PLAN AL GUVERNULUI VIKTOR ORBAN Fond de investiţii pentru achiziţionarea de terenuri agricole în România

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Macroeconomie #Agricultură / 14 septembrie 2021

Viktor Orban

Viktor Orban

Guvernul de la Budapesta, condus de Viktor Orban, pregăteşte un Fond Privat cu care să cumpere terenuri agricole în statele vecine, arată revista săptămânală www.hvg.hu, citată de G4media.ro. Jurnaliştii din ţara vecină au publicat, ieri, o amplă analiză despre noile platforme de investiţii create de guvernul Ungariei în anul 2021 pentru comunităţile maghiare din afara graniţelor.

Analiza respectivă arată că Eximbank Ungaria a înfiinţat în aprilie 2021 Fondul Privat pentru Industria Agrară şi Alimentară, cu un capital de 20 miliarde forinţi (aproximativ 57 milioane euro) cu scopul de a investi în afaceri agrare interne sau regionale. În acelaşi timp, ministrul de externe Szijjarto Peter are sarcina să înfiinţeze până în luna noiembrie 2021 Fondul Privat al Terenurilor Agricole cu un capital de pornire de 140 miliarde forinţi (aproape 401 milioane euro) cu scopul primordial de a achiziţiona terenuri agricole şi ferme din statele vecine, necesare afacerilor agricole şi industriei alimentare. Avantajul acestor fonduri private este că banii nu vor figura ca fonduri de investiţii/sprijin cheltuit în alte state, aşa cum este situaţia Fundaţiei Pro Economica, situaţie ce a generat protestul repetat al guvernului României, ci un astfel de fond privat va fi direct unul dintre investitori, care doreşte să-şi crească capitalul în afaceri din ţara noastră.

Până în prezent, Fundaţia Economica a fost finanţată de guvernul de la Budapesta cu aproape 390 milioane euro, conform unui răspuns dat de

Ministerul maghiar al Afacerilor Externe şi Economice jurnaliştilor din ţara vecină. Aceştia susţin că de banii respectivi a beneficiat un cerc de oameni de afaceri apropiaţi de FIDESZ, formaţiunea politică al cărei şef este premierul maghiar Viktor Orban, care au deja investiţii în agricultura şi industria alimentară din Transilvania.

Cercul oamenilor de afaceri apropiaţi FIDESZ, denumit generic Sistemul Cooperării Naţionale - Nemzeti Egyuttmûködes Rendszere (NER) este interesat viitorul Fond Privat al Terenurilor Agricole. Jurnaliştii de la Budapesta afirmă că Lazar Janos (fost ministru al Cancelariei premierului Viktor Orban în perioada 2011-2018) împuternicit guvernamental al Regiei Naţionale de Herghelie şi Ferme din Ungaria a declarat că se pregătesc de achiziţii în România şi Serbia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar dupa aceea,pentru cazurile acestea, mai "speciale", Statul Roman sa impuna o impozitare usturatoare pe proprietatile unor astfel de fonduri......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb