ZIARUL BURSA

14 septembrie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Colaj de MAKE

GRUPAREA LAKIS-DRĂGOI CONTINUĂ ŞTERGEREA URMELOR Flaros renunţă la procesul în care acuza SIF1 de deţinerea indirectă a acţiunilor proprii

Andrei Iacomi, George MarinescuPiaţa de Capital / 14 septembrie 2021

Aveţi probleme privind legislaţia ce reglementează piaţa de capital? Nicio grijă. Sub ochii închişi de mai mulţi ani ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), există cel puţin un grup de persoane, dintre care unii condamnaţi penal pentru infracţiuni legate de piaţa de capital, care vă vor învăţa indirect cum să acţionaţi.

Bancherii se aşteaptă ca Londra să rămână un centru financiar de top

Bancherii se aşteaptă ca Londra să rămână un centru financiar de top

V.R.Internaţional / 14 septembrie 2021

Sondaj Lloyds Bank: 42% dintre intervievaţi cred că Marea Britanie va avea din nou acces pe piaţa europeană din 2023 sau mai târziu, iar aproape o treime susţin că acest lucru nu se va întâmpla niciodată 

Londra va rămâne un centru financiar mondial de top, în pofida incertitudinilor care privesc reglementarea acestui domeniu în urma Brexitului, potrivit unui sondaj realizat de Lloyds Bank, preluat de Reuters.

Marea Britanie a părăsit pe deplin Uniunea Europeană (UE) în decembrie anul trecut, ceea ce a făcut ca mii de locuri de muncă şi tranzacţii zilnice de miliarde de euro să fie transferate de la Londra pe continent, situaţie care generează îngrijorări cu privire la influenţa capitalului britanic în domeniul finanţelor globale.

USRPLUS şi AUR solicită plen comun pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură

USRPLUS şi AUR solicită plen comun pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură

I.Ghe.Politică / 14 septembrie 2021

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaţilor şi Senatului ar trebui să stabilească astăzi când va avea loc şedinţa de plen reunit pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depusă împotriva guvernului Cîţu de parlamentarii USRPLUS şi AUR. La finalul şedinţei de săptămâna trecută, după ce moţiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului, deputatul George Simion, copre­şedintele Alianţei pentru Unirea Româ­nilor (AUR) a solicitat preşedinţilor Ludovic Orban şi Anca Dragu să convoace pentru astăzi un alt plen reunit pentru dezbaterea şi votul cu privire la moţiunea respectivă.

Dar pentru stabilirea calendarului cu privire la moţiune este nevoie de un acord în cadrul BPR, acord pe care se pare că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului nu îl pot obţine în acest moment, atât timp cât majoritatea senatorilor şi deputaţilor liberali, precum şi aleşii UDMR şi PSD sunt decişi să aştepte decizia Curţii Constituţionale cu privire la legalitatea depunerii moţiunii de cenzură de către uSRPLUS şi AUR. Se pare că decizia CCR este aşteptată după Congresul PNL din 25 septembrie, mai ales că mâine, 15 septembrie, este termenul limită până la care Guvernul şi conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului pot trimite punctele de vedere cu privire la sesizarea înaintată Curţii.

Cine are o adevărată majoritate?

Cătălin AvramescuEditorial / 14 septembrie 2021

Cătălin Avramescu

Se întâmplă din nou. Este exact ca în filmele acelea americane cu strigoi. Încep să apară semne. Mai întâi se mişcă mobila. Apoi apare o umbră. Un iepure este găsit spânzurat. Actorul principal, întotdeauna cineva care joacă rolul omului normal, un substitut al spectatorului, mai întâi încearcă să ignore totul. Dar toate se repetă. Şi strigoiul se apropie din ce în ce mai mult. Până ce ajunge să controleze situaţia.

Suntem pe cale să fim guvernaţi de PSD. Da, de partidul Ordonanţei 13 "Noaptea ca hoţii". De gruparea care a scos criminali şi violatori din închisori. Care a fost condus de infractori şi de plagiatori. Care a pus pe butuci învăţământul românesc.

Unii dintre dumneavoastră vor observa, pe bună dreptate, că am avut, totuşi, nişte alegeri. De curând, acum mai puţin de un an. Iar o majoritate a alegătorilor a ales altceva. PSD a obţinut nici o treime din voturile exprimate. Nu contează. Din nou, nu contează.

Naşul-mare al acestei scenete sinistre este, din nou, Klaus Iohannis. În parte, este indolenţa care îl caracterizează. În parte, este inabilitatea sa politică. Dar în mare măsură, este... chiar el. Omul aşa funcţionează. Aţi râde, dar eu cred că are convingeri politice. Este un anti-reformist radical. Rezonează cu un partid al "Sistemului" precum PSD.

Iohannis a precizat că a ales că participe la deschiderea noului an şcolar la Liceul Tehnologic "Carol I", pentru că apreciază eforturile acestei unităţi de învăţământ de a creşte calitatea şi relevanţa procesului educaţional: "Sunteţi un exemplu care arată că educaţia poate fi de calitate, fără a intra în coliziune cu obiectivele care privesc egalitatea de şanse a elevilor, indiferent de mediul din care provin".

START ÎN NOUL AN ŞCOLAR Ziua vorbelor goale

Octavian DanMiscellanea / 14 septembrie 2021

Şcoala a început, fizic! Este o veste bună, mai puţin bu­nă este perspectiva, având în vedere numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu coronavirus înregistrat în ultimele zile. Printre multe necunoscute există şi o constantă: declaraţiile autorităţilor şi ale politicienilor, pline de promisiuni şi îndemnuri. Faptul că foarte puţine declaraţii au acoperire în realitate nici nu mai contează, toată lumea s-a obişnuit cu "vorbele goale" de la începutul fiecărui an şcolar.

Festival de teatru pentru tineret

Festival de teatru pentru tineret

O.D.Cultură / 14 septembrie 2021

Agenda culturală este plină la începutul acestei toamne. Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret "'Ştefan Iordache'', organizat de Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, va debuta astăzi şi se va încheia pe 17 septembrie. Potrivit organizatorilor, "'zece trupe, opt studenţi, trei piese de teatru, un recital de muzică şi poezie, un workshop de teatru - dans şi nu în ultimul rând filmul biografic «Regele Scamator. Ştefan Iordache» vor umple cu emoţie zilele festivalului''. În deschiderea festivalului, azi de la ora 19,00, în Recitalul de poezie şi muzică "De la Eminescu la Nichita", vor fi pe scena sălii "'Liviu Ciulei'' a Teatrului Municipal Lucia Sturdza Bulandra: Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi şi Mircea Rusu, acompaniaţi instrumental de Mihai Murariu la pian şi Mihai Pintenaru la clarinet. În cea de a doua zi a festivalului, începând cu ora 19,00, este pusă în scenă piesa "Fluturii sunt liberi", în regia prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, iar în distribuţie sunt studenţii Universităţii Naţionale de Arte "'George Enescu'' din Iaşi

Noutăţi de pe frontul Covid

OPINII Noutăţi de pe frontul Covid

Cristian DogaruMiscellanea / 14 septembrie 2021

Imaginea ultimelor zile în România va fi, probabil, mixarea stop-cadrurilor de la Untold, un loc unde zeci de mii de oameni liberi şi fără mască s-au distrat în voie (uneori, şi cu ceva droguri pentru întreţinerea atmosferei, după cum rezultă din rapoartele Poliţiei), cu cele de la deschiderea anului şcolar, cu sute de prichindei speriaţi în spatele măştilor de contactul cu noua instituţie din viaţa lor. Mă rog, nu suntem toţi egali în faţa pandemiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 14 septembrie 2021

Macroeconomie / 14 septembrie 2021

Preţurile de consum din Cehia şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări în august 2021, până la 4,1%, cea mai mare din noiembrie 2008, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 1% în luna...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro a crescut la 4,9444 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 14 septembrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,12 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9444 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1795 dolari, în depreciere cu 0,16%...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo