Grupul Bîlteanu, concertat din nou de ASF la SIF Banat-Crişana

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit că grupul format din Aris Capital SA, Torch Investment, Smart Capital Investment şi Monticlifti Management Limited acţionează concertat şi are o deţinere cumulată de 14,06% din SIF Banat-Crişana, şi i-a limitat drepturile de vot până la pragul legal de 5%, înainte de Adunarea Generală a companiei, din 29/30 august.

În februarie 2015, ASF constatase că firmele Oshia Holdings Limited (cu o deţinere de 4,99% din SIF1), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) acţionează concertat şi le-a obligat să îşi vândă din participaţii până la nivelul legal de 5% din acţiunile SIF Banat -Crişana. Decizia a venit după ce procurorii DIICOT au susţinut că Dragoş Bîlteanu, care a fost arestat, în decembrie 2014, într-un dosar de spălare de bani şi manipulare a pieţei de capital, dar care nu a fost încă trimis în judecată, deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%).

Decizia ASF a fost, însă contestată de Aris Capital, companie administrată de Najib El Lakis, partenerul lui Dragoş Bîlteanu, iar Curtea de Apel a suspendat concertarea dispusă de ASF, până la judecarea pe fond, proces care a fost amânat pentru septembrie.

De altfel, ASF precizează că deciziile sale nu au fost, până în prezent, anulate de instanţă. Potrivit Autorităţii, deţinerile Oshia Holding Limited şi Macelis Investment Limited au fost înstrăinate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb