GRUPAREA LAKIS-DRĂGOI CONTINUĂ ŞTERGEREA URMELOR Flaros renunţă la procesul în care acuza SIF1 de deţinerea indirectă a acţiunilor proprii

Andrei Iacomi, George Marinescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 septembrie 2021

Colaj de MAKE

Colaj de MAKE

Aveţi probleme privind legislaţia ce reglementează piaţa de capital? Nicio grijă. Sub ochii închişi de mai mulţi ani ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), există cel puţin un grup de persoane, dintre care unii condamnaţi penal pentru infracţiuni legate de piaţa de capital, care vă vor învăţa indirect cum să acţionaţi. Dacă urmăriţi modul în care conducerea SIF Banat-Crişana (SIF1) a acţionat în ultimii ani şi a acaparat de-a lungul timpului SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Oltenia (SIF5), veţi observa acelaşi modus operandi în privinţa înlăturării obstacolelor legale pentru acapararea altor SIF-uri şi companii.

Bogdan Drăgoi, sfătuit de consilierul penal Najib El Lakis, a reuşit prin concertări, nu doar să schimbe conducerea unor SIF-uri şi să instaleze acolo proprii săi oameni, ci să şi înlăture problemele pe care le avea cu respectivele companii sau cu societăţile din portofoliul acestora. Noile conduceri au renunţat la procesele deschise anterior în instanţele de contencios administrativ şi fiscal împotriva ASF, SIF 1 şi SIF 4, pentru a-i scoate basma curată pe Drăgoi şi Lakis.

Cel mai recent exemplu în acest sens este renunţarea de către compania Flaros (FLAO), aflată în portofoliul SIF Oltenia (SIF 5), la procesul intentat ASF-ului şi grupului SIF1-SIF4 controlat de Drăgoi şi Lakis, prin care solicita anularea acţiunilor pe care SIF Muntenia la deţine la SIF Banat-Crişana şi constatarea concertării de la SIF 1.

În procesul intentat de Flaros, printre pârâte apar o groază de fonduri de investiţii, unele fiind identice cu cele care au apărut în dosarul penal pe baza cărui Najib El Lakis a fost condamnat definitiv în anul 2019 la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiuni de folosire cu rea-credinţă a creditului sau bunurilor societăţii şi pentru infracţiuni de manipulare a pieţei de capital. Fapte recunoscute de Lakis care a fost condamnat penal la o pedeapsă cu suspendarea executării pe baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

Flaros a renunţat la procesul împotriva ASF-ului şi a grupului SIF1-SIF4

Flaros Bucureşti, societate din portofoliul SIF Oltenia, a renunţat la procesul deschis în 2019 de fosta conducere a companiei, prin care cerea instanţei să constate starea de concertare de la SIF Banat-Crişana şi să oblige Autoritatea de Supraveghere Financiară să emită o serie de acte administrative prin care să dispună unor fonduri de investiţii să îşi vândă acţiunile SIF1 deţinute, pentru respectarea pragului de 5% ce era atunci în vi­goare, conform unor surse apropiate situaţie. De asemenea, se cerea emiterea unui act prin care să se anuleze acţiunile SIF1 deţinute de SIF Muntenia, pe motivul că sunt de fapt acţiuni proprii dobândite de SIF Banat-Crişana fără respectarea normelor legale, potrivit surselor noastre.

Procesul a tot fost amânat, iar după promulgarea legii Fondurilor de Investiţii Alternative (FIA), acţionarii SIF-urilor au eliminat limita de deţinere din capitalul societăţilor de investiţii financiare. Astfel, aspectele referitoare la depăşirea pragului nu mai sunt de actualitate, dar cele legate de dobândirea propriilor acţiuni da.

Practic, s-a cerut ca ASF-ul să oblige SIF Banat-Crişana să anuleze acţiunile deţinute de SIF Muntenia pentru că, în opinia celor de la Flaros, erau achiziţionate prin încălcarea normelor legale privind dobândirea propriilor acţiuni, conform surselor noastre.

Se considera că erau acţiuni proprii deoarece, în temeiul art. 107 1 din legea 31/1990, conform căruia atunci când se dobândesc indirect propriile acţiuni printr-o societate care este controlată, se aplică tratamentul juridic al dobândirii acţiunilor proprii. Iar SIF Banat-Crişana controlează SAI Muntenia, administratorul SIF Muntenia. Este o relaţie de control şi este ca şi cum SIF1 şi-ar fi cumpărat propriile acţiuni, mai spun sursele noastre. La acea vreme, SIF Muntenia deţinea 4,98% din SIF Banat-Crişana.

"De fapt, şi celelalte fonduri sunt cam în aceeaşi situaţie. Numai că nu este o normă legală expresă în acest sens. Fiind fonduri de investiţii, nu intră «expresis verbis» sub incidenţa acestui articol. Pe asta a mers şi ASF-ul, că sunt fonduri de investiţii şi sunt independente", ne-au precizat sursele.

Ziarul BURSA a cerut un punct de vedere de la Flaros privind motivele care au stat în spatele deciziei de a renunţa la proces, dar societatea nu ne-a răspuns.

Conducerea Flaros, formată din persoane apropiate conducerii SIF-Banat Crişana

De fapt, demersul renunţării la proces vine după ce, în luna octombrie a anului trecut, fosta conducere a SIF Oltenia a fost înlăturată, în urma votului unui grup de acţionari format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un grup de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri, pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară a spus că nu a găsit concertare. Ulterior, la SIF Oltenia a fost instalat un nou Consiliu de Administraţie, condus iniţial de Cristian Buşu care a fost înlocuit de Sorin-Iulian Cioacă, după ce Buşu nu a fost autorizat în funcţie de ASF. Iar noul Consiliu al SIF5, din care mai fac parte Mihai Trifu, Adrian Andrici, Codrin Matei şi Mihai Zoescu, a schimbat conducerile companiilor din portofoliul SIF-ului.

Astfel, acum board-ul Flaros este compus din preşedintele Codrin Matei şi membrii Constantin Ştefan şi Cristian Buşu. În funcţia de director general este George Alin Ştefan.

Codrin Matei este managing partner şi cofondator al firmei de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate, care a asistat SIF Banat-Crişana în tranzacţii precum vânzarea clădirii ce găzduia Bank Of Cyprus şi achiziţia de către SIF al pachetului de control al Doosan IMGB.

Constantin Ştefan este omul de bază din Obor a lui Najib El Lakis, consilierul preşedintelui SIF Banat-Crişana, conform unor surse din piaţă. Iar George Alin Ştefan, directorul Flaros, este fiul lui Constantin Ştefan, conform aceloraşi surse.

Cristian Buşu este fost vicepreşedinte al SIF Oltenia, pe vremea în care societatea era condusă de Tudor Ciurezu, dar care pe parcurs s-a alăturat grupului coordonat de SIF Banat-Crişana. De altfel, în aprilie anul trecut, Buşu a organizat o AGA de bilanţ paralelă a SIF Oltenia, în faţa sediului societăţii, motiv pentru care ASF nu l-a autorizat ca preşedinte al SIF-ului, după înlăturarea echipei lui Ciurezu. Săptămâna trecută, Cristian Buşu a fost eliberat la cerere din funcţia de preşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar. În iulie, Buşu primise o amendă penală de 22.500 de lei pentru fals în declaraţii.

SIF Oltenia a renunţat la mai multe acţiuni în instanţă deschise împotriva SIF Banat-Crişana

Nu doar Flaros a renunţat la procesele cu SIF Banat-Crişana, ci şi SIF Oltenia. De pildă, în vara acestui an, societatea de investiţii din Craiova a renunţat la procesul deschis de fosta conducere a SIF-ului, prin care cerea anularea hotărârii AGOA SIF Banat-Crişana din data 20 iunie 2019, când s-a respins propunerea ca societatea să distribuie dividende din profitul anului 2016, precum şi întocmirea şi ducerea la îndeplinire de către conducerea SIF1 a unui plan de măsuri pentru recuperarea prejudiciului creat prin decizia de neconstituire a societăţii ca parte civilă în procesul Lakis-Bîlteanu. De asemenea, a fost respinsă demiterea conducerii SIF1 formată din Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ. Toate aceste puncte fuseseră introduse pe ordinea de zi la cererea unui grup de acţionari condus de SIF Oltenia.

În luna februarie a acestui an, noua conducere a SIF Oltenia a renunţat la acţiunea formulată împotriva SIF1 în care cerea instanţei anularea a două hotărâri ale AGEA societăţii de investiţii din Arad din data de 10 martie 2020. Una dintre acestea se referea tot la deţinerea indirectă de către SIF Banat-Crişana a acţiunilor proprii.

Ziarul BURSA a solicitat atunci o opinie de SIF Oltenia, dar reprezentanţii societăţii de investiţii financiare nu ne-au răspuns.

Notă:

În raportul publicat de Flaros la Bursa de Valori Bucureşti în data de 8 septembrie se menţionează: "Societatea Flaros informează acţionarii şi investitorii că, din informaţiile existente pe portalul Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul nr.5295/2/2019, aflat pe rolul acestei instanţe, în contradictoriu cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Aris Capital, Torch Invest, Smart Capital Investments, SIF Muntenia, SIF Banat-Crişana, Opus - Chartered Issuances SA/AA Luxembourg, Fondul Închis de Investiţii Active Plus prin Administrator SAI Swiss Capital Asset Management, Fondul Deschis De Investiţii Active Dinamic prin administrator SAI Swiss Capital Asset Management, Fondul de Investiţii Alternative Certinvest Acţiuni prin administrator SAI Certinvest, Fondul Deschis de Investiţii Certinvest XT Index Acţiuni prin administrator SAI Certinvest, Fondul Deschis de Investiţii Certinvest BET-FI Index-Acţiuni prin administrator SAI Certinvest, Fondul Închis de Investiţii BET-FI Index-Invest prin administrator SAI Broker, Fondul Închis de Investiţii Optim Invest prin administrator SAI Broker, Fondul Deschis de Investiţii Prosper Invest prin Administrator SAI Broker, Fondul Închis de Investiţii Star Value prin administrator SAI Star Asset Management, Fondul Deschis de Investiţii Star Focus prin administrator SAI Star Asset Management, Fondul Deschis de Investiţii Star Next prin administrator SAI Star Asset Management, Fondul Închis de Investiţii Multicapital Invest prin Administrator SAI Star Asset Management, în calitate de pârâţi, având ca obiect obligarea autorităţii publice la emiterea unui act administrativ individual, instanţa de judecată a amânat cauza la data de 19 octombrie 2021, pentru a acorda posibilitatea pârâţilor să formuleze punct de vedere cu privire la cererea de renunţare la judecată formulată de reclamantă".

Opinia Cititorului ( 75 )

  1. Gaina are orbul gainilor.

    1. Gaina cu creier de bibilica. Speranta a murit.

    Parchetul doarme, Dragoi vegheaza. S-a creat cea mai mare mafie a Romaniei post-decembriste in jurul SIFelor, iar statul se comporta ca o mamaliga. Eventual gainile sa manance din manaliga asta ca altfel sta degeaba si trebuie aruncata...

    ...

    Cum este posibil ca in România anilor 2021 autoritățile statului să permită un asemenea jaf?Un penal suspendat,un președinte ucenic,un întreg sistem de căpusari mici,grași,toxici și fără cap fac legea la SIF1,SIF4,SIF5?Cum naiba este posibil?Ce zile trăim?Hoția și tâlhăria,asta ne învață?!asa să ne învățam copiii?Trist..Să le fie rușine la toți,mama lor de nemernici și nesimțiți.

    1. Hahaha!! O sa mori ca pitigoiul. Cu unghia-n gat! Ciudosule!

      Analfabet functional!

      Citesti si defapt nu intelegi ce citesti, inca esti tanar, ai timp să mai înveți! 

      In cel mai bun caz puteai trage concluzia “ disperarii” unui om care a muncit si munceste pentru el si familia lui, care isi vrea doar drepturile si atat! 

      Crede-ma, dacă ma faceai disperat chiar nu o luam atac la persoana! 

      Si pentru a incheia in acelasi ton cu tine, iti spun: sa ne auzim cu bine!!Timpul ne ajunge din urma pe toți.

      ANALFABETULE! 

      Analfabet functional! 

      Citesti si defapt nu intelegi ce citesti, inca esti tanar, ai timp să mai înveți!  

      In cel mai bun caz puteai trage concluzia “ disperarii” unui om care a muncit si munceste pentru el si familia lui, care isi vrea doar drepturile si atat!  

      Crede-ma, dacă ma faceai disperat chiar nu o luam atac la persoana!  

      Si pentru a incheia in acelasi ton cu tine, iti spun: sa ne auzim cu bine!!Timpul ne ajunge din urma pe toți.

      ANALFABETULE! 

      Scuze,4.2. era pt “deșteptul” de la 4.1.

    Aștept și aici corul bocitoarelor, ca unde e ASF, ca Dragoi si Lakis, ca nu știu ce.

    Apoi astept și pe cavalerul pe cal alb Madadi să ne povestească cum nu a crezut el că cei de la SIF-uri sunt așa de ticăloși.

    1. Înţeleptul lucrează la visul lui, prostul pentru visul altuia.

      Drumu-i lung şi vremea rea,

      Unde plec, cu greu ajung: 

      Prostul moare de drum lung,

      Câinele de grija altuia. 

      M-ați răpus, cu cuvinte meșteșugite și tu și anonimul de deasupra. Și în timp ce voi vă auto-laudati că "mamă, ce i-am tras-o lu' ala", va lamentati pe aici că ce rai sunt ASF si Dragoi-Lakis si așteptați ca Madadi să facă ceva (cu banii lui, bineînțeles), fără să întreprindeți vreo acțiune, băieții ăia de la SIF1 v-o trag pe toate părțile.

      BUG Mafia avea un vers: "La microfon ești tare ca femeia la telefon". Vi se potrivește de minune si voua. 

      ???? “fara sa intreprindeti vreo actiune”…NAIVULE!

      Daca ai fi mai mult prezent pe aici si ai citi cu ochii DESCHISI articolele si ai avea CREIER sa intelegi, ti-ai da seama ca, comentariile sunt pertinente, observatiile sunt la subiect, de unde denota ca individul in cauza, adica eu sunt in cunostinta de cauza, nu un visator a carui motto in viata apartine iluminatilor de la BUG MAFIA! 

      Cocoș, tocmai mi-ai demonstrat teza. Tu îmi spui ca, comentariile sunt pertinente, observațiile sunt la obiect. Nu imi spui "bah, eu am făcut 3 sesizari si 5 actiuni in instanță și pichetez ASF saptamanal". Deci practic stai pe aici si comentezi, la fel ca altii si spuneți "bah, ce deștepți suntem noi, ce hoti sunt ăia și ce proști ăștia care au altă opinie decât noi". Deci cu alte cuvinte o ardeți pe comentarii si va mințiți ca sunteți deștepți și faceți ceva. Sunt sigur ca Dragoi tremura de frica voastră

      Un deştept care tace spune mai mult decât un prost care vorbeşte.

      Președintele ucenic numit Drăgoi,despre el vorbești?o căpușa toxica și fără cap care se ascunde de 5 luni?!

      Radu Mischie, i-ai ars, tată, i-ai ars! Nu cu lampa, ci cu aruncătorul de flăcări! Măcar de luau puțină lumină de la lampă și tot ar fi fost un progres pentru mintea dumnealor. Nu mai pot ei de grija sifurilor! Tot urlă niște pițigoi pe aici că Lakis și Drăgoi sunt de vină pentru disperarea lor. Care disperare, tată?! Oamenii disperați nu-și bagă banii în acțiuni la bursă, care, după cum știm, e o operațiune cu caracter speculativ. Și la noi, și în străinătate. Așa că să nu le plângem de milă, mai ales atunci când unii, ca acel Madadi, au milioane de euro. Vă dați seama? Unul cu milioane de euro zice că e disperat și se plânge că nu l-a băgat nimeni în seamă când a cerut întrevedere la ceas de taină cu stăpânii sifurilor!

      Cu alte cuvinte, speculatorii bursei se plâng că Lakis și Drăgoi i-au speculat pe pițigoi și că visul lor de preamărire nu e decât amăgire. Voiau să fie la butoane, dar s-au ales doar cu tromboane, că așa e când ești mic, pițigoi și bramburit: bagi banii în acțiuni pe bază de gărgăuni și te crezi mahăr la NYSE când jocul e doar în culise. Și uite-așa ajung să vadă grupări, cete, mineriadă, rostind multe incantații cu minime reverberații înspre statul paralel care-i inactiv nițel, încât hoții și tâlharii i-au pus în preliminarii. Se plâng că nu sunt campioni la masa îmbelșugată, la investiția mai lată, că nu sorb din cupa glorioasă și stau pe scara prăfuroasă. N-au înțeles că glasul gros, tipărit injurios, nu face din pițigoi un Lakis sau un Drăgoi. Că, dacă ar fi făcut, până acum era mamut la cât a urlat pe-aici la parchet, la licurici, la orice autorități care să-i bage adânc în cărți. Dar, vedeți, n-a fost să fie! E cruntă nemernicie! Pițigoiul guraliv e mai mult decât naiv: nu știe că vorbulița nu învârte piulița și că producția de zarvă nu tragere la șaibă! 

      Dacă ataci replica unui prost, rişti să te trezeşti cu prostul întreg în discuţie.

      Prostul are un mare avantaj faţă de omul deştept: este întotdeauna mulţumit de el însuşi. Prostia nu e un handicap este o realitate.

      Bibilicilor! Discreția este parte din succes!!!!

      Tot ce comentati voi sunt povesti dupa virgula! 

      Defapt subiectul vostru care ii? 

      Ca nu vad: cifre, nu vad nimic care sa poata fi verificat…NIMIC…sunteti niste “datatori” cu parerea, niste…adjective…metaforic vorbind…

      Subiect inchis si la mai bine! 

      Nu știu cine ești sau de unde ești, dar primește, te rog, o opinie avizată și independentă (de subiectul articolului): ești talentat/ă cu adevărat! Chiar ar fi păcat dacă nu ți-ai exploata cumva acest dar, pe care foarte puțini îl au (veritabil, nu închipuit). Felicitări, comentariul tău este cea mai bună lectură din pagina asta.

      OSS, nu stiu cat de tare i-am ars (si, intre noi fie vorba, nici nu ma intereseaza). Dar a fost o adevarata placere sa iti citesc comentariul. Sper sa il citeasca si ceilalti, daca nu cu placere, macar cu atentie.

      este funny postarea, dar nu pricep ce cauta pe o pagina care se cheama "Bursa". subiectul SIF-uri nu intra in aria mea de interes dar atunci cand afirmi, citez "(...) nu-și bagă banii în acțiuni la bursă, care, după cum știm, e o operațiune cu caracter speculativ" practic demonstrezi ca nu ai habar de bursa. eu unul traiesc linistit din bursa, fara sa bag bani speculativ. nu ma imbogatesc, dar am un trai decent. nu am privit niciodata investitia pe piata de capital ca pe "un joc" asa cum sunt tentati sa o numeasca multi analfabeti financiar. evident, cine vine la "joaca" trebuie sa isi asume riscul de a primi "goluri". ca asa e in fotbal. cred ca discutiile de aici se concentreaza mai mult pe prestatia arbitrului si pe calitatea unor jucatori din teren care comit faulturi si hentzuri nesanctionate de arbitru. asta nu este o poveste de azi, de ieri. de aceea, eu am preferat sa schimb canalul si sa ma uit la alt sport, mult mai curat, SIF-urile pentru mine fiind un capitol incheiat inca din 2011.

      Bună ironia ta.

      Hopa, a scris și bibilica, toată viața ta de până acum ai stat spectator in tribuna și ai mâncat semințe. Antrenează-te și vino in arenă și atunci nu vei mai idolatriza pe cei care DOAR scriu bine!

      M-ai lovit, nu gluma! Asa e ca te uiti din cand in cand la comentariu, zambesti si zici "mama, ce i-am tras-o lui Mischie. L-am facut spectator, mancator de seminte, ce mai, am sters pe jos cu el. Am mai pus la punct un sclav al lui Lakis si Dragoi. Hai ca sunt bun, tot eu am castigat si de data asta"?

      Iar in timpul asta, un om de-al lui Dragoi (sau poate chiar el, cine stie) se uita pe comentarii si zice "Nu ne facem griji, sunt unii acolo care latra, dar nu vor musca niciodata".

      Si toata lumea e multumita, tu ca m-ai "calcat in picioare" pe mine, te-ai racorit si te simti invingator, iar Dragoi ca isi vede de treaba linistit. 

      Fi convins ca nu stă liniștit,nu vezi ca nu iasă deloc in presa?!nu merge la evenimente!!

      Individul asta OSS cu toate figurile lui de stil este la fel de periculos ca cei din grupul infractional organizat. Propaga ideea ca bursa e un fel de jungla in care animalul mare mananca animalul mic.

      Pace,Radu Mischie.

      Beție de cuvinte.

      Vă mulțumesc pentru aprecierile făcute! Darul pe care l-ați observat este exploatat din când în când, atunci când timpul îmi permite. Cumva intuiți că în spatele unui simplu comentariu este mai mult și acest lucru vă face cinste!

      Ți-am mai scris de 10 ori, te rog mult încearcă să reții: "FII convins", nu "FI convins". Nu mai debita analfabetisme și respectă limba română!

      Măcar dacă atâta lucru înveți din povestea asta cu SIF-urile, tot ești câștigat.  

      Aoileu, acum am văzut: "nu iasă deloc"??? Nu IASĂ???

      Rușine. Nu mai comenta nimic până nu înveți română temeinic. 

      Cred ca este un regionalism, nu mai face atat pe desteptul!

      Subscriu!

      Dar, cand nu avem ce spune dam lectii de gramatica!

      Cum zicea cineva mai sus “google it” my friend! 

      Concluzia serii:

      Problema ta este gramatica mea, motivul pentru care tu nu poti dormi la noapte! 

      Prefer la a ma limita doar la greselile mele gramaticale, ca banuiesc, fiind un bun observator le-ai retinut doar pe ale mele! 

      Esenta este urmatoarea: FII convins domnule anonim ca absenta lui Bogdan Dragoi din spatiul media inclusiv de la evenimentul sponsorizat de el, nu miroase a bine!Ii este frica că va fi privit de toți ca o căpușa, desi ASTA ESTE REALITATEA:este o CĂPUȘĂ!

      Si inca ceva: cei care citesc randurile acestei publicatii nu sunt aici pentru lectii de romana! 

      “comentariul tău este cea mai bună lectură din pagina asta”…

      Tu chiar nu intelegi ironia?  

      Ii clar, tu vanezi un Pulitzer…si daca ai fi impartial obiectiv cred ca ai avea intr-adevar 0,1% sanse! DAR cand tu esti o adevarat parabola, sansele sunt…ZERO!

      Beție de cuvinte.Spor la scris! 

      Corect! Aici nu e vorba de gramatica si limba romana...

      AICI E VORBA DESPRE HOTI SI DESPRE FURT! 

    La piovra

    Daca sunteti asa convinsi ca aveti dreptate de ce nu ii dati voi in judecata… sau Ciurezu sau Madadi … sau cine mai vrea.. pe bani lui, desigur?… Aaa, am uitat, si judecatorii sunt corupti si va vor trimite la plimbare

    1. Tu nu pricepi ca articolul vorbeste exact despre asta?

      Voi ăștia anti-Dragoi sunteți de tot râsul și de aia ăia v-o trag pe unde vă prind. Articolul zice despre un proces din perioada conflictului cu Ciurezu (deci din TRECUT). Indemnul anonimului de la 7 este să vă apucați voi să faceți ceva ACUM, in loc să vă lamentati. Dar e mai usor să comentați decât să acționați, nu?

      Mai baiete, alipirea la Cooperativa lui Lakis te tampeste. Este multa prostie si asa, fara acest gruo infractional, dar inauntrul acestui grup se pare ca esti admis dupa ce ai trecutt examenele de imoralitate si neobisnuita prostie.

      Scuze, nu am vazut unde scrie ca ciurezu - pe pers fizica sau ziarul bursa i-a dat in judecata …

      ...pe modelul lui Dragoi.

      Tocmai stateam in cumpana daca sa sterg sau sa nu sterg comentariiul de la 7.3., cand a rasarit acesta de la 7.4. care este ilustrarea perfecta a celor spuse la 7.3.

      Pai, piticule de la 7.4., ce are, mai, ziarul BURSA cu Flaros?!  

      Dar ce are cu SIF-urile 1 si 2 si 3 si 4 si 5 si cu intreaga piata de capital?! Are ziarul BURSA actiuni la careva, mai piticule? Ziarul BURSA publica articole despre piticii imbecili, nu da in judecata, mai, ca nu are nici de ce si nici cum!

      Ia, piticule, explica tu dupa putinatatea mintii tale, cum poate ziarul BURSA sa te dea in judecata! 

      Dar cine esti tu si de unde ma cunosti?! Stii ceva despre viata mea? Stii cumva ce am facut sau nu am facut?!

      Hai sa lasam afirmatiile nefondate!

      Platforma ii făcuta pentru debate-uri la SUBIECT si ce pot fi demostrate sau cel putin cum te-ar sfatui generația Z : “ google it” to know more about it! 

      Parlamentu care pare surd si orb trebuie sa faca o analiza obiectiva a activitatii si a capacitatii profesionale a sinecuristilor din consiliul asf ca sa vada cum a fost posibil jaful din asigurari si debandada de la sifuri. Ar fi bine inainte sa iasa asiguratii in strada. Vad ca dl Valentin Ionescu o da cotita ca instanta nu a vazut ca un document este fals in conditiile in care aceasta nu a fost investita in acest sens. Ori nu intelege nimic si nu m-ar mira, ori incearca sa scape aruncand vina pe altii. Ionescule nu ti-ai facut treaba ori pentru ca habar nu ai ori pentru ca esti prea ingamfat sa intelegi ca habar nu ai ori pentru ca esti un ballon de sapun.

      Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia.Marș de aici slugă a penalului suspendat.

      ...

      ...

    Firma da in judecata unii din actionarii, actionarii schimba conducerea care abandoneaza procesul.

    Asta in sine ar trebuie sa determine niste sesizari din oficiu... intr-o tara. 

    1. Exact ca deja e marca inregistrata de la Sif 3.

    La data de 30 iunie 2021 și 31 decembrie 2020 Societatea SIF 1 deține unități de fond la Fondurile Închise de

    Investiții Active Plus, Optim Invest, Certinvest Acțiuni, Star Value și Romania Strategy Fund. Societatea este  

    expusă riscului de preț prin prisma plasamentelor efectuate cu grad diferit de risc de către aceste Fonduri  

    de Investiții, valoarea justă a investițiilor în aceste active fiind la 30 iunie 2021 de 380.842.955 lei (31 

    decembrie 2020: 305.468.130 lei).  

    Cu vreo 400 mil. bagate in fonduri uite cum iti asiguri spatele in AGA.

    Sumelor reprezentând sponsorizare în limite legale şi alte deduceri =1.000.850 lei care merge la Forum se pare pentru premierea lui Dragoi cu cel mai mare discount al unui Sif? 

    1. N-au dat ei 1 milion la Forum, asta e cu "parandarat", e spalare de bani

      Ce este Forum?

      Sa-ti explice Politia!

      Politia face Forum-ul?

      cauta forumul pietei de capital.

      M-am lamurit. Adina Ardelean e prietena cu Oana Popa care face PR pt Sif1+4. Au gasit ele doua o nisa de piața pe care se castiga din sponsorizari. M-am uitat pe anunt, amesteca politicul si administrativul, cu cativa magangeri Ok si mai baga si indivizi cum ar fi Gusta, care are nevoie de reesapare ca a juns un simplu jurist la mana lui Buica.

      Ele spala bani? Ca 1 milion este cam prea mult pentru nimic.

      Nu am spus eu asta.

    ...

    1. ...

      ...

      ...

    Cine sa își dorească un proces cu final neașteptat? Sau poate teama de a pierde a determinat renunțarea la proces?

    Acum proba concertarii, cel puțin, este dată chiar de prezența najibilor în structura de conducere a FLAO....  

    1. Proba concertarii e votul la unison in toate AG

      E de penal domnule. Toata schema asta cu fonduri mutuale interpuse ca sa cumpere actiuni si sa le detina in numele managerilor care le dau bani si sa voteze cu actiunile societății tot ce vor managerii in interesul lor propriu e grup infractional organizat.

      Si in Romania e penal???

      Ca am senzatia ca pe astia nu ii mai opreste nimeni... 

      Fii sigur ca vor fi urmariti si in strainatate, atunci cand capii vor lua startul. Dar, unii vor ramane pe locuri, pe aceia ii vor intarca imediat.Printre ei, Marcu, Gradinescu, Copariu...

      ALOO, DNA !!

      IA UITE CE EMANAŢIE A EMIS GRĂDINESCU, PE BARBA LUI ŞI A DIRECTORILOR SPECIALIŞTI ÎN MINCIUNI...DESIGUR CU SPRIJINUL ŞI ÎNŢELEPCIUNEA DIRECŢIEI JURIDICE CARE INTERPRETEAZĂ LEGISLAŢIA DUPĂ DORINŢA ŞI ORDINUL LUI GRĂDINESCU.  

      APROPO MUŞAT ŞI GOAGE, NU MAI RUPEŢI UŞA LUI GRĂDINESCU ŞI ŞTEFĂNOIU;  

      ÎN CALITATE DE DIRECŢIE JURIDICA ASUMAŢI-VĂ LEGISLAŢIA AŞA CUM SE INTERPRETEAZĂ LEGAL, CI NU ERONAT ASTFEL CUM VA DICTEAZA GRADINESCU, PTR CA O SA INTRATI CU EL ÎMPREUNĂ LA PÂRNAIE CÂT DE CURÂND. 

      MARCULE, VOINESCULE ŞI CEILALŢI MEMBRI ASF, AŢI APROBAT VOI CUMVA VREO ANALIZĂ SERIOASĂ PE CONCERTARE ? SAU GRĂDINARUL VĂ FENTEAZĂ ŞI TRIMITE ÎN PIAŢĂ RASPUNSURI MINCINOASE, FĂRĂ NICIO NOIMĂ ŞI ANALIZĂ SERIOASĂ. 

      VOILA DE VEZI RĂSPUNSUL "DE NOAPTEA MINŢII" TRIMIS ÎN PIAŢĂ, CA URMARE A UNEI SESIZĂRI A SIF OLTENIA, ASUMAT DE GRĂDINESCU : 

      "Urmare adresei dumneavoastra nr. 6071/06.10.2020, înregistrata la A.S.F. cu nr. RG/29128/06.10.2020, prin care ne-ati comunicat rezultatele verificarilor efectuate în baza registrului actionarilor S.I.F. OLTENIA S.A., consolidat la data de referinta 30.09.2020, va comunicam urmatoarele: 

      In conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 24/2017 până la proba contrara, sunt prezumate că actioneaza în mod concertat organismele de plasament colectiv cu societatea de administrare a investitiilor și cu societatea-mama a societatii de administrare a investitiilor, precum și organismele de plasament colectiv administrate de aceeași societate de administrare între ele. 

      Reținem faptul ca legislația specifica in materie nu include in aria prezumției de concertare, in plus fata de situatia prevazuta mai sus (organismele de plasament colectiv cu societatea de administrare a investițiilor și cu societatea-mama a societatii de administrare a investitiilor, precum și organismele de plasament colectiv administrate de aceeași societate de administrare intre ele) și investitorii fondului de investitii. 

      Potrivit prevederilor legale incidente in materia emitentilor, calitatea de actionar al unei societați ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piața de capital, la un anumit moment, este reflectata in mod corespunzator in cadrul registrului acționarilor respectivei societati ținut de catre Depozitarul Central. Astfel, drepturile asociate calitatii de actionar a unei persoane pot fi exercitate prin raportare la inregistrarile existente la Depozitarul Central la anumite date (dreptul de a participa si vota la AGA - data de referința, dreptul de a beneficia de efectele hotararilor adoptate de AGA. data de înregistrare etc.). 

      Se retine astfel ca deținătorul tuturor drepturilor si obligatiilor asociate calitații de acționar al societații este organismul de plasament colectiv prin administratorul acestuia, inclusiv in ceea ce privește participarea in cadrul AGOA si exprimarea votului asupra punctelor inscrise pe ordinea de zi. 

      Totodata, in conformitate cu legislatia aplicabila și documentele de constituire ale organismelor de plasament colectiv, detinatorii unitatilor de fond nu au dreptul/posibilitatea sa influenfeze/instructeze emitentul instrumentului financiar in ceea ce privește exprimarea/exercitarea unui eventual drept de vot in cadrul AGOA S.I.F. OLTENIA S.A.. 

      Astfel, detinerea calitații de investitor în cadru] unui organism de plasament colectiv nu creeaza în beneficiul respectivului investitor drepturi și obligații specifice deținatorului propriu zis a calitatii de acționar al unei societati. 

      De asemenea, din analiza informatiilor referitoare la structura actionariatului și a Consiliilor de Administratie ale respectivelor societati de administrare s-a desprins concluzia că acestea sunt entitati independente una de alta, cu actionariat și structuri de administrare diferite, astfel încat nu poate fi retinuta incidenta prevederilor legale privind actiunea concertata între ele și/sau cu S.I.F. Banat Crișana S.A./S.I.F. Muntenia S.A.. 

      Referitor la investitia in obligațiunile emise de Opus ch artered Issuance S.A, din datele și informatiile detinute rezulta faptul ca acest tip de instrumente financiare nu acorda detinatorului dreptul/posibilitatea sa influenteze/instructeze ernitentul instrumentului financiar in ceea ce privește exprimarea/exercitarea unui eventual drept de vot in cadrul AGOA SIF OLTENIA S.A.. 

      În ceea ce privește incidenta prevederilor art. 37 din Legea nr. 24/2017 in aceasta speța, aceasta nu se sustine deoarece acționarii precizati in cadrul analizei S.I.F. Oltenia S.A. nu sunt prezumati ca acționeaza concertat conform prevederilor legale și totodata, art. 37 din Legea nr. 2412017 trebuie coroborat cu prevederile art. 39 din Legea nr. 2412017, astfel: 

      Potrivit art. 37 alin. (1) din Legea nr. 24/2017, o persoana care, ca urmare a achizițiilor sale sau ale persoanelor cu care acționeaza in mod concertat, deține valori mobiliare emise de un emitent care, adaugate la deținerile sale anterioare sau ale persoanelor cu care acționeaza concertat îi conferă acestuia, direct sau indirect, mai mult de 33% din drepturile de vot asupra emitentului este obligată să lanseze o ofertă publică adresata tuturor deținatorilor de valori mobiliare, la un preț echitabil și având ca obiect toate deținerile acestora, cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de doua luni de la momentul atingerii respectivei dețineri. 

      Totodata, potrivit art. 39 alin. (3) din Legea nr. 24/2017, in cazul in care dobândirea poziției 

      reprezentand mai mult de 33% din drepturile de vot asupra emitentului se realizează in mod 

      neintenționat, deținatorul unei asemenea poziții are una dintre urmatoarele obligații alternative: 

      a) să deruleze o oferta publică, in condițiile și la prețul prevăzut la art. 37și 38: 

      b) să instrăineze un numar de acțiuni, corespunzător pierderii poziției dobândite fără intenție, iar în conformitate cu prevederile alin. (4), executarea uneia dintre obligatiile prevazute la alin. (3) se face in terrnen de 3 luni de la data dobandirii respectivei pozitii. 

      În considerarea prevederilor art. 39 alin. (5) din Legea nr. 24/2017, dobandirea poziției reprezentând mai mult de 33% din drepturile de vot asupra emitentului se consideră neintenționată, dacă s-a realizat ca efect al unor operațiuni precum: 

      a) reducerea capitalului. prin răscumpărarea de către societate a actiunilor proprii. urmată de anularea acestora: 

      b) depășirea pragului, ca rezultat al exercitarii dreptului de preferința, subscriere sau conversie a drepturilor atribuite inițial, precum și al con vertirii acțiunilor preferenfiale în acțiuni ordinare; 

      c) fuziunea/divizarea sau succesiunea. 

      Astfel, in situatia in care un emitent iși rascumpara propriile acțiuni in scopul reducerii capitalului social, activarea uneia dintre cele doua obligații alternative prevazute la art. 39 alin. (3) din Legea nr. 24/2017 (derularea unei ofertei publice de preluare obligatorie sau instrainarea unui numar de actiuni) se realizeaza doar ulterior operarii de catre Depozitarul Central a respectivei operatiuni. 

      Având în vedere mentiunea dumneavoastra conform careia apreciați faptul ca reprezinta participație calificata detinerile grupului de persoane fizice și juridice, în completarea mentiunilor anterioare, ne referim in cele ce urmeaza la incidenta in speta a prevederilor Regulamentului A.S.F. nr. 3/2016 privind criteriile aplicabile și procedura pentru evaluarea prudențială a achizițiilor și majorărilor participaților la entitățile reglementate de Auroritatea de Supraveghere Financiară si aratam urmatoarele: 

      In conformitate cu prevederile art. 7 alin. (l) si alin. (2) din Legea nr. 74/2015: 

      (1) În vederea desfășurarii activitații de administrare a FIA, AFIA stabiliți in Romania trebuie 

      să solicite A.SF. autorizarea în aceasta calitate. 

      (2) Pentru documentarea solicitării prevăzute la alin. (1), AFIA trebuie să transmită la A.S.F. urmatoarele: 

      b) informații cu privire la identitatea acționarilor sau asociaților direcți sau indirecți ai AFIA, persoane fizice sau juridice, care dețin participații calificate, precum și valoarea respectivelor participații. 

      Totodata, potrivit prevederilor art. 8 alin. (1) lit. c din Legea nr. 74/2015, A.S.F. acorda autorizația unui AFIA stabilit in Romania doar daca: acționarii sau asociații AFIA care dețin participații calificate corespund cerințelor privind necesitatea de a asigura administrarea solida și prudenta a AFIA. 

      Prevederile art. 8 alin. (4) din Regulamentul nr. 10/20 I 5 stipuleaza urmatoarele: 

      "(4) În aplicarea prevederilor art. 7 alin. (2) lit. b), coroborate cu prevederile art. 8 alin. 

      (1) lit. c;) din Legea nr. 74/2015, evaluarea acționarilor A.F.I.A. care dețin participații calificate in cadrul acestuia se realizeaza în conformitale cu prevederile Regulamentului nr. 

      2/2009 privind regulile de procedură și criteriile aplicabile evaluarii prudențiale a achizitiilor 

      și majorărilor participațiilor la o societate de servicii de investiții financiare, (...). iar documentația ce însoțește cererea de autorizare a A.F.l.A. cu privire la aceste persoane este cea prevazută de același regulament. ". 

      In conformitate cu prevederile art. 43 alin. (2) din Regulamentul nr. 3/2016 ,,Atunci când prin acte normative se face trimitere la prevederile abrogate conform alin. (1) ( N.n. e.g. Regulamentul nr. 2/2009), trimiterea se consideră a fi facuta la prevederile prezentului 

      regulament. " 

      In baza prevederilor art. 4 alin. (2) pct. 15 din Regulamentul nr. 3/2016 noțiunea de participație calificata este definita ca fiind ,,deținere directa sau indirecta din drepturile de vot sau din capilalul unei entitați, care reprezintă cel puțin 10% din acestea sau care permite exercitarea unei influențe semnificative asupra administrarii entitații respective: in cazul depozitarului central, pragul este de 5%, iar in cazul operatorului de piață, 20%. ,, 

      Avand in vedere cele mentionate anterior, va comunicam faptul ca in urma analizei efectuate și luand in considerare datele și informațiile deținute nu au fost identificate elemente de natura a face incidente dispozitiile legale invocate de dumneavoastra." 

      (NB – SIF Oltenia a invocat și sesizat ASF-ul despre existenta unui grup de actionari care se prezuma ca actioneaza in mod concertat in legatura cu emitentul SIF Oltenia SA, format din urmatoarele persoane si entitati juridice: SIF Banat Crisana SA, SIF Muntenia SA, Straut Radu - Razvan, Fondul Inchis de Investitii ACTIVE 

      PLUS, FIA CERTINVEST ACTIUNI, FDI CERTINVEST XT INDEX, FDI CERTINVEST BET Fl 

      INDEX, Fondul Inchis de Investitii STAR VALUE, FII MULTICAPITAL Invest, FDI STAR FOCUS, 

      FDI STAR NEXT, Fondul Inchis de Investitii OPTIM INVEST, FlI BET - Fl INDEX INVEST, FDI 

      PROSPER INVEST, FIA ROMANIA STRATEGY FUND AA/Vaduz, FII SMART MONEY, FDI FIX 

      INVEST, FII FORTUNA CLASIC, FII FORTUNA GOLD, OPUS - ch artered Issuances SA/AA 

      Luxembourg) 

      EHEEE !! HALAL RASPUNS BAZAT PE O ANALIZA PROFUNDA A DIRECTORILOR DIN ASF SI ASUMAT DE MARELE GRĂDINESCU, OMUL DE BAZĂ A LUI LAKIS, DRAGOI, SWISS CAPITAL, BRK "FONDURILE AFILIATE 

      LA PUŞCĂRIE CU VOI TOŢI DIN ASF CARE APĂRAŢI INFRACTORII ŞI NU INVESTITORII

      Lasă că Marcu şi Voinicul ştiu mai bine decât crezi tu...

      Nu degeaba şi-au tras consilieri şi apropriaţii lor, implantaţi in ASF de gruparea infracţională, de genul Barangă şi Toia - dacă nici ăştia nu ştiu despre SIF 1, SIF 4, SIF 5 şi afiliaţii lor cu care concertează de zor împreună, atunci cine să mai ştie !!  

      Dar tac mâlc până îi pune Marcu si Voinicelul pe posturi de mii de euro

      Adresa asta este semnata de Copariu si Gradinescu. Astia sunt prieten I la catarama. Gradinescu este sluga lui Buica Mucusor si Dragoi Blegan. Copariu este cel mai dubios si penal s-a vazut can l-au recuperat la sif 5.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb