Guvernul de la Roma vinde încă o deţinere din "Poste Italiane"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iunie 2016

Guvernul de la Roma vinde încă o deţinere din "Poste Italiane"

Autorităţile de la Roma speră să obţină aproximativ 2,7 miliarde de euro (3 miliarde de dolari) din vânzarea unui al doilea pachet de acţiuni din compania de poştă "Poste Italiane" SpA până la finele acestui an, urmărind astfel să mai reducă din datoria publică.

Executivul italian a aprobat, marţi, vânzarea a 30% din companie, prin intermediul bursei, după ce, anul trecut, a înstrăinat un pachet de 35% din acţiunile "Poste Italiane", câştigând o sumă netă de 3 miliarde de euro.

Guvernul italian a precizat: "Vânzarea poate fi făcută într-unul sau mai mulţi paşi, printr-o ofertă de acţiuni către deponenţii italieni, inclusiv angajaţii Poştei, respectiv către investitorii instituţionali din ţară şi din afară".

Conform presei din Italia, vânzarea acţiunilor companiei ar putea avea loc la toamnă, într-un singur pas, dacă vor fi favorabile condiţiile de piaţă.

Guvernul italian intenţionează să menţină o participaţie de cel puţin 35% la "Poste Italiane", prin intermediul Cassa Depositi e Prestiti (CDP).

În 2015, profitul net al "Poste Italiane" a crescut cu 160%, la 552 milioane de euro, iar cifra de afaceri - cu 7,8%, la 29 miliarde de euro. În schimb, câştigul net al CDP s-a înjumătăţit, ajungând la 893 milioane de euro anul trecut, de la 2,2 miliarde de euro în 2014. Dividendul plătit de CDP către stat a rămas stabil, la 683 de milioane de euro.

"Poste Italiane" constituie o parte importantă din planul de privatizări lansat de premierul Matteo Renzi în luna februarie 2014. Guvernul italian şi-a propus să strângă opt miliarde de euro din privatizări în acest an pentru reducerea datoriei publice, care a ajuns la 132,7% din PIB.

De menţionat că, potrivit Reuters, debitele CDP nu sunt incluse în cifra consolidată a datoriei publice a Italiei, ceea ce îi permite guvernului să o folosească pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare şi de infrastructură, fără ca acest lucru să-i afecteze finanţele.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb