Grup Şerban Holding îşi consolidează portofoliul de afaceri cu o fermă de bovine Angus

A.F.
Piaţa de Capital / 15 iunie 2023

Grup Şerban Holding îşi consolidează portofoliul de afaceri cu o fermă de bovine Angus

Grup Şerban Holding (BVB: GSH), companie antreprenorială românească care activează în mai multe domenii din agricultură, anunţă introducerea în portofoliul de afaceri a unei noi direcţii de bussines, creşterea bovinelor pentru carne, conform unui comunicat remis redacţiei. În acest sens, Interagroaliment, parte din Grup Şerban Holding a achiziţionat o fermă de bovine pentru carne rasa Angus în Sascut, judeţul Bacău. În prezent, ferma găzduieşte 450 de bovine Angus şi se întinde pe o suprafaţă de 135 de hectare de teren. Investiţia în cadrul fermei de bovine se ridică la aproximativ 5 milioane de lei, de la momentul iniţial şi până în prezent.

Conform comunicatuui, modelul fermei de bovine este inspirat din California şi Dakota de Nord din Statele Unite ale Americii, unde condiţiile naturale ale fermelor sunt aproximativ similare cu cele din România. În cadrul fermei Grup Şerban, bovinele din rasa Angus beneficiază de păşuni spaţioase cât şi de o hrană bogată şi variată care provine în mare parte din culturile de acoperire (cover crop) folosite în sistemul ecologic de cultivare no-till. Politica agricolă a Grup Şerban se bazează pe promovarea unei agriculturi durabile şi eficiente.

"Integrând sisteme de tipul no-till şi cover crop pentru culturile de câmp cu managementul fermei de vaci Angus, transformăm provocările în oportunităţi. Nu doar că optimizăm costurile cu hrana animalelor, dar reuşim şi să valorificăm într-un mod eficient şi chiar unic, la momentul actual, culturile de acoperire (cover crop), creând astfel un echilibru între sustenabilitate şi productivitate", a declarat Nicolae Şerban, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grup Şerban Holding.

În cadrul fermei, prin condiţiile create, fiecare vacă Angus poate creşte cu laptele produs de aceasta şi iarba disponibilă pe păşunea fermei un viţel de 350 de kilograme. În condiţiile preţurilor actuale, conform calculelor companiei, un viţel la greutatea aceasta poate fi vândut cu aproximativ 1.100 de euro. În ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare al acestui segment de business, conducerea Grup Şerban, urmăreşte să ajungă la un efectiv de 5.000 de bovine Angus până în 2025. Acest obiectiv de dezvoltare va permite companiei să producă o cantitate semnificativă de carne, cu un potenţial de vânzări estimat la 9 milioane de euro pe an, luând în calcul piaţa de carne în viu. De asemenea, strategia Grup Şerban Holding pentru fermă implică utilizarea unui sistem de rotaţie a păşunilor care să permită solului să se regenereze natural, fără necesitatea fertilizării chimice, fiind astfel asigurat un mediu de viaţă sănătos pentru animale.

Grup Şerban Holding este recunoscută pentru dezvoltarea de segmente de business adiacente domeniului agriculturii. Un alt exemplu în această direcţie este dezvoltarea de către companie a programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsuri, Grup Şerban fiind astăzi unul dintre puţinii producători agricoli din România ce deţine capacităţile necesare de producţie, depozitare şi livrare a acestui tip de cartofi către jucători de top din domeniu. Doi dintre jucătorii semnificativi la nivel european pe această piaţă, pentru care Grup Şerban livrează cartofi pentru chips sunt PepsiCo şi Intersnack.

În 2022, Grup Şerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creştere cu 11% faţă de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% şi un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% faţă de anul 2021. Acţiunile Grup Şerban Holding sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 28 februarie 2022 şi se tranzacţionează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 271 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb