Guvernul va lansa, din 2010, un proiect masiv de modernizare a satelor

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 iulie 2009

Guvernul va lansa, din 2010, un proiect masiv de modernizare a satelor

Guvernul a decis ca toate proiectele de modernizare a satelor şi comunelor, care nu primesc finanţare europeană prin măsura 322 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi care sunt eligibile, să fie finanţate, începând cu anul 2010 printr-un program naţional de modernizare a satelor româneşti, a anunţat, ieri, premierul Emil Boc, informează NewsIn.

Potrivit primului-ministru, acest program guvernamental va fi lansat în anul 2010 şi va continua până în 2012.

Propunerea a fost formulată, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Autorităţile române au primit aprobarea Comisiei Europene pentru a utiliza în 2009 suma de 750 de milioane care a rămas de cheltuit până în 2013 din fondurile alocate prin măsura 322 - renovarea, dezvoltarea satelor şi îmbunătăţirea serviciilor în mediul rural. Suma totală alocată României prin măsura 322 a fost de 1,5 miliarde euro.

Strategie pentru modernizarea agriculturii

Emil Boc a mai anunţat că Ministerul Agriculturii va finaliza, în maximum o lună, strategia cu privire la domeniu agriculturii, iar planul de irigaţii va reprezenta o componentă importantă a acestei strategii.

Premierul a explicat: "Acest program este în faza de finalizare la Ministerul Agriculturii. În maximum o lună vom finaliza strategia cu privire la domeniul agriculturii. Obiectivul central este de a transforma România din ţară importatoare de produse agro-alimentare, în ţară exportatoare".

Boc a precizat că 70% din produsele agro-alimentare consumate în România provin din import, în condiţiile în care România poate să hrănească 80 de milioane de oameni.

Sprijin pentru fermieri de la bugetul de stat

Primul-ministru a mai anunţat că Guvernul va căuta forme de sprijin pentru fermierii români pentru a putea compensa diferenţa dintre subvenţiile pe care le primesc aceştia şi cele pe care le primesc fermierii din alte state ale Uniunii Europene.

"Din nefericire, subvenţiile pe care agricultorii români le iau sunt mult mai mici în raport cu fermierii din alte state UE", a afirmat Boc.

Premierul a precizat că unul dintre programele la care s-a gândit este cel legat de motorina pentru agricultură, iar, cel mai probabil, de săptămâna viitoare, va fi relansat SAPARD-ul românesc

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. orice ajutor este bine venit pintru tarani.Cel mai imporatant ar fi un transplant al dorintei de a muncii.Infiintarea cooperativelor sau cum vreti sa le numiti.Construirea gropilor de gunoi.canalizaea.baie comunala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb