ne gândi că statul acasă mai mult în perioada martie-august, pe fondul stării de urgenţă şi apoi al celei de alertă, ne aduce siguranţa deplină. De fapt, un aport major la creştere l-au avut lunile de vară, cauzele fiindfenomenele meteorologice extremeşi incendiile.Incidenţa mare a fenomenelor şi pagubele înregistrate în această perioadă ne arată clar că asigurarea proprietăţilor şi bunurilor ar trebui să fie o prioritate pentru noi toţi.Este rolul nostru să aducem continuitate în viaţa clienţilor noştri, indiferent că vorbim despre persoane fizice sau companii", a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Cele mai mari două daune în perioada martie-august a acestui an au fost înregistrate la clienţi persoane juridice şi au fost cauzate de incendii. Acestea s-au ridicat la suma de peste 2,8 milioaneeuro, respectiv 860.000euro. Având în vedere amplitudinea pagubelor, Groupama Asigurări se concentrează pe suportul menit să ajute societatea să refacă locaţia pentru a-şi relua cât mai curând activitatea economică.

Majoritatea pagubelorpe linia Property au fost înregistrate la clienţi persoane fizice care au proprietăţi asigurateîn mediul rural.Conform datelor Groupama Asigurări, zonele rurale tind să fie afectate disproporţionat comparativ cu cele urbane de fenomene meteorologice extreme, precumploi torenţiale, dar şi viituri provenite de pe versanţi. În perioada menţionată, cele mai afectate zone au fost judeţele Mureş, Alba, Hunedoara şi Suceava, din cauza incidenţei ridicate a evenimentelor naturale.

Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut o creştere de 7% comparativ cu anul precedent a subscrierilor pentru Asigurarea locuinţei cu extra acoperiri (ALExA), produs de referinţă în portofoliul Groupama Asigurări pe linia Property, adresat persoanelor fizice.Clienţii acestei asigurări solicită cel mai des Clauzele suplimentare pentru avarii accidentale la instalaţiile de încălzire, pentru Daune electrice produse bunurilor electrice/electrocasnice, dar şi cea pentru Bunuri casabile, preponderenţa acestor cereri dezvăluind principalele lor griji. De asemenea, anul 2019 a reprezentat o creştere cu 12% a portofoliului de prime brute subscrise pentru poliţele Property adresate persoanelor juridice, iar compania preconizează creşteri în continuare pe acest segment.

Groupama Asigurări a plătit anul trecut daune în valoare de aproape 16,5 milioane RON, aferente Asigurării locuinţei cu extra acoperiri, asta în timp ce, în cazul produsului de asigurare Property pentru persoane juridice, în acelaşi an, Groupama Asigurări a plătit daune în valoare de 44,2 milioane RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb