Guvernul dezvoltă comerţul agricol

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 15 aprilie 2008

Guvernul dezvoltă comerţul agricol

Pentru a dezvolta comerţul cu produsele agricole, Guvernul ar putea înfiinţa, săptămâ-na aceasta, prin ordonanţă de urgenţă, Oficiul pentru Produse Tradiţionale, a anunţat, ieri, ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, în cadrul Biroului Politic Central al PNL.

Potrivit ministrului, Oficiul pentru Produse Tradiţionale va ajuta producţia agricolă să fie comercializată într-o măsură superioară pe piaţa liberă şi va pune în valoare munca producătorilor din sector.

Dacian Cioloş a precizat, la finalul reuniunii liberale, că ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, are în vedere elaborarea unui buget multi-anual, pentru clarificarea statutului juridic al agricultorilor şi pentru stimularea comercializării produselor agricole pe piaţă.

În opinia sa, acest model de planificare financiară este necesar pentru agricultură din perspectiva subvenţiilor şi a investiţiilor fermierilor.

Pentru o fiscalizare eficientă a sectorului, ministrul Agriculturii a subliniat şi importanţa clarificării, din punct de vedere juridic, a statutului producătorilor agricoli.

Totodată, preşedintele PNL, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, a menţionat că Executivul a schimbat, din 2005, modalitatea de sprijin a agriculturii, compensând acordarea de subvenţii, cu investiţii în echipamente şi utilităţi pentru procesarea produselor agricole.

PSD: "Agricultura este la pământ"

Partidul Social Democrat (PSD) îi va trimite primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu, o scrisoare, prin intermediul căreia îi solicită să intervină în agricultură. Purtătorul de cuvânt interimar al PSD, Marius Lazăr, a declarat:

"Guvernul Tăriceanu a reuşit să aducă nivelul de trai la pământ şi să arunce în aer agricultura. Considerăm că se anunţă un an dificil pentru agricultura românească". În opinia social-democraţilor, "agricultura este la pământ".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cand se platesc subventiile in euro pe anul 2007?;probabil la paste(pastele cailor)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb