Guvernul vrea dezbateri pe marginea Codului electoral

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 5 aprilie 2005

Reprezentanţii Guvernului au hotărît, în şedinţa de săptămîna trecută, să lanseze o dezbatere publică pe marginea reformei sistemului electoral. Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a anunţat, ieri, că pentru modificarea legislaţiei electorale, Guvernul va organiza mese rotunde, cu participarea reprezentanţiilor partidelor politice, ai societăţii civile şi ziariştilor. "Trebuie să stabilim care sînt modalităţile prin care pot fi prevenite posibilele fraude sau erori electorale," a adăugat ministrul, făcînd referire şi la incidentele semnalate la alegerile parlamentare şi prezidenţiale de anul trecut.

Bogdan Olteanu apreciază că elaborarea Codului electoral nu poate fi realizată de un singur partid politic. PSD şi PUR au depus deja, la Camera Deputaţilor, cîte o iniţiativă legislativă pentru modificarea legislaţiei electorale. De asemenea, PNL a înaintat un proiect similar la Senat. Potrivit spuselor domnului Olteanu, toate iniţiativele partidelor vor fi analizate de o comisie specială, la care se vor strînge toate propunerile existente. Aceeaşi comisie va redacta proiectul legislativ care, ulterior, va fi supus aprobării Parlamentului. Ministrul va propune Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor ca dezbaterile să se desfăşoare public, cu participarea tuturor celor interesaţi de modificarea legislaţiei electorale.

Bogdan Olteanu a mai afirmat că Guvernul va lua în calcul şi propunerile societăţii civile, mai ales că a intrat deja în posesia Codului electoral propus de Asociaţia Pro Democraţia.

Noul Cod va fi adoptat cel mai probabil, conform spuselor ministrului Olteanu, în sesiunea parlamentară din toamnă. În opinia sa, o astfel de iniţiativă legislativă trebuie adoptată cu unul sau doi ani înaintea alegerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb