Guvernul SUA încearcă să readucă angajaţii din domeniul securităţii nucleare pe care i-a concediat joi, dar are probleme în a-i anunţa că ar trebui să se întoarcă la muncă, informează NBC News.
Angajaţii Administraţiei Naţionale pentru Securitate Nucleară s-au numărat printre sutele de angajaţi ai departamentului pentru energie care au primit scrisori de concediere.
Un e-mail obţinut de NBC a declarat că scrisorile pentru unii angajaţi NNSA "sunt anulate, dar nu avem o modalitate bună de a lua legătura cu acest personal".
Concedierile fac parte din efortul masiv al preşedintelui Donald Trump de a reduce rândurile forţei de muncă federale, un proiect pe care l-a început în prima sa zi în funcţie, în urmă cu mai puţin de o lună.
Săptămâna trecută, aproape 10 000 de lucrători federali au fost concediaţi, potrivit mai multor surse din SUA.
Această cifră se adaugă celor aproximativ 75 000 de lucrători care au acceptat o ofertă din partea Casei Albe de a pleca voluntar în toamnă.
Funcţionarii din domeniul securităţii nucleare care au fost concediaţi joi au ajutat la supravegherea stocurilor naţionale de arme nucleare. Printre aceştia se număra şi personalul staţionat la instalaţiile în care sunt construite armele, potrivit CNN.
Încercând să ajungă la lucrători, e-mailul, care a fost trimis angajaţilor actuali, arată: "Vă rugăm să colaboraţi cu superiorii voştri pentru a trimite aceste informaţii (de îndată ce le veţi primi) la e-mailurile personale de contact ale oamenilor".
Trump se străduieşte să reducă cheltuielile pe toate planurile, atât în străinătate, cât şi acasă, mergând atât de departe încât solicită eliminarea departamentului de educaţie. El primeşte ajutor de la cel mai bogat om din lume, Elon Musk, care, prin Doge pentru Departamentul de Eficienţă Guvernamentală, a trimis lucrători să scotocească printre datele agenţiilor federale şi a contribuit la punerea în aplicare a ofertei de "cumpărare".
Săptămâna trecută, administraţia Trump a ordonat agenţiilor să concedieze aproape toţi angajaţii aflaţi în perioada de probă, cei care, în general, erau în posturile lor de mai puţin de un an şi nu au obţinut încă protecţia locului de muncă. Printre aceştia se numără şi membrii personalului NNSA.
În total, această măsură ar putea afecta sute de mii de persoane.
Mai multe eforturi ale administraţiei Trump de a reduce dimensiunea şi cheltuielile guvernului au fost întâmpinate cu provocări juridice.
Mai mult de 60 de procese au fost intentate împotriva administraţiei Trump de la învestirea preşedintelui la 20 ianuarie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.02.2025, 14:58)
:))) ce amatori. Fac și ăștia concedieri, apoi își dau semăna ca au greșit și fug și angajează mai mulți.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.02.2025, 21:31)
Da, aici s au cam grabit.
Sa speram ca e doar o greseala de incepatori si entuziasti care mai au de invatat