Guvernul a adoptat un set de măsuri pentru elevi

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 30 august

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a făcut precizari: "Prin ordonanţă se extinde aria posibililor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile pentru proiecte culturale, prin includerea în sferă a potenţialilor solicitanţi de finanţări a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a făcut precizari: "Prin ordonanţă se extinde aria posibililor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile pentru proiecte culturale, prin includerea în sferă a potenţialilor solicitanţi de finanţări a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat.

English Version

Elevii din învăţământul preuniversitar de stat au fost incluşi în aria posibililor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile pentru proiecte culturale, printr-o ordonanţă aprobată de Guvern. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a făcut precizari: "Prin ordonanţă se extinde aria posibililor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile pentru proiecte culturale, prin includerea în sferă a potenţialilor solicitanţi de finanţări a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat. Aceştia vor putea beneficia de burse de studii, burse de creaţie, stagii de formare, granturi de călătorie, inclusiv rezidenţe artistice. Sunt avuţi în vedere elevii minori sau care devin majori în anii terminali ai liceului, sprijinul financiar vizând doar categoria elevilor care au ca activităţi principale participarea la cursurile şcolare şi preocuparea artistică pentru care se solicită finanţarea. Elevii minori pot încheia contractul de finanţare nerambursabilă prin reprezentantul legal". Mihai Constantin a precizat că acest proiect este coordonat de către Ministerul Culturii. Guvernul a adoptat şi un plan de combatere a violenţei şcolare, iar măsurile concrete vor fi anunţate în perioada următoare, a anunţat Mihai Constantin: "În domeniul Educaţiei, Guvernul a decis săptămâna trecută, vă reamintesc, continuarea programului prin care elevii vor primi alimente sănătoase. Acum a fost completat setul de măsuri care pregătesc începerea noului an şcolar prin adoptarea unui plan de combatere a violenţei şcolare, pentru evidenta asigurare a unui mediu cât mai sigur de învăţământ pentru elevi, dar şi un mediu de lucru pentru profesori şi pentru liniştea bine meditată a părinţilor care îşi lasă copiii în mediul de învăţământ". El a menţionat că este vorba despre un plan multi-instituţional, iar responsabilităţile vor fi împărţite între unităţile şcolare, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, inspectoratele judeţene de poliţie şi ale municipiului Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb