GYORGY MATOLCSY: Banca Naţională a Ungariei - în faza de normalizare a politicii monetare

T.T.
Politică / 26 februarie 2019

Gyorgy Matolcsy (Sursa foto: Twitter)

Gyorgy Matolcsy (Sursa foto: Twitter)

Guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei (NBH), Gyorgy Matolcsy, se pregăteşte să înceapă al doilea mandat prin eliminarea măsurilor neconvenţionale şi pregătirea terenului pentru înăsprirea politicii monetare, transmite Reuters.

Sub conducerea lui Gyorgy Matolcsy, aflat în fruntea NBH din luna martie 2013, Banca Centrală a Ungariei a implementat mai multe măsuri de relaxare monetară pentru reducerea costului creditului şi să inunde economia cu bani ieftini pentru a susţine politica guvernamentală destinată stimulării creşterii economice.

Dobânzile reduse au generat un boom al creditării însă inflaţia de bază a crescut constant în ultimele luni iar economişti se aşteaptă ca NBH să înceapă să înăsprească în curând politica monetară.

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteaptă ca, la şedinţa de politică monetară de astăzi, NBH să menţină nemodificat costul creditului dar este posibil ca înăsprirea să înceapă în luna martie, când va da publicităţii şi noul raport asupra inflaţiei, dacă inflaţia de bază continuă să crească.

"Banca Naţională a Ungariei este într-o fază de normalizare, în timp ce păstrează rolul care decurge din mandatul său. Este predictibilă şi are o singură ancoră în sistemul său de ţintire a inflaţiei: un obiectiv de 3% plus/minus un punct procentual", a declarat, astăzi, Gyorgy Matolcsy.

În luna ianuarie a acestui an inflaţia de bază, indicatorul de referinţă urmărit de NBH, a urcat până la 3% de la 2,9% în luna decembrie.

Matolcsy a mai spus că următorul raport asupra inflaţiei va oferi un semnal cu privire la eventualele modificări ale dobânzii de politică monetară şi alte instrumente monetare din arsenalul Băncii Naţionale a Ungariei.

Parlamentarii din comisia de afaceri economice, unde partidul Fidesz al premierului Viktor Orban are o largă majoritate, au aprobat numirea lui Gyorgy Matolcsy pentru un al doilea mandat de şase ani în fruntea Băncii Naţionale a Ungariei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb