Guvernul a aprobat plata unor contribuţii voluntare către OCDE în vederea participării la instrumentul PaRIS

S.B.
Politică / 9 martie 2023

Guvernul a aprobat plata unor contribuţii voluntare către OCDE în vederea participării la instrumentul PaRIS

Guvernul a aprobat, joi, printr-o hotărâre, plata unei contribuţii voluntare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) în limita echivalentului în lei a sumei totale de 55.544 de euro, în vederea finanţării participării ţării noastre la instrumentul PaRIS, cu scopul realizării de sondaje cu privire la indicatorii raportaţi despre pacienţi, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, suma necesară plăţii contribuţiei financiare se suportă din bugetul aprobat pentru anul 2023 Secretariatului General al Guvernului pentru Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate.

În completare, în comunicat se arată că PaRIS reprezintă iniţiativa OCDE în domeniul raportării indicatorilor privind pacienţii în cadrul căreia ţările lucrează împreună la dezvoltarea, standardizarea şi implementarea unei noi generaţii de indicatori care măsoară rezultatele şi experienţele de îngrijire a sănătăţii.

"Sondajul PaRIS, realizat de către experţii OCDE, reprezintă un sondaj internaţional pentru evaluarea rezultatelor şi experienţelor în sistemul de sănătate raportate de pacienţii cu una sau mai multe afecţiuni cronice. Pentru România, aceste informaţii sunt esenţiale pentru a putea identifica cu precizie zonele unde intervenţia Guvernului, prin alocarea de resurse, este urgentă, contribuind astfel la creşterea nivelului de sănătate a populaţiei şi a gradului de satisfacţie a pacienţilor", conform sursei citate.

* Tot referitor la OCDE, Guvernul a aprobat, printr-o altă hotărâre, plata contribuţiei financiare voluntare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în valoare de 40.000 de euro, respectiv echivalentul în lei a acesteia, destinată activităţii de evaluare a cadrului legal şi instituţional în ceea ce priveşte guvernanţa în domeniul parteneriatului public-privat.

"Plata contribuţiei voluntare se face cu încadrarea în sumele aprobate în anul 2023 în bugetul Ministerului Finanţelor. Acest demers va întări profilul României în cadrul procesului de aderare la principiile OCDE, având în vedere faptul că acesta este unul din obiectivele majore ale politicii externe a statului român", arată Executivul într-un comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb