Gruia Stoica, după prescrierea procesului: "Nu putem şterge cu buretele două decenii care ne-au transformat în subiect de speculaţii şi atacuri"

F.A.
Anticorupţie / 2 octombrie 2023

Gruia Stoica, după prescrierea procesului: "Nu putem şterge cu buretele două decenii care ne-au transformat în subiect de speculaţii şi atacuri"

Curtea de Apel Iaşi a încetat procesul intentat împotriva omului de afaceri Gruia Stoica, în urma prescripţiei penale. Tribunalul îl condamnase pe proprietarul Grampet Group la patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Totuşi, Curtea de Apel Iaşi a dispus ca Gruia Stoica, fratele său vitreg Vasile Didilă, tatăl lor, Vasile Răducan şi compania Grup Feroviar Român să achite către ANAF un prejudiciu de circa 9 milioane de lei, potrivit G4Media. Cei trei au fost judecaţi pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul privatizării companiei Transbordare Vagoane Marfă din Iaşi.

După decizia de vineri a Instanţei din Iaşi, Gruia Stoica a declarat: "E greu să calific decizia de astăzi (n.r. vineri, 29 septembrie) ca pe o victorie, dacă privim situaţia istorică. Cu siguranţă, împreună cu tatăl şi cu fratele meu, salutăm decizia Curţii, dar nu putem să ştergem cu buretele aproape două decenii de proces care ne-au transformat viaţa profesională şi personală în subiect de speculaţii şi atacuri, iar numele, pe nedrept şi fără argumente, în ţinte ale oprobiului public.

Mă bucur, în schimb, că încrederea pe care am avut-o în justiţia română pe parcursul derulării acestui proces, la care am participat fără rezerve prin probe şi prezenţe la audieri, s-a dovedit fondată. Decizia de astăzi este confirmarea finală a corectitudinii intenţiilor noastre pe toată durata celor 20 de ani, la fel cum sunt şi rezultatele companiilor implicate - dezvoltare regională în 11 ţări, 7000 de angajaţi şi perspective de creştere importante. Nu cu puţin regret mă gândesc, însă, la cum ar fi putut arăta aceste cifre în lipsa unui proces atât de lung şi apăsător nu doar pentru mine, dar şi pentru toţi cei ce fac parte din echipele noastre.

România este ţara de care sunt legat emoţional şi profesional, care mă reprezintă şi pe care încerc, prin toate mijloacele pe care le am la dispoziţie, să o reprezint la rândul meu. Am înţeles şi mi-am asumat complet responsabilităţile pe care poziţia mea le presupune în raport cu societatea, economia şi viitorul ei, iar asta nu se va schimba niciodată.

Începând de astăzi, însă, odată cu decizia Curţii de Apel Iaşi, consider acest subiect încheiat şi nu doresc să mai comunic nimic în spaţiul public pe această temă. Îmi doresc să mă concentrez în continuare, în calitate de Fondator şi Preşedinte, pe activitatea companiilor din grupul Grampet şi pe toate proiectele pe care le desfăşurăm în beneficiul comunităţilor, pentru o dezvoltare durabilă".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pai, dle Gruia Stoica, ai scapat pentu ca s-au prescris faptele, nu pentru ca esti nevinovat. Faptul, ca totusi trebuie sa platesti 9 milioane lei, dovedeste vina dumitale. Spui ca ai fi ajuns mai departe daca nu te-ar fi apasat acest proces. Pai ma intreb unde ai fi ajuns daca ai fi fost corect, eu zic ac mult mai departe, insa probabil faci parte dintre cei care cred ca nu se poate fara smecherii. Renumele ti-l faci sinur si este foarte, foarte greu sa-l repari dupa evaziunea pe care ai facut-o si dupa tragerea de timp pana la prescriere. Parerea mea, mai bine faceai 4 ani(probabil max 3 in realitate, ca te-ar fi eliberat conditionat inainte) si atunci chiar ai fi iesit un pic mai curat. Asa, vei fi vesnic vinovat si te va roade toata viata.

    Toti judecatorii si procurorii din acest caz de la Curtea de Apel Iasi ar trebuit arestati pe loc pentru tragere de timp si prescrierea faptelor. In schimb ei vor primi salarii si pensii grase. Au gasit o alta modalitate de a scapa infractorii. Asta nu este justitie este bataie de joc, este mafie curata.

    Magistrații s-au chinuit / au muncit/ au depus energie aproape 20 de ani ca să judece o fapta de evaziune fiscala (o infractiune relativ simpla în acceptiunea mea). Timp în care si-au încasat salariile dar nu au fost în stare sa dea o soluție de ACHITARE sau CONDAMNARE.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb