Poliţiştii şi procurorii au acţionat pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în acte de terorism. Echipaje din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi Bucureşti au luat parte la acţiune. Suspecţii au făcut ameninţări false cu bombă la Aeroportul Henri Coandă şi au reclamat fapte nereale la mai multe secţii de poliţie din Bucureşti, anunţă News.ro
Poliţia Română a declarat într-un comunicat: "În cursul zilei astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte şi înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 - martie 2020, 9 persoane din judeţele Dâmboviţa, Neamţ, Buzău, Constanţa şi din Bucureşti, ar fi mai iniţiat apeluri având ca scop ameninţarea şi intimidarea populaţiei, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic"
La rândul lor, procurorii DIICOT au precizat că, miercuri, au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 3 inculpaţi minori, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare teroristă şi complicitate ameninţare teroristă.
DIICOT a transmis: "În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii fac parte dintr-un grup de tineri care şi-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicaţii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi şi unităţi de poliţie pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile şi pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi pentru apelarea unor persone fizice şi juridice pentru a face diverse farse. Astfel, inculpaţii au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă Bucureşti-Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi către mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte."
Sursele citate au precizat că, în urma percheziţiilor, au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie şi alte obiecte şi înscrisuri.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ şi al jandarmilor din cadrul din IJJ Buzău, IJJ Dâmboviţa şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanţa.
Forţele de ordine au intervenit, în acest an, după ce s-au primit apeluri la 112 care anunţau amplasarea unor dispozitive explozive în Veranda Mall din Bucureşti, la două mall-uri din Râmnicu Vâlcea, la o rafinărie din Ploieşti, dar şi la Primăria Sectorului 2, conchide sursa.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.06.2020, 17:32)
"pentru a face diverse farse" Asta se cheama terorism la voi penibililor? Si aici ma refer desigur la ziar, pentru ca publicati asa ceva la modul serios...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.06.2020, 20:17)
daca citesti legea ai sa vezi incadrarea, daca nu o citesti eu zic sa incerci la fel ca ei
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2020, 10:01)
Aceste institutii de forta impreuna cu parlamentul care dau asemenea legi au ajuns mai mult decat penibile. In loc sa opreasca adevaratii criminali, interlopi si infractori, traficanti de copii, sau femei, megacoruptii din institutiile statului, din propria ograda, care terorizeaza populatia, ei aresteaza minori care au facut alarme false si fac din asta un prilej de mare mandrie.