Grupul consilierilor locali ai PSD se opune iniţiativei primarului Timişoarei de majorare a taxelor şi impozitelor în 2022

G.U.
Politică / 21 august 2021

Grupul consilierilor locali ai PSD se opune iniţiativei primarului Timişoarei de majorare a taxelor şi impozitelor în 2022

Grupul consilierilor locali ai PSD Timişoara a anunţat, astăzi, că se va opune prin toate mijloacele democratice posibile intenţiei administraţiei Fritz de a mări taxele şi impozitele locale anul viitor, susţinând că deja cuantumul acestora este cel mai mare în rândul municipiilor din ţară, informează Agerpres.

Social-democraţii timişoreni susţin că majorările fiscale anunţate de administraţia Fritz maschează "incompetenţa" acesteia, în timp ce tabloul primului an de mandat al "oamenilor noi" este "şocant" şi "dezolant", care a culminat cu încasarea unei "amenzi istorice uriaşe" de peste 100 de milioane de lei la Colterm.

"Vom demara dialoguri cu colegii din PNL şi Pro România pentru a asigura o majoritate în Consiliul Local Timişoara, care să stopeze acest demers menit să mascheze incompetenţa financiară a unei administraţii complet depăşite. Primarul Dominic Fritz a minţit atât în cadrul dezbaterii publice pentru stabilirea taxelor şi impozitelor pe anul 2021, cât şi în şedinţa de plen când s-au votat acestea, pentru că atunci a dat asigurări că pentru anul 2022 se gândeşte la o relaxare fiscală. Acest lucru nu numai că nu se va întâmpla, dar se pregăteşte o majorare aberantă a unor impozite pentru persoanele fizice şi eliminarea unor facilităţi pentru firmele care îşi plătesc integral impozitele locale până în data de 31 martie. Impozitele locale din Timişoara sunt cele mai mari din România la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ şi nu am fi avut obiecţii categorice dacă am fi văzut în oraş rezultatele unui buget local generos şi consistent", arată consilierii locali ai PSD, într-un comunicat remis, astăzi, Agerpres.

Social-democraţii Radu Ţoancă, Andra Lăpădatu şi Ioan Szatmari afirmă că, după aproape un an de mandat al administraţiei Fritz, în oraş este "mizerie generală", spaţiile verzi nu sunt îngrijite, sunt investiţii financiare abandonate, actul administrativ a fost politizat "extrem" şi s-a încasat o amendă istorică la Colterm de 107.000.000 de lei pentru necumpărarea certificatelor verzi în termenul stabilit, notează sursa citată.

"La ce bun să pui noi biruri fiscale pe timişoreni şi să estimezi o creştere la buget de 20.000.000 de lei, când această sumă nu reprezintă altceva decât a cincea parte din amenda încasată de Colterm, după ce managementul acestei societăţi a devenit userist? În acest ritm de degradare economică şi administrativă, Timişoara se va transforma din cel mai european şi civilizat oraş al ţării într-un municipiu trist, prost gestionat, neatractiv pentru mediul de afaceri autohton şi străin, iar singurii vinovaţi pentru acest lucru vor fi cei care au ajuns la putere prin minciuni, manipulări şi lozinci şi au ales să îşi bată joc zilnic de Timişoara şi de timişoreni", menţionează social-democraţii.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. De ce va opuneti psd ilor vointei timisorenilor,nu ei au votat cu doua maini usr sau si la timisoara au furat voturile

    Neamtul primar de Timisoara Fritz este terminat ,pana la urma o sa fie alungat din oras cu pietre... Ce idee tampita sa cresti impozitele cu 20 la suta pt locuinte.... Asta e dus cu pluta, bai baietas nemtalas da ti demisia si carate la tine in Jermania si create acolo impozitele si taxele si sa vezi ce bataie iti iei si de la aia.. Timisoara este in doliu cu Fritz la primarie, orasul este jalnic...

    Ăștia ne aduc la sapă de lemn bai tătuțu. Săriți fraților, iești în stradă ..!!!

    taxele si impozitele se maresc cand activele financiare si veniturile nominale ating alte cotatii nominale.

    semnat comenturi “cretine” 

    Taxele si impozitele trebuiesc marite, mai PSD-ule. Nu se mai poate cu mizeria asta de pomana electorala.

    Lumea trebuie sa inteleaga ca in Romania nu mai sunt lucruri gratis. Faceti locul de parcare 2000 lei/an. Impozitul pe apartament vechi de la 500 de lei in sus. Gata cu gratuitatile. Lucrurile costa. 

    1. Si cum vor fi platite aceste taxe si impozite marite in conditiile inflatiei de peste 5% si a salariilor si pensiilor ramase la nivelul anului trecut (in cel mai fericit caz)?

      Cum s-or fi descuracat Robu sa faca atatea santiere prin oras tinand cont ca taxele erau asa de mici? Oare o avea vre-o legatura cu faptul ca in Timisoara este activitate economica intensa si atunci sunt si f. multe firme care platesc impozite destul de generoase? Sau ca sunt f. multi angajati si o parte din impozitul pe salariu merge la primarii? Nu... clar, bugetul primariei e facut din impozitul pe case!

      Impozitele ar putea fi marite, insa nu este nevoie. Avem fonduri europene care se roaga de noi sa le accesam. Vine acum noul plan maret cincinal de rezilienta de la UE cu bani gramada. E culmea idioteniei sa vi acum sa spui ca nu sunt bani si ca trebuie sa te finanteze populatia. 

      Eu inca astept sa pot merge la gradina zoologica in Timisoara. Gradina pe care marele iubitor de animale al primariei a inchis-o de la inceput de mandat si vrea sa o deschide pe final de mandat. 

      Asa dezastru de primar nici Ciuhandru in zilele de glorie nu a fost. 

      "Lumea trebuie sa inteleaga ca in Romania nu mai sunt lucruri gratis" Este valabil pentru fraieri. Firmele multinationale fac profit si nu platesc impozit pentru ca slugilej au aceasta misiune, sa-i protejeze pe stapanii jegurilor citu, orban, drula, alogenii fritz, cotoroanta de la s1 si multi altii din cireada pnl/usr

      Ce costa terfelistule,mariti idiotilor salariile la 1000-2000€ apoi vorbiti de mariri de taxe,oare cum se face ca de cate ori ajunge dreapta la putere se maresc taxele,preturile,facturile,sal ariile,pensiile,alocatiile se micsoreaza iar ei ne spun ca nu au bani,nu au de dat ca de furat au furat pentru 10 generatii,iar tinerii frumosi si liberi nu i mai vad sa protesteze,oare nu mai sunt platiti sa topaie prin piata si sa dea mu e unui guvern legitim ales

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb